17 Μαρ 2020

Στη "πρώτη γραμμή" της μάχης ο Γρηγόρης Καρπούζης μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Νοσοκομείου μας


Κατά την άποψή μας  τέτοιες ώρες δεν μπορεί να μην αισθάνεται και ο τελευταίος πολίτης  δέος απέναντι στη μάχη των γιατρών και νοσηλευτών στα Νοσοκομεία της χώρας.
Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου. 

Ο Ιός.. του «Κρατισμού»…


Του Σπύρου Θύμη

Ο Τάσος o Τέλλογλου, γνωστός «ελευθεραγορίτης», σε ανάρτηση του χαρακτήρισε «μπουρδέλα» τα ιδιωτικά νοσοκομεία, γιατί ήθελαν να τον χρεώσουν 290 ευρώ για μια απλή εξέταση, και τελικά στράφηκε σε δημόσιο νοσοκομείο, για να κάνει το τεστ του κορονοϊου. 

Και πέμπτος νεκρός από τον κοροναϊό στην Ελλάδα


Aκόμη ένας ασθενής κατέληξε σήμερα από κοροναϊό κάτι που ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα σε πέντε. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε στην τακτική επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας...

Μητσοτάκης: Είμαστε σε πόλεμο με αόρατο εχθρό - Θα ακολουθήσουν νέοι περιορισμοί


Σπύρος Γκουτζάνης

Το δεύτερο διάγγελμά του μέσα σε λίγες ημέρες απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, χτίζοντας την εικόνα του “ηγέτη που αντιμετωπίζει την κρίση”.

Πρωτοβουλία Παπακυριάκου για στήριξη και ενίσχυση του Νοσοκομείου Κορίνθου


Στη δίνη του κορωνοιού, των κλιμακούμενων μέτρων, κυβέρνηση, κρατικός μηχανισμός, αυτοδιοικηση και πολίτες προσπαθούν να ανασυνταξουν δυνάμεις.
 Να στηρίξουν και να στηριχθούν μέσα απο το Εθνικό σύστημα Υγείας,τους επιστήμονες,  το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό...

Τι προβλέπει το οικονομικό πακέτο για τον κοροναϊό


Μαρίνα Αλεξανδρή

Mε ένα πρώτο πακέτο μέτρων, που εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 2 δις ευρώ, θα επιχειρήσει η κυβέρνηση, να αντιμετωπίσει την πρώτη φάση της οξείας οικονομικής καθίζησης, που προκαλεί η πανδημία του κοροναϊού, παραμένει όμως άγνωστο ποιες...

Οι 63 μαχαιριές της Ε.Ε. στα ευρωπαϊκά συστήματα υγείας


Άρης Χατζηστεφάνου

Στη δεκαετία που ακολούθησε τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, η Ε.Ε. κάλεσε περισσότερες από 60 φορές τα μέλη της, να περικόψουν τις δαπάνες Υγείας και να προχωρήσουν σε ιδιωτικοποιήσεις του κλάδου.

Το τέλος των ψευδαισθήσεων


Κώστας Λαπαβίτσας

Η Ελλάδα βιώνει μια συνεχή οικονομική ψευδαίσθηση εδώ και πέντε χρόνια. 
Επί Τσίπρα η ψευδαίσθηση ήταν, ότι, μόλις ολοκληρωθεί το Τρίτο Μνημόνιο (με την "κοινωνία όρθια"), η οικονομία θα εκτιναχθεί σαν ελατήριο. Επί Μητσοτάκη η ψευδαίσθηση μετεξελίχθηκε σε μια παράλληλη πραγματικότητα: "γυρίσαμε σελίδα", "είμαστε στα καλύτερά μας', "επενδύσεις" και άλλα απίστευτα. 

Κορονοϊός: Έρχονται αλλαγές στις λαϊκές αγορές – Ποια προϊόντα θα απαγορευτούν


Περιορισμοί και στη λειτουργία των λαϊκών αγορών φέρνει το πλαίσιο των μέτρων για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού. 
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση θα απαγορευτεί...

Απόψε η απολύμανση στους δημόσιους χώρους της Κορίνθου - Τι να προσέξουν οι πολίτες



Ο δήμος Κορινθίων στα πλαίσια της πρόληψης της εξάπλωσης του κορωνοϊού προχωρά σήμερα Τρίτη σε απολυμάνσεις δημοτικών κτιρίων και δημοσίων χώρων (δρόμοι, πλατείες, πεζοδρόμια, παιδικές χαρές). 

Οδοντιατρικός Σύλλογος Κορινθίας: Μόνο τα επείγοντα περιστατικά

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κορινθίας ως υπεύθυνος επιστημονικός φορέας επαγγελματιών στοματικής υγείας, συμβάλλοντας στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19 από τον...

Τα σενάρια εξέλιξης του κορωνοϊού - Θα προσβληθεί έως το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού - Ποιοι κινδυνεύουν με θάνατο


Ο νέος κορωνοϊός SARS-CoV-2, που προκαλεί τη νόσο Covid-19, πιθανότατα ήρθε για να μείνει και δεν πρόκειται σύντομα να μας εγκαταλείψει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ενός από τους κορυφαίους επιδημιολόγους των ΗΠΑ.

Τι αποφάσισε το Eurogroup για τις επιπτώσεις του κοροναϊού - Έρχονται σημαντικά μέτρα


Οι προτάσεις της Κομισιόν για τη στήριξη των χωρών της Ε.Ε που πλήττονται από τον κορονοϊό «πέρασαν» από το Eurogroup, δίχως ωστόσο να αναστέλλεται το Σύμφωνο Σταθερότητας. 
Στις χώρες μέλη δίνεται...

Πώς θα εορτασθεί φέτος η 25η Μαρτίου - Τι λέει η εγκύκλιος Νίκα


Με απολύτως λιτό τρόπο θα εορτασθεί από τη Περιφέρεια και τις κατά τόπους Περιφερειακές ενότητες η επέτειος της 25ης Μαρτίου. 
 Σε εγκύκλιό του προς τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες , ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας,  δίνει...

Έρχεται ο αντιδραστήρας των 200 τέστ για κορωνοϊό που αγόρασαν οι δήμοι Ναυπλίου και Άργους


Την Πέμπτη αναμένεται να γίνει παράδοση μηχανήματος που εντοπίζει τον κορωνοιό για τους δήμους Άργους Μυκηνών και Ναυπλίου. 
Το μηχάνημα στοιχίζει σύμφωνα με πληροφορίες  36.000 ευρώ  και...

Μητσοτάκης μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου: Αναστέλλεται και η λειτουργία της Κυριακής


Μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου που ανέστειλε τις καθημερινές λειτουργίες αλλά όχι τις κυριακάτικες, παρά τον κίνδυνο εξάπλωσης του κοροναϊου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ότι με απόφαση της...

Γ. Ψυχογιός: "Τιμούμε τον αγώνα των γιατρών,νοσηλευτών και του προσωπικού πρώτης γραμμής στο Νομό Κορινθίας"


"Τιμούμε και στηρίζουμε τον αγώνα γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού της «πρώτης γραμμής» στο Νομό Κορινθίας, καθώς και όλους όσους εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες στους κλάδους που εξακολουθούν να λειτουργούν" αναφέρει...