3 Νοε 2016

Οι Ινδιάνοι αγωνίζονται για τα χώματά τους, οι Έλληνες για μια γκοφρέτα

Στις ΗΠΑ, μια φυλή των Ινδιάνων (οι Standing Rock Sioux) ξέθαψε το τσεκούρι του πολέμου, για να προστατέψει τα εδάφη της και το νερό, από έναν αγωγό πετρελαίου που θέλει η αμερικάνικη

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Μια επαναστατική ιδέα… ή μήπως όχι;


Mona Chollet
  
Από το Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ώς τη Σίλικον Βάλεϊ ή τις συνελεύσεις του κινήματος των Άγρυπνων στην Γαλλία, εδώ και μερικούς μήνες το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα βρίσκεται στα χείλη όλων. 
Η Φινλανδία δηλώνει ότι επιθυμεί την...

Με τροπολογίες ο Παππάς τα δίνει όλα στο ΕΣΡ


Με εντάσεις και κόντρες έγινε σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για τις τροπολογίες, που επαναφέρουν όλες τις αρμοδιότητες για τις τηλεοπτικές άδειες από την κυβέρνηση στο ΕΣΡ. 
Με 3 τροπολογίες ο υπουργός Επικρατείας τα έδωσε όλα πίσω στο Συμβούλιο.

Ο Καπιταλισμός στην Χωματερή…


Από τον Γιώργο Μουργή                                           

Την ώρα που σχεδόν 900 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη μένουν νηστικοί, περίπου 1,5 δισεκατομμύρια τόνοι τροφίμων πετιούνται στις χωματερές. Πρόκειται για το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού προϊόντων που παράγονται σε ετήσια βάση, ικανά να θρέψουν...

Ένα ποτάμι 10.000 βιβλίων πλημμύρισε τους δρόμους του Τορόντο

  Λογοτεχνία Vs Κυκλοφορίας ή, όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος Literature Vs Traffic. Το project είναι ιδέα και πρωτοβουλία μίας ομάδας, που οργανώνει αστικές παρεμβάσεις σε...

The day after is here


Φίλε Πιτσιρίκο, νομίζω ότι έφτασε πια το πλήρωμα του χρόνου για να «λυθεί» το ζήτημα του Ελληνικού χρέους, όχι όμως και το πρόβλημα της Ελλάδας.  
Οι Γερμανοί αφέντες έχουν σκιαγραφήσει το προσεχές μέλλον της Ελλάδας και δεν έχουν αφήσει στην πραγματικότητα τίποτα να αιωρείται στον αέρα.
Το 2010 που η χώρα χρεοκόπησε και μπήκε στο πρώτο μνημόνιο το δημόσιο χρέος...

Ο άνθρωπος που δεν έχει πλυθεί εδώ και 60 χρόνια!


Ο Amoo Hadji είναι σίγουρα αποκρουστικός με την πρώτη ματιά, καθώς θυμίζει κάποιο εξωπραγματικό πλάσμα, που βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας. 
Κι όμως ο 80χρονος είναι αληθινός και ζει σε ένα χωριό στο Ιράν μια εντελώς πρωτόγονη ζωή. Έχει να κάνει μπάνιο 60 και πλέον χρόνια, ενώ τα μοναδικά...

Τα παυσίπονα της νέας γενιάς - Από το δηλητήριο των τρομακτικότερων φιδιών στον κόσμο


Ενα μαύρο φίδι, με πορτοκαλί κεφάλι και ουρά, είναι ίσως από τα πιο τρομακτικά όντα που μπορεί να... υπάρξει στον πλανήτη μας. Παρόλα αυτά, μπορεί να μας βοηθήσει στην δημιουργία καλύτερων παυσίπονων.

Η επιστημονική του ονομασία είναι Calliophis bivirgata..