16 Δεκ 2012

Εκατοντάδες θα συρρεύσουν αύριο στο Κιάτο στην δίκη του "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"


Ενα εντυπωσιακο κυμα αλληλεγγυης εχει εμφανιστει με την ευκαιρια της δικης στο Κιατο των συναγωνιστων του Κινηματος Δεν Πληρωνω και πολιτων.
Συλλογικοτητες αλλα και απλοι πολιτες εχουν βγαλει ψηφισματα αλληλεγγυης στο Κινημα Δεν Πληρωνω με τα οποια καλουν τον κοσμο να...

Στον αστερισμό του αντιλαϊκισμού


Καθώς κοντεύουμε να κλείσουμε τρία χρόνια βύθισης στην κρίση, και ενώ διανύουμε ήδη την δεύτερη μνημονιακή εποχή, με την τρίτη κατά σειρά κυβέρνηση, αντιλαμβανόμαστε ότι, παρ’ όλα τα πάθη και τον πόνο, είμαστε τουλάχιστον λίγο σοφότεροι πολιτικά. 
Μετά το παρατεταμένο σοκ, αντιλαμβανόμαστε ότι ο...

Το αντιμνημονιακό στρατόπεδο περιορίζεται στα Αριστερά κόμματα


Του Γ. Δελαστίκ
Σοβαρότατες εξελίξεις στον πολιτικό, οικονομικό και τραπεζικό τομέα σημειώθηκαν την εβδομάδα που κύλησε. 
Στον οικονομικό τομέα η συγκυβέρνηση των Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα των επικυρίαρχων της ΕΕ και του ΔΝΤ, πέρασε έναν φορολογικό νόμο, που γδέρνει ακόμη περισσότερο κι από πέρυσι όλον τον ελληνικό πληθυσμό.

" Ο Θάνατός μας - τα Κέρδη τους"


Του Ν. Μπογιόπουλου
Αυξήσεις μέχρι και 48,7% στο οικιακό τιμολόγιο! Αυτά ζητάει η Διοίκηση της ΔΕΗ με έκθεσή της προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, για τα τιμολόγια του ρεύματος που θα ισχύσουν το 2013.
«Αίτημα» που έρχεται να υποβληθεί, παρότι το 2011 οι...

Τώρα όλοι γνωρίζουμε... Tου Νίκου Γ. Ξυδάκη


Πέρυσι, όταν πρωτοεντοπίστηκαν πεινασμένα παιδιά σε σχολεία, κάποιοι έσπευσαν να διαψεύσουν το γεγονός· το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε: «Κάποιοι καταφεύγουν μέσω των ΜΜΕ και στο έσχατο μέσο της λαϊκίστικης προπαγάνδας». 
Δεν γνωρίζω, τι ακριβώς συνέβη πέρυσι τον Οκτώβριο στα σχολεία των αθηναϊκών συνοικιών· δεν θυμάμαι να είδα κάποιο...

Βιωσιμότητα το 2020, επιβίωση το 2013. Του Πάνου Παναγιώτου


Πως πέσαμε έξω.
Η επαναγορά ομολόγων απέτυχε • Οι προβλέψεις πέφτουν έξω • Δυσκολότερο το 2013 για τους Έλληνες
Η τελευταία είδηση, όσον αφορά την ελληνική κρίση, είναι, πως μετά την ολοκλήρωση της επαναγοράς...

Πάτρα : 14.000 ευρώ για απλήρωτα διόδια!!!


Στο απίστευτο ύψος των 14.000 ευρώ ανέρχεται το πρόστιμο που επέβαλε το δικαστήριο σε οδηγό ταξί που κατηγορείται ότι πέρασε από τα διόδια 73 φορές χωρίς να πληρώσει!

Η δικαστική απόφαση θεωρείται αστική ποινή για την μη καταβολή διοδίων στην Ολυμπία Οδό Α.Ε....

Τιμητική εκδήλωση για τον Σπύρο Μιχόπουλο


Η «Εταιρεία Κορινθίων Συγγραφέων» διοργάνωσε τιμητική εκδήλωση για τον κ. Σπύρο Μιχόπουλο, επίτιμο Επόπτη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, επίλεκτο μέλος της πνευματικής Κορινθιακής οικογένειας, με σημαντική δημιουργική παρουσία στα Κορινθιακά Γράμματα και επί δεκαετία και πλέον εκδότη του περιοδικού ΑΙΠΥΤΟΣ. Η επιλογή του κ. Μιχόπουλου, να είναι ο τιμώμενος για το έτος 2012 από την «Ε.Κ.Σ.», έγινε με ομόφωνη....

«Επανέρχεται η βάση του 10 για εισαγωγή σε ΑΕ-ΤΕΙ»


Την επαναφορά της βάσης του «10» για την εισαγωγή σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ προαναγγέλλει με συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. «Τα ισχυρά τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ προϋποθέτουν κι ένα μίνιμουμ προϋποθέσεων εισαγωγής....

Νευρικό γέλιο - Της Έλενας Ακρίτα


Αχαχαχα! Συγγνώμη, νευρικό γέλιο, μη δίνετε σημασία. Με πιάνει συχνά τελευταία και δεν μπορώ να το ελέγξω. Ξαφνικά, εκεί που κάθομαι, χωρίς λόγο, χωρίς αιτία και αφορμή, ξεκαρδίζομαι.
 Μη δίνετε σημασία. Τώρα με πιάνουν τα γέλια. Ενα μήνα πριν με έπιαναν τα κλάματα. Συνέχεια όμως. Εβλεπα ειδήσεις, έκλαιγα. Διάβαζα εφημερίδα, έκλαιγα. Εμπαινα σε σάιτ, έκλαιγα....

Τα «Καθαρά Χέρια» μπορούν να γκρεμίσουν την Ελληνική Μεταπολιτευτική Δημοκρατία


Η επιχείρηση «καθαρά χέρια» το 1992 ήταν καίριο χτύπημα που οδήγησε στη διάλυση την 1η Ιταλική Δημοκρατία. Όλα ξεκίνησαν από μια ομάδα δικαστικών υπό τον Αντόνιο ντι Πιέτρο που άρχισε να ερευνά υποθέσεις σκανδάλων.
Στην Ελλάδα την εξουσία μετά την μεταπολίτευση τη μοιράστηκαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, η πολύχρονη....