4 Μαΐ 2021

Κορωνοϊός: Στα 1.387 τα κρούσματα στη χώρα και 81 οι θάνατοι - 24 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας


 Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τρίτη  πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.387, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 349.936..

Τα τραπεζάκια έξω



Θανάσης Καρτερός

Εντάξει, μια χαρά (και δύο μπορείς να πεις) το άνοιγμα της εστίασης, τα τραπεζάκια έξω, η δημοκρατία του καφέ, η χαλαρή κουβέντα, έστω και χωρίς μουσική. Μια χαρά (και δύο μπορείς να πεις) ο ήλιος του Μάη, τα κοντομάνικα και οι βερμούδες, οι θερμοκρασίες που κάθε χρόνο το συνηθίζουν να είναι «υψηλότερες...

Μητσοτάκης: Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά με πράξεις


«Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά με πράξεις», αναφέρει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα social media.

«Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά με πράξεις:

Φραπέ ή θάνατος


«Δεν φαντάζεσαι πού είμαι τώρα», μου είπε ένα φιλαράκι.

Με τη τσίμπλα στο μάτι, περίμενε τώρα αυτός, να πλημμυρίζω από φαντασία.

«Έλα, μην μου πεις», αλλού πήγε το μυαλό μου.

Τρεις στόχοι για το Μέγαρο Μαξίμου


Θοδωρής Καραγιαννίδης

Η μεταπασχαλινή περίοδος ξεκινά με μεγάλες προσδοκίες για το Μέγαρο Μαξίμου. Η πανδημία εξακολουθεί να καλπάζει και η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία παραμένει εφιαλτική, αλλά, παρόλα αυτά, στο...

Το οκτάωρο και η κυβερνητική υποκρισία


Αντί να ενημερώσει τον κόσμο της εργασίας, για το τι πρόκειται να κάνει, τα στέλνει εν κρυπτώ στις Βρυξέλλες, για να τα εμφανίσει αμέσως μετά ως προαπαιτούμενα.

Άργος: Κλήρος και λαός εορτάζει τον πολιούχο του Άγιο Πέτρο

 


Μεγάλη γιορτή σήμερα για το Άργος όπου πανηγυρίζει τον πολιούχο του Άγιο Πέτρο. Είναι αυτή η επιβλητική και πανέμορφη εκκλησία στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου χθες τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Νεκταρίου, ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας, πολλά..

Ελευθερία του Τύπου / Η Ελλάδα κατρακυλάει διεθνώς


 Η χώρα μας είναι μία από τις μόνο τρεις ευρωπαϊκές χώρες όπου δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους τα τελευταία χρόνια, μετά τη Σλοβενία και τη Μάλτα

Ογ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ζητάει από τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να στηρίξουν την ελευθερία, την πολυφωνία και την ανεξαρτησία των μέσων..

Κορονοϊός - Νίκος Σύψας: Τον χειμώνα ο ιός θα επανέλθει, οριστικό τέλος το καλοκαίρι του 2022

 


Την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου τοποθετεί χρονικά μια καλή αποκλιμάκωση στον αριθμό των διασωληνωμένων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία, ο Νίκος Σύψας καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των..

Η ασφάλεια του φτωχού - του Γιάννη Πανούση


Το σπίτι,δηλαδή τρόπος του λέγειν ‘σπίτι’,η παράγκα,η τρώγλη,μέσα στην οποία ζούσε τα τελευταία χρόνια,αφενός λόγω οικονομικής κρίσης κι αφετέρου λόγω προσωπικών επιλογών αποστασιοποίησης από την ‘κοινωνία των έξω’,φωτιζόταν από ένα γυμνό γλόμπο ,κρεμασμένο στο τρύπιο..

Κορονοϊός: Πρωτοποριακό app του Γεωπονικού δείχνει αν νοσούμε μέσα σε τρία λεπτά


Με το κινητό τηλέφωνο ή ένα τάμπλετ
και μόλις σε τρία λεπτά θα μπορούν οι πολίτες να δουν εάν έχουν προσβληθεί από κορονοϊό. Το σημαντικό είναι ότι αυτό μπορεί να γίνει αμέσως μετά τη μόλυνση. Τη δυνατότητα δίνουν επιστήμονες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, οι οποίοι ανέπτυξαν έναν βιοαισθητήρα, που μπορεί να..

Οδικός χάρτης για το άνοιγμα της κοινωνίας - Πλησιάζει η επιστροφή στην κανονικότητα


Το πρώτο βήμα της μερικής επιστροφής στην κανονικότητα έγινε τη Δευτέρα του Πάσχα, με την επαναλειτουργία του κλάδου της εστίασης και με τις καφετέριες και τα εστιατόρια να σηκώνουν ρολά έπειτα από 6 μήνες lockdown.  Μέχρι και τις 15 Μαΐου, ωστόσο, θα έχουν ανοίξει οι περισσότεροι τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς φέτος σε δυο δόσεις

 


Με απεργίες και συγκεντρώσεις τα συνδικάτα συμμετέχουν σήμερα, Τρίτη, στον εορτασμό της Eργατικής Πρωτομαγιάς δίνοντας έμφαση στο εργασιακό νομοσχέδιο για το οποίο εκφράζουν την αντίθεσή τους. Φέτος η Εργατική Πρωτομαγιά θα γιορταστεί σε δύο δόσεις: η επίσημη αργία και η απεργία της ΓΣΕΕ μεταφέρθηκαν..