8 Σεπ 2020

Όχι, το Big Brother δεν είναι μικρογραφία της Ελληνικής Κοινωνίας


Ο ορισμός “μικρογραφία” είναι ο ομφάλιος λώρος σύνδεσης ενός τηλεοπτικού project με την Κοινωνία, τον οποίο αυτό το τηλεοπτικό έκτρωμα δεν έχει, και προσπαθεί δια της συνεχούς...

Ο πολιτισμός στους δρόμους


Η επανάκαμψη της πανδημίας βρίσκει τους καλλιτέχνες, τους δημιουργούς και τους εργαζόμενους στον πολιτισμό σε "τραγική κατάσταση". 

 Ύστερα από δύο μήνες καραντίνας και ένα...

Πέτρος Τατούλης: «Με ευθύνη του κ.Νίκα, στις καλένδες το πλανητάριο στο Κρυονέρι Κορινθίας»


Καταγγέλλουμε στους πολίτες της Κορινθίας, του Δήμου Σικυωνίων και κυρίως του Κρυονερίου, την απαράδεκτη πολιτική απόφαση του κ.Νίκα για την υποβάθμιση ενός από τα σημαντικότερα έργα για την Κορινθία, που είχε οραματιστεί...

Μάθε παιδί μου γράμματα, να γίνεις τσιρλίντερ…


Του Στάθη

Πάνε πολλά χρόνια (πάμε πίσω στην αρχή του κακού, στον «εκσυγχρονισμό»), όταν στη (νεοταξική) ιδεολογική βιτρίνα του συστήματος, άρχισε να φιγουράρει η θεωρία της «ολιστικής εκπαίδευσης».

Νέο εργασιακό μοντέλο και εθελουσίες φέρνει ο κορονοϊός στις τράπεζες


Νέα μοντέλα εργασίας για το προσωπικό των τραπεζών και δύο ακόμη προγράμματα εθελουσίας εξόδου, πυροδοτεί η πανδημία του κορονοϊού στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Εθνικιστικός παροξυσμός και σκηνικό πολέμου


Πυκνές και άκρως επικίνδυνες εξελίξεις διαδραματίζονται, το τελευταίο διάστημα, στην περιοχή μας. 
Η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας αποκτά πλέον πολεμικά χαρακτηριστικά.

Το έργο του Προαστιακού στο Λουτράκι είναι νόμιμο και κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου σε περιουσία του ΟΣΕ


Η Πρωτοβουλία πολιτών και  φορέων για την έλευση του Προαστιακού στο Λουτράκι προέβη στην παρακάτων ανακοίνωση: Ως συλλογικός φορέας που αποκλειστική του μέριμνα έχει την προάσπιση των συμφερόντων...

Η Ελλάδα θέτει αύριο στο ΝΑΤΟ θέμα αποχώρησης του Oruc Reis


Εντονες είναι οι διπλωματικές κινήσεις της Ελλάδος στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο, ως ανάχωμα στην τουρκική προκλητικότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες...

Μ. Καλλίρη: Με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας άνοιξαν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί


Από σήμερα  ξεκίνησε η υποδοχή των μικρών μαθητών των βρεφονηπιακών σταθμών. 
Μετά την κατάλληλη προετοιμασία, την απολύμανση, την καθαριότητα, την προμήθεια όλων των...

Η ανταρσία των παγουρίνων...


Μαρία Καζάντη *

Στην Ελλάδα του 2020, εν μέσω πανδημίας και εγκλεισμού, κάτι καινούργιο εγένετο στις εργασιακές σχέσεις. Εργασία εκ περιτροπής, εργασία εξ αποστάσεως, εργοδοσία με κρατική επιδότηση (ανεργία εν τοις πράγμασι) για πλήθος εργαζομένων.

Ανοίγει τον δρόμο για τα «γαλάζια παιδιά» ο Τάκης Θεοδωρικάκος


Θυμάστε επί κυβερνήσεων Καραμανλή, όταν είχε εισαχθεί η «προσωπική συνέντευξη» για τον διορισμό υποψηφίων στο Δημόσιο, ώστε να παρακάμπτονται τα αντικειμενικά κριτήρια...

Εστιατόρια - Ταβέρνες - Κέντρα διασκέδασης : Κατεβάζουν ρολά από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου


Λουκέτο στην εστίαση αποφάσισε το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑ.ΣΚ.Κ.Ε.ΔΙ), κλείνοντας τα καταστήματα από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Neuralink


Γεια σου Πιτσιρίκο,
πριν από μερικές ημέρες, ο Έλον ο Μασκ, παρουσίασε τα πρώτα αποτελέσματα του Neuralink.
Το Neuralink είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα συσκευή, που ξεκίνησε πολλές συζητήσεις το 2016, όταν ο Έλον δημιούργησε την ομώνυμη εταιρεία που το κατασκευάζει και αφού κατάλαβε και ο υπόλοιπος επιστημονικός κόσμος ποιες θα είναι οι δυνατότητές της. 

Κορονοϊός: Τρομάζει τους επιστήμονες το κίνημα της αντιμάσκας


Σε μείζον πρόβλημα έχει αναχθεί το κίνημα της «αντιμάσκας» με τους επιστήμονες να κάνουν έκκληση για να συμμορφωθούν οι αντιρρησίες. Παρέμβαση εισαγγελέα για τις συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη. 

Το «παζάρι» Μέρκελ - Ερντογάν και η συνεκμετάλλευση


Της Μαρίνας Αλεξανδρή

H δημόσια ρητορική της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά δεν συνάδει ούτε με τις πραγματικές της προθέσεις, ούτε με την θέση..

Γώγος: Ποιοι και γιατί πρέπει να κάνουν το εμβόλιο για τη γρίπη


Στη σημασία του εμβολιασμού για τη γρίπη στάθηκε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος λέγοντας πως το αντιγριπικό εμβόλιο μπορεί να «φρενάρει» ακόμη και...

Μιλούσαν επί 2 ώρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων και δεν κατέληξαν πουθενά!


Αν είναι δυνατόν! 
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην χθεσινή  του συνεδρίαση -μέσω τηλεδιάσκεψης- δεν κατέληξε σε απόφαση ως προς το θέμα της ΣΔΙΤ για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια.

Μια ακόμα αναβάθμιση του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου στα χαρτιά πέρασε από το Περιφερειακό Συμβούλιο


Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η πίστωση για την εκπόνηση μελετών ωρίμανσης και προετοιμασία τευχών δημοπράτησης για την ανέγερση κτηρίου πολλαπλών χρήσεων στον χώρο του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου.
Το εν λόγω κτήριο αποτελεί την πρώτη φάση του έργου αναβάθμισης...

Παναγία Γιάτρισσα Λουτρακίου: Κλήρος και Λαός προσκυνούν τη Χάρη Της!



Το Γενέσιον της Θεοτόκου γιορτάζει σήμερα η Εκκλησία και η πόλη του Λουτρακίου πανηγυρίζει την μεγάλη Προστάτιδα, ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Κορινθίας, την Παναγιά την Γιάτρισσα. 
Τα προηγούμενα χρόνια η λουτρόπολη "βούλιαζε" ένα τριήμερο...