22 Οκτ 2010

Για πρώτη φορά Κλαδούχος -Σκούρας -Ζάρρος -Μπράβος σε κοινό τηλεοπτικό τραπέζι αποψε στο SUPER

Αυτήν την ώρα ξεκινάει η εκπομπή Απέναντι σε Όλα στο τηλεοπτικό κανάλι SUPER .Η αποψινή συζήτηση έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αφού κατορθώσαμε να συγκεντρώσουμε σε κοινό τραπέζι διαλόγου όλους τους πρωταγωνιστές στο δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης

Νίκος Χανιάς: Κορινθιακός όπως......Ουγγαρία


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι επαρχίες της Ουγγαρίας Βέτς Πρεμ - Γκιόρ- Μόσου- Σοπρόν και Βας, εξ αιτίας της διαρροής τοξικής κόκκινης λάσπης σε έκταση 40 τετρ. χλμ, όταν έσπασε το φράγμα που την συγκρατούσε σε δύο δεξαμενές ,στο εργοστάσιο επεξεργασίας βωξίτη, για παραγωγή αλουμινίου.
     Σύμφωνα μάλιστα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων....

Γεώργιος Δέδες: Κατηγορεί τον Νίκο Ταγαρά για εγκατάλειψη της Κορινθίας


         Για εγκατάλειψη της Κορινθίας και των Κορίνθιων πολιτών κατηγόρησε την απερχόμενη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γιώργος Δέδες. Ο κύκλος της αυτοδιοίκησης έχει κλείσει πλέον για τον κ.Ταγαρά. Κανέναν δεν εκφράζει πια η απαξίωση και το γκρίζο θολό τοπίο στο οποίο ζούμε. Τίποτα όμως δε μπορεί να αλλάξει αν πρώτα...

Αναφορά Μανωλάκη για την διακοπή καταγραφής ζημιών στη Στιμάγκα Κορινθίας.

 Ερώτηση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
 Κύριε Υπουργέ,
Με την από 21.10.2010 επιστολή – διαμαρτυρία, την οποία και σας επισυνάπτω, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Στιμάγκας Κορινθίας εκφράζει την αγωνιά του και ζητά να ενημερωθεί υπεύθυνα τον λόγο διακοπής της καταγραφής των ζημιών από τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές , οι οποίες προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις του περασμένου Σεπτεμβρίου.
Παρακαλείστε κύριε Υπουργέ αφού εξετάσετε το θέμα να με ενημερώσετε σχετικά.

Αγγελος Μανωλάκης

Δήμος Κορινθίων: Αναβολή εκδηλώσεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 4ΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΧΟΡΩΔΙΩΝ, ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΕΚΛΙΠΟΝΤΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ  ΠΟΥ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΕΩΣ ΜΑΣ.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



                                                              

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση για "εξοπλιστικά προγράμματα χωρίς οφέλη της χώρας"



  Ερώτηση κατέθεσε σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στους Υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας με θέμα «Οι δαπάνες για τους εξοπλισμούς». Το κείμενο της ερώτησης, αναφέρει τα ακόλουθα:
«Ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Μπεγλίτης και κατόπιν...

Κι όμως, η σελήνη έχει νερό και ασήμι



Μεγάλες ποσότητες νερού βρέθηκαν, ύστερα από νέες αναλύσεις, σε κρατήρα, στην επιφάνεια της σελήνης. Η ανακάλυψη αναπτερώνει τις ελπίδες για τη δημιουργία μόνιμων, επανδρωμένων βάσεων στον δορυφόρο της Γης.Σύμφωνα ερευνητές του Κέντρου Ames της NASA υπό τον Άντονι Κολαπρέτε και του πανεπιστημίου Μπράουν των ΗΠΑ υπό τον πλανητικό γεωλόγο Πίτερ Σουλτς...

Ο άνθρωπος-δεντρο πρέπει να "κλαδεύεται" 3-4 φορές το χρόνο


Η όψη του είναι αποκρουστική όμως ο κόσμος τον έχει αγκαλιάσει και τον έχει βοηθήσει πολύ από τότε που το πρόβλημα του έγινε γνωστό από το Discovery Chanel.

Ο Ινδονήσιος Dede Koswara, από το Νοέμβριο του 2007 όταν και έγινε γνωστή η ιστορία του έχει την προσωνυμία Tree Man (άνθρωπος δέντρο) λόγω της σπάνιας ασθένειας...

Γρίπη: Ποιός φοβάται το εμβόλιο;

Μετά την περσινή αρνητική εμπειρία με το εμβόλιο της νέας γρίπης, σκεπτικισμός επικρατεί στον κόσμο για την ανάγκη του εποχικού αντιγριπικού εμβολίου. Πόσο μάλλον, που στο αντιγριπικό εμβόλιο του φετινού χειμώνα περιλαμβάνεται και ο περιβόητος Η1Ν1 της περσινής παγκόσμιας επιδημίας.Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία...

Το πάθος των μανάδων φταίει για την ξενοφοβία




«Αν η µάνα φτάσει να αντιµετωπίζει το παιδί της σαν άλλη οντότητα, σαν ξένο και του παραχωρήσει την ελευθερία του να αυτονοµηθεί, εκείνο θα καταφέρει να ολοκληρώσει την προσωπικότητά του µε τις δικές του δυνάµεις», παρατηρεί η διάσηµη ψυχαναλύτρια Τζούλια Κρίστεβα για τις παθιασµένες (και ελληνίδες) µανάδες...

Επιφυλάξεις Κρούγκμαν για την "ελληνική σωτηρία"



«Αν και φαίνεται να έχουν ηρεμήσει κάπως οι αγορές, εξακολουθώ να μη βλέπω πώς θα λειτουργήσει αυτό που γίνεται στην Ελλάδα», δήλωσε ο νομπελίστας οικονομολόγος, Πωλ Κρούγκμαν, προσθέτοντας ότι και η περίπτωση της Ιρλανδίας είναι πολύ αβέβαιη...

Με σημαία το αντιμνημόνιο



Ο Αντ. Σαµαράς από τον Βόλο, πρώτο σταθµό της περιοδείας του στη Θεσσαλία, κλιµάκωσε την προσωπική επίθεση στον Γ. Παπανδρέου, τον οποίο κατηγόρησε ότι «εξαπάτησε» τους ψηφοφόρους και πως «οδηγεί τη χώρα στον κατήφορο»
Με στόχο να δηµιουργήσει µια µονοθεµατική ατζέντα...

Τα κριτήρια για το επίδομα στους συνταξιούχους


Τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος στους συνταξιούχους, που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Το ποσό της ενίσχυσης συναρτάται προς το ατομικό και οικογενειακό ετήσιο εισόδημα, ισχύει μόνο για όσους είναι άνω των 60 ετών και έχει καταμεριστεί σε τρεις κλίμακες.Συγκεκριμένα, το βοήθημα διαμορφώνεται:

Π.Μπεγλίτης :" Η κυβέρνηση δεν αποδέχεται την λογική του ανατολίτικου παζαριού"


Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στην Αθήνα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε ότι στις συνομιλίες που θα γίνουν, η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, όπως κάνει σε κάθε ευκαιρία διαλόγου και συναντήσεων, θα υπερασπιστούν τα εθνικά συμφέροντα της χώρας,

Παρουσιάζει το ψηφοδέλτιο του ο Χωρέμης






Aπόψε στις 8.00 το βράδυ  στο εκλογικό κέντρο της «Νέας Αυτοδιοικητικής Πορείας» στο Κιάτο  , θα πραγματοποιηθεί Εκδήλωση - Παρουσίαση των υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβουλίων του Ψηφοδελτίου απο τον υποψήφιο δήμαρχο Τάσο Χωρέμη .        
                                                                                             

      
                                                         

Πέτρος Τατούλης :"Η προσωπική μου πορεία εγγυάται την αλήθεια της μεγάλης ευθύνης που αναλαμβάνω σήμερα για το μέλλον."




 Από το Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης
αναφερόμενος στα διλήμματα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου και την προσωπική του πορεία ο τέως Υφυπουργός Πολιτισμού και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, έκανε μια σύντομη αναφορά στην πορεία του και στις αρχές με τις οποίες πολιτεύτηκε 20 χρόνια θέτοντας τες ως εγγύηση για την υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης για τη δημιουργία της Νέας Πελοποννήσου.

Γαλάζια συστράτευση για την "Δυνατή Πελοπόννησο"

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μαλλιαροπούλειου Πνευματικού Κέντρου της Τρίπολης ο υποψήφιος περιφερεάρχης Δημήτρης Δράκος παρουσίασε τον συνδυασμό του και τους πέντε υποψηφίους αντιπεριφερειάρχες του. Στο πλευρό του οι αντιπρόεδροι του κόμματος της ΝΔ κύριοι Αβραμόπουλος και Δήμας και ο γραμματέας Ανδρέας Λυκουρέντζος,

Κάλεσμα Κλαδούχου σε διάλογο με τους πολίτες για το αναπτυξιακό σχέδιο του τόπου




Κατά την ομιλία του στο Άγγελος Σικελιανός την Τετάρτη το βράδυ ο υποψήφιος δήμαρχος Αντώνης Κλαδούχος, αναφέρθηκε και δεσμεύτηκε για ισονομία και ισοπολιτεία χωρίς ηγεμονισμούς και τοπικισμούς, για ουσιαστική συμμετοχή και συνεργασία με όλους τους δημότες, για ισόρροπη βιώσιμη ανάπτυξη με προτεραιότητα στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ανοιχτή η ατζέντα της συνάντησης



Με ανοιχτά τα ερωτηματικά που άφησε η δημοσιοποίηση των μυστικών ελληνοτουρκικών συνομιλιών για την από κοινού ρύθμιση του ελέγχου του εναέριου χώρου του Αιγαίου και των πτήσεων των στρατιωτικών αεροσκαφών των δύο χωρών, ώστε να «αποφεύγονται τα ατυχήματα», συναντώνται σήμερα οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών Γ. Παπανδρέου και Τ. Ερντογάν στο περιθώριο της συνάντησης για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο.

Πλαφόν αποδοχών στα 5.856 ευρω φέρνει η ενιαία αρχή πληρωμών



Το κόψιμο επιδομάτων που χορηγούνται παράτυπα και κάθε είδους παράνομων αποδοχών, που δεν μπορεί να ξεπερνούν τα 5.856,08 ευρώ, φέρνει από τον Νοέμβριο η Ενιαία Αρχή Πληρωμών για περίπου 770.000 δημοσίους υπαλλήλους.

Μερική και εκ περιτροπής απασχόληση για πολλούς εργαζόμενους


Πλήρης ανατροπή επέρχεται στον χώρο των εργασιακών σχέσεων καθώς οι νέες προσλήψεις δεν αφορούν- πλέον- θέσεις πλήρους απασχόλησης, ενώ πολλοί εργαζόμενοι αναγκάζονται να απασχολούνται διαφορετικές ώρες από το γνωστό «οκτάωρο», προκειμένου να διασώσουν την εργασία τους.

Εκτακτη εκλογική βοήθεια σε συνταξιούχους


 
Μεγάλη προσπάθεια για να ανατρέψει το δυσμενές κλίμα που διαμορφώνεται για αυτήν με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές καταβάλλει η κυβέρνηση. Τα μηνύματα που λαμβάνει από τη βάση του κόμματος δεν είναι θετικά και τα σκληρά μέτρα του μνημονίου φαίνεται ότι έχουν απομακρύνει τα εισοδηματικά χαμηλά στρώματα, ειδικά στα αστικά κέντρα, διογκώνοντας ένα κύμα ψήφου τιμωρίας ή την τάση για αποχή.

Στο Στρατό σπεύδουν οι νέοι λόγω ανεργίας και οικονομικής κρίσης


Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί οι στρατολογικές υπηρεσίες του υπουργείου Άμυνας, μετά τις εκτιμήσεις που δόθηκαν από τη Στρατολογία ότι στην επερχόμενη κατάταξη νεοσυλλέκτων του Νοεμβρίου αναμένεται να καταταγεί υπερδιπλάσιος αριθμός κληρωτών απ' όσους είχαν καταταγεί στην περασμένη ΕΣΣΟ του Αυγούστου.

Ευρωλίγκα: Βαλένθια-Παναθηναϊκός 56-72


Με μια επιβλητική εμφάνιση ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από τη Βαλένθια με 56-72 και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα και γενικά στη νέα σεζόν.Αν και οι γηπεδούχοι θεωρητικά ήταν σε καλύτερη κατάσταση -καθώς οι «πράσινοι» έχουν προλάβει να δώσουν μόλις ένα επίσημο αγώνα τη φετινή σεζόν...