23 Μαΐ 2016

Κουράγιο Έλληνες

  
Έχει πολλή πλάκα (λέμε τώρα!) Πιτσιρίκο, αν κοιτάξεις να δεις, ποιο είναι το κοινό σημείο ανάμεσα σε Βενιζέλο, Σαμαρά, Κουβέλη, Τσίπρα, Μητσοτάκη, ακόμα και της Ζωής Κωνσταντοπούλου. 
Όλοι κατηγορούν τους προηγούμενους, ότι απέτυχαν οικτρά στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Όλοι υπήρξαν σίγουροι για τον εαυτό τους και θεωρούσαν πως ο ίδιος θα μπορούσε (και μπορεί) να διαπραγματευτεί αποτελεσματικότερα με την τρόίκα/τερατρόικα, αναγκάζοντάς την να υποχωρήσει από τις θέσεις της.

Χτύπησε η «καμπάνα» για τους Άρχοντες! -Της Χριστίνας




Για σένα το λεγε Δήμαρχε; Ή μήπως για τον Περιφερειάρχη; Να αφορούσε και τους Βουλευτές;

 
Στα χρόνια του Δημοτικού γυρνάω που άρχιζαν το.. μάλωμα οι δάσκαλοι και ψαχνόμασταν ο ένας με τον άλλον να βρούμε ποιον εννοεί!

(Αρσενικό): Ο Βουλευτής - (Θηλυκό): Η Βουλεύτρια - (Ουδέτερο): Το Βόλεμα


Της Σοφίας Τσέκου

Άμα θέλεις να κάνεις τη διαφορά, την κάνεις με τις πράξεις και όχι με δηλώσεις και γλωσσικές περικοκλάδες.
 
 Ή είσαι βουλευτίνα και παύεις να είσαι λόγω εντιμότητας και συνειδησιακής ελευθερίας (δες την πρόσφατη παραίτηση της συναδέλφου σου) ή παραμένεις κολλημένη στα βουλευτικά έδρανα...

«Τι σε κόφτει για τον κόφτη;…»


Του Διονύση Ελευθεράτου
 

Αέναα μνημόνια, υπνοβασίες και σεξυπνίες, σε έναν διάλογο που θα μπορούσε να έχει γίνει, όντως …
 

Τα μάτια του αγνού ΣΥΡΙΖΑίου είχαν γουρλώσει, την ώρα που μιλούσε τηλεφωνικά στον άνθρωπο, τον οποίο δεν ήξερε αν έπρεπε να αποκαλεί «σύντροφο» ή «γιατρό».

Σακοράφα: «Θα λογοδοτήσετε»

Με ένα σκληρό μήνυμα απάντησε η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα στις αποφάσεις της...

Μεταδημοκρατία και το καλό της General Motors


Του Κωνσταντίνου Πουλή
Οι φτωχοί γενικά είναι ηλίθιοι. Θες επειδή δεν κάνουν τζόγκινγκ και δεν οξυγονώνεται ο εγκέφαλος, θες επειδή σπουδάζουν στην Πάντειο, 9 στους 10 είναι βόδια. Ο Πλάτων θα το έλεγε λίγο καλύτερα, αλλά μέσες-άκρες το επιχείρημα αυτό είναι. Και επαναλαμβάνεται κατά...

Μίκης Θεοδωράκης: Είμαστε θύματα μια τραγικής φαρσοκωμωδίας


Επιστολή με τον τίτλο "Είμαστε θύματα μιας τραγικής φαρσοκωμωδίας", ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Μίκης Θεοδωράκης, μιλώντας με σκληρά λόγια για την κυβέρνηση.

Ο κορυφαίος συνθέτης την κατηγορεί, ότι υπακούει στις προσταγές των ξένων, κάνει λόγο για "πρωτοφανή στρέβλωση της...

Ξεπουλημένοι


Του Νίκου Μπογιόπουλου 
    «(…) Ξεπουλημένα γουρούνια!

    Δεν ανήκουν άραγε σ’ αυτό το χοιροστάσιο, όλοι εκείνοι που για κάποια χρήματα ή για λίγη δόξα, για ένα πορτοφόλι, μια εσάρπα, μια κορδέλα, μετατρέπουν τις πεποιθήσεις τους σε άχυρα κάτω από τα πόδια των μεγάλων;

Πολιτικό τραύμα στην κυβέρνηση με παραίτηση Κατριβάνου

  
Με μια, όχι αριθμητική μεν άλλα πολιτικά ουσιαστική, απώλεια πέρασε η κυβέρνηση τον τελευταίο κάβο τον μνημονιακών προαπαιτούμενων μετά την διαφοροποίηση και την παραίτηση της Βασιλικής Κατριβάνου.

Η Βασιλική Κατριβάνου ανακοίνωσε την...

“Βρέχει ποίηση” στους δρόμους της Βοστώνης!


Όταν βρέχει, στιχάκια από ποιήματα κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους της Βοστώνης. Με τον τίτλο "Βρέχει ποίηση" μια ομάδα καλλιτεχνών του δρόμου σε συνεργασία με τις Αρχές της πόλης "γράφουν" πάνω στα πεζοδρόμια στιχάκια από διάφορα ποιήματα, τα οποία κάνουν την εμφάνισή τους σταδιακά, μόλις αρχίζουν να πέφτουν οι πρώτες σταγόνες της βροχής!