13 Νοε 2017

Ο Σαρανταποδαρούσας (των χρυσοκανθάρων)


Τά Πρασσεινάλογα!... του Στάθη

Χαράς Ευαγγέλια 1. Μειώθηκε η ανεργία! Έπεσε η ρουφιάνα στο 20,6%! (τα στοιχεία είναι της ΕΛΣΤΑΤ και αφορούν στον φετινό Αύγουστο). Δεν έχει σημασία ότι ο Αύγουστος διακρίνεται για την αύξηση της εποχιακής απασχόλησης, σημασία έχει ότι η ανεργία μειώθηκε. Μάλιστα για πρώτη φορά από το 2011 οι άνεργοι είναι λιγότεροι...

Τσουνάμι κατασχέσεων για περισσότερους από 700.000 πολίτες


Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της κατάσχεσης μισθών, συντάξεων, άλλων εισοδημάτων και τραπεζικών καταθέσεων βρίσκονται περισσότεροι από 730.000 φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. 
Όσοι μάλιστα  χρωστούν στις ΔΟΥ ποσά μεγαλύτερα των 500 ευρώ, κινδυνεύουν ακόμη και με κατασχέσεις σε κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία τους.

Το μήνυμα του ΔΝΤ προς την Ευρώπη και την Αθήνα


Το νέο πολιτικό "προφίλ" του ΔΝΤ απέναντι στην Ελλάδα και την Ευρώπη έρχεται να επιβεβαιωθεί και μέσα από την νέα έκθεση με τις προβλέψεις του Ταμείου. 
Μια έκθεση, με την οποία ο πήχης για την ανάπτυξη του 2017 τοποθετείται υψηλότερα από εκείνον της Κομισιόν, ενώ για το 2018 υπερβαίνει ακόμη και τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης.