7 Μαΐ 2021

2.691 κρούσματα - 63 θάνατοι / Σταθερά πρώτη και με διαφορά η Κορινθία από τις άλλες Περιφερειακές Ενότητες

 


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.691, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 358.116 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα..

Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη συνεπιμέλεια


Το νομοσχέδιο, όπως διαμορφώθηκε έπειτα από διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς και αφού έλαβε υπόψη του τη διεθνή Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, συνιστά μια παιδοκεντρική μεταρρύθμιση, η οποία διατηρεί και ενισχύει το πραγματικό συμφέρον του παιδιού ως το βασικό κριτήριο για τη ρύθμιση των σχέσεων των παιδιών με τους γονείς τους.

Σύγκληση της επιτροπής διαπραγμάτευσης για το θέμα της Club Hotel Casino ζητούν από τον Γ.Γκιώνη οι Λογοθέτης, Βασιλείου και Ζερβός


 Κοινό  αίτημα απέστειλαν   οι επικεφαλείς των  τριών δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων κύριοι Λογοθέτης , Βασιλείου και Ζερβός προς τον δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη που αφορά τη σύγκληση της επιτροπής διαπραγμάτευσης, για τη συνέχιση της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των κοινοπρακτούντων..

Ντ. Νικολάκου για το τουριστικό site της Περιφέρειας: Τραγικά λάθη που δυσφημίζουν τον τόπο!Έχουν αποκλειστεί πλήρως οι Π.Ε. Αρκαδίας και Κορινθίας

 


Είναι πλέον κοινά αποδεκτό απ’ όλους ότι ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας της Πελοποννήσου. Σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές για το σύνολο των επαγγελματιών που εμπλέκονται στον τουριστικό κλάδο, η Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα μετά από είκοσι (20) μήνες(!) αποφάσισε να παρουσιάσει το νέο site της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στον εισαγγελέα ο δράστης που φέρεται ότι βίαζε τη 17χρονη κόρη του στον Άσσο Κορινθίας


Tην πόρτα του εισαγγελέα πέρασε λίγο πριν τις 15:00 της Παρασκευής, ο 45χρονος φερόμενος ως βιαστής της 17χρονης κόρης του. Ο 45χρονος αυτή τη στιγμή απολογείται στον εισαγγελέα, καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Κορίνθου..

Δήμος Ερμιονίδας: Καθαρίστε τα οικόπεδά σας !


Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, οφείλουν να προβαίνουν στην αποψίλωση από τα ξερά..

Αποσύρθηκε το προσχέδιο νόμου για τον μαρασμό του ΚΕΘΕΑ


Υποχώρησε προς το παρόν η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Υγείας σχετικά με το προσχέδιο νόμου που είχε παρουσιάσει στους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ και το οποίο είχε προκαλέσει κύμα οργής σχετικά με τη στόχευση του. Το προσχέδιο μεταξύ πολλών άλλων θα μετέτρεπε το ΔΣ του ΚΕΘΕΑ από άμισθο σε έμμισθο, σφραγίζοντας τη μετάβαση από ένα αιρετό συμβούλιο εθελοντών..

Aυτά είναι τα αποτελέσματα των χθεσινών rapid test σε Κιάτο, Λουτράκι, Κόρινθο

 


Την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021, πραγματοποιήθηκαν 127 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 59 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 19.381 rapid test και ανευρέθηκαν 337 θετικά (1.74%).

Δημόσιο: Ανακαλούνται άδειες ειδικού σκοπού -Τι σχεδιάζεται για την τηλεργασία


Την ανάκληση των αδειών ειδικού σκοπού για γονείς δημοσίους υπαλλήλους με παιδιά που φοιτούν στο δημοτικό και το γυμνάσιο, θα προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ώρες.

Zώα συντροφιάς: Ποιες οι ποινές και πως θα συλλαμβάνονται αυτοί που τα εγκαταλείπουν, τα δηλητηριάζουν, τα κακοποιούν

 

Όπως προκύπτει σαφώς από το νομοσχέδιο κεντρικό ρόλο στη διαχείριση του προγράμματος των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων έχουν οι δήμοι της χώρας. Για τον λόγο αυτό, το Υπουργείο Εσωτερικών, ως αρμόδιο για την αυτοδιοίκηση, αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο και την αρμοδιότητα για τα ζώα συντροφιάς ώστε να επιτευχθεί καλύτερος συντονισμός.

Οι καλύτερες μακαρονάδες γίνονται με κιμά από Κοτόπουλο Ναυπάκτου! Για να ξέρεις τι σερβίρεις και τι τρως!


Kαι αφού πέρασε το Πάσχα και αφού γεμίσαμε το Πασχαλινό μας τραπέζι, εμείς οι φανατικοί και εκλεκτικοί με  κοτοκοντοσούβλι, κοτοκεμπάπ, κοτοσεφταλιές, κοτομπιφτέκια, κοτομπιφτέκια γεμιστά, κοτοσουβλάκια, κοτοπαϊδάκια μπούτι μαριναρισμένο,  και τα υπόλοιπα συναφή τολμώ..


Κορωνοϊός: Καμπανάκι του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας προς τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ για την ανοιχτή δομή στο στρατόπεδο της Κορίνθου

 


Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας με επιστολή του προέδρου του, Χρυσοβαλάντη Μέλλου, προς στον προεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, ζήτησε να εξασφαλιστούν οι συνθήκες υγιεινής εντός της ανοιχτής δομής του στρατοπέδου Κορίνθου λόγω κορονοϊού.  Για το ίδιο θέμα, ο κος Μέλλος επικοινώνησε άμεσα με τον Υφυπουργό κ.Χρίστο Δήμα, ο οποίος  συμφώνησε με το αίτημα του Συλλόγου και δεσμεύτηκε να το  προωθήσει άμεσα στον αρμόδιο Υπουργό κο Μηταρακη . Ειδικότερα, προτάθηκε η συνεχής ενημέρωση στη γλώσσα επικοινωνίας τους, η τοποθέτηση ειδικής σκηνής..

Τέλος το click away και το click inside στις 14 Μαΐου: Ανοίγει πλήρως η αγορά, τι θα γίνει με το SMS στο 13032


Μιλώντας για τα μέτρα του lockdown, ο  Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κ. Σταμπουλίδης σημείωσε πως στις 14 Μαΐου τελειώνουν τα click away και click inside.
"Δεν θα υπάρχει αυτή η διαδικασία στις 15", ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι περιορισμοί..

Μείωση μισθού στους εκπαιδευτικούς που αρνούνται να κάνουν self test


Αυστηρά θα είναι τα μέτρα όχι μόνο για τους μαθητές, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς που θα αρνηθούν ή θα αμελήσουν να κάνουν self test.
Για τους μαθητές, η επίπτωση είναι η απουσία. Για τους εκπαιδευτικούς είναι η περικοπή του μισθού τους. Η πρόβλεψη αυτή αναφέρεται σε εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας προς όλες τις σχολικές μονάδες, ενόψει του..

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας οι σημερινές εκδηλώσεις στο Αστρος για την Β΄ Εθνοσυνέλευση


Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας θα παρευρεθεί σήμερα  Παρασκευή στο Άστρος, στις εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν -παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου- για την επέτειο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στην πιο πάνω περιοχή της Κυνουρίας μεταξύ 29 Μαρτίου και 18 Απριλίου 1823. Τις εκδηλώσεις διοργανώνει ο Δήμος..

Φρίκη στον Άσσο : Ανήλικη κατήγγειλε βιασμό από τον πατέρα της

 


Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην Kορινθία αλλά και στο πανελλήνιο, η υπόθεση βιασμού ανήλικης από τον ίδιο της τον πατέρα. Η ανήλικη που είναι 17 ετών κατήγγειλε μαζί με τη μητέρα της στο αστυνομικό τμήμα πως ο πατέρας της την κακοποιούσε σεξουαλικά από τα 12 της..