2 Φεβ 2011

Αγριεύει η γρίππη H1N1 ..αυξάνονται τα "θύματά" της


Στα 22 ανέρχονται τα θύματα της γρίπης Η1Ν1, ενώ την Τετάρτη δηλώθηκαν 14 νέα κρούσματα.Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από την αρχή του έτους...

Διπλασιάζονται οι φοιτητές στις καλές (κεντρικές) σχολές λόγω μετεγγραφών


Διπλασιάζονται στα περισσότερα τμήματα των κεντρικών πανεπιστημίων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης οι φοιτητές των Σχολών, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των μετεγγραφών, που οδηγεί ετησίως στην μετακίνηση από την επαρχία..

Καταργούνται 8 καταχρηστικοί όροι τραπεζών


Την κατάργηση 8 καταχρηστικών όρων που επιβάλλονται από τράπεζες αποφάσισε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Πρόκειται για τους εξής όρους:

Ερώτηση της Κ.Φαρμάκη για τις υπηρεσίες της ΔΕΗ στην Κορινθία


Η Βουλευτής κα.Κατερίνα Φαρμάκη ενημερώθηκε από το Δήμο Σικυωνίων για τη σχεδιαζόμενη διακοπή λειτουργίας του τεχνικού τμήματος του υποκαταστήματος της ΔΕΗ στο Κιάτο.
Για το λόγω αυτό η κα. Βουλευτής κατέθεσε..

Δίνονται χιλιάδες συντάξεις σε πεθαμένους


Έφριξαν οι εκπρόσωποι της Τρόικα που παρακολουθούν την εφαρμογή των μέτρων τους στην Ελλάδα, όταν διαπίστωσαν ότι ακόμα και σήμερα δίνονται κάθε μήνα χιλιάδες συνάξεις σε  πεθαμένους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ, στο ΤΕΒΕ, στον ΟΓΑ και σε άλλα ταμεία.
Σε δείγμα 510 φακέλων..

Δυο γέροι παντρεύονται.(Ανέκδοτο)


Ο Γιώργος 84 ετών και η Μαίρη 79, είναι κατενθουσιασμένοι με την απόφασή τους να παντρευτούν!!
Περπατάνε χαρούμενοι στο δρόμο και κάνουν τα σχέδια για το γάμο τους. Καθώς βαδίζουν, συναντάνε ένα..

Λανθασμένη θεραπεία μείωσης της χοληστερίνης ακολουθούν 147 εκατομμύρια άτομα!


Σύμφωνα με τα σοκαριστικά αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης κινδυνεύουν άμεσα από έμφραγμα και εγκεφαλικό.
 Η νέα μελέτη, που την επεξεργάζεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αναφέρει ότι οι περισσότεροι ασθενείς..

Γέροντας Παΐσιος: Να τι θα γίνει στο Αιγαίο και πότε!...


Αναφέρονται μερικά εξόχως αποκαλυπτικά σημεία, απο το 1992, που αφορούν τις σχέσεις με την Τουρκία, η οποία θα μας επιτεθεί ύπουλα ως τα «Εξαμίλια». 
Προβλέπονται διάφορα γεγονότα με χρονολογική σειρά που αφορούν σημερινά δεδομένα και εξελίξεις που 20 χρόνια πρίν δεν είχαν ουδεμία βάση. Και όμως ...

Σκληρή απάντηση Πνευματικού στον Κασίμη: " Ο λύκος ..αλλάζει μόνο το τρίχωμα"

  
Σκληρή απάντηση του δημάρχου Κορινθίων Αλέκου Πνευματικού στον επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών μετά το δελτίο τύπου που έβγαλε η δημοτική παράταξη με τίτλο "Χωρίς περίσκεψιν ,χωρίς αιδώ ταξίδι αναψυχής αιρετών στις ΗΠΑ"
Συγκεκριμένα ο δήμαρχος αναφέρει τα εξής
" Για πολλοστή φορά η Κίνηση Πολιτών επιβεβαιώνει¨..

Φάκελος -Βόμβα στο υπουργείο Δικαιοσύνης


- Αποδέκτης του φακέλλου-βόμβα ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ.Καστανίδης
- Ο φάκελλος έγραφε ως αποστολέα ''Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Ασκούμενων Δικηγόρων..

Στο επίκεντρο η αγροτική ανάπτυξη της Περιφέρειας


Στην Τρίπολη τη Δευτέρα η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης..
Η αγροτική ανάπτυξη και η στήριξη των αγροτικών προϊόντων και των παραγωγών της περιφέρειας θα τεθεί επί τάπητος στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου..

Αγοράζεται η FULGOR - Εξασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας


"Φως " στο τούνελ για τους εργαζόμενους της εταιρείας FULGOR..
Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις η FULGOR αγοράζεται απο Ιταλική εταιρεία ,την PRISMIA,η οποία ασχολείται επίσης με καλώδια και έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνία με τις τράπεζες για την εξαγορά της.
Το πιο σημαντικό της...

Ακροβάτησε στα 3οοο μέτρα χωρίς προστατευτικό!


Ο θαρραλέος ακροβάτης Freddy Nock, πάντα είχε μια ιδιαίτερη αγάπη για τα μεγάλη ύψη. Τίποτα όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με το τελευταίο του εγχείρημα. Διέσχισε χωρίς κανένα προστατευτικό, το καλώδιο που εκτείνεται κατά μήκος του βουνού Corvatsch στην Ελβετία, σε ύψος...

Τρία χρόνια με αναστολή στον Τόλη Βοσκόπουλο


Ποινή φυλάκισης 3 χρόνων με αναστολή επέβαλε στον Τόλη Βοσκόπουλο το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση φοροδιαφυγής του γνωστού τραγουδιστή, που ήταν απών από τη διαδικασία.

Η δικαστική απόφαση για την οποία...

Με αλκοτέστ τα αυτοκίνητα του μέλλοντος


Αυτοκίνητα που κάνουν αλκοτέστ είναι η τελευταία εξέλιξη της βιομηχανίας, κάτι που αναμένεται να σώσει χιλιάδες ζωές, καθώς αν ο οδηγός κριθεί ότι έχει πιει περισσότερο από το κανονικό, δε θα ξεκινά η μηχανή τους.

Το σύστημα DADSS, που δοκιμάζεται στις ΗΠΑ θα...

Φόροι, Ψέμματα και η Κατσίκα του Γείτονα

Του Άγη Βερούτη

Η φορολόγηση στις σύγχρονες προοδευτικές κοινωνίες δεν έχει σκοπό να τιμωρήσει ή να βλάψει τον Πολίτη. Είναι ένα εργαλείο ανακατανομής πλούτου. 
Σε παρελθόντα χρόνια, σε μοναρχικές ή ολιγαρχικές...

Το πακέτο στήριξης των 110 δισ ευρώ προς την Ελλάδα απέτυχε – Έρχεται επιμήκυνση παλαιών ομολόγων 140 δισ, επαναγορά τίτλων 50 δισ και haircut 30%


Κοινή πεποίθηση της συντριπτικής πλειοψηφίας της αγοράς και ειδικά των ξένων τραπεζών είναι, ότι το πακέτο στήριξης των 110 δις ευρώ απέτυχε. Απέτυχε γιατί, τελικώς, όπως αποδεικνύεται η χώρα θα επιμηκύνει το νέο χρέος, θα επιμηκύνει και το παλαιό χρέος και ταυτόχρονα θα...

Στα χέρια της αστυνομίας ληστές Τραπεζών


Σε εξέλιξη επιχείρηση αυτή την ώρα...
Τουλάχιστον 3 Αλβανοί έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας από την Κόρινθο σε συνεργασία με την Ασφάλεια Λαμίας και το Αστυνομικό τμήμα Στυλίδας.
Όλα ξεκίνησαν..

Ποια σχολεία συγχωνεύονται στην Κορινθία

Kύμα συγχωνεύσεων έρχεται στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μαζί μέτωπο αντιδράσεων από δημάρχους, γονείς και εκπαιδευτικούς, που ήδη εμφανίζονται αντίθετοι στην απόφαση της κυβέρνησης..

Ερχεται το πλωτό «στρατόπεδο» για τους μετανάστες


Το πλωτό «φρούριο» από την Ολλανδία που θα μετατραπεί σε χώρο διαμονής εκατοντάδων λαθρομεταναστών ετοιμάζεται πλέον να φέρει, τις επόμενες ημέρες, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Τεχνικοί σύμβουλοι και αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου, μετέβησαν προ μερικών ημερών στην...

Την Κυριακή ανοίγουν τα διόδια απο το Μάναρι μέχρι την Κόρινθο

 
Η  Συντονιστική  Επιτροπή  Πελοποννήσου  ενάντια  στα  διόδια  καλεί όλους  τους πολίτες και  τους  φορείς της  Πελοποννήσουτην  Κυριακή  6  Φεβρουαρίου  2011  στις  3  το  μεσημέρι να ανοίξουμε τα διόδια σε όλους τους σταθμούς του αυτοκινητόδρομου...

«Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς αιδώ» ταξίδι αναψυχής αιρετών στις ΗΠΑ


Χωρίς περίσκεψη, σοβαρότητα και ουσιαστική ενημέρωση, στην συνεδρίαση της 31ης Ιανουαρίου, ο δήμαρχος Κορινθίων κ. Α. Πνευματικός εισηγήθηκε, προ ημερήσιας διάταξης, την αποστολή αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου στις ΗΠΑ προκειμένου..

ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ:Οι νέοι δήμαρχοι καλούνται να προστατεύσουν τον Κορινθιακό


Ένα από τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Κορινθιακού κόλπου που αποτελεί παγκόσμια μοναδικότητα είναι ότι διαβιούν σ’ αυτόν τέσσερα είδη δελφινιών στις ίδιες ομάδες (τoνοδέλφινα, σταχτοδέλφινα, ρινοδέλφινα και κοινό δελφίνι) και τούτο έχει προκαλέσει το επιστημονικό ενδιαφέρον...

Το θέμα των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων στο ΔΣ Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης


 Συνεδριάζει απόψε  στις  7:00 μ.μ. το ΔΣ Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σε αρκετά ενδιαφέροντα θέματα της ημερήσιας διάταξης ..Κυρίαρχο το θέμα των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων..

Δεν υπάρχει πρόβλημα για τις εκλογές του Νοεμβρίου


Θέμα νομιμοποίησης της ψήφου των μεταναστών αλλά για μελλοντικές δημοτικές εκλογές δημιουργείται με την απόφαση του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίνονται αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου 3838/2010 για την παροχή της ελληνικής ιθαγένειας.Παρότι η τελική απόφαση..

Απολύσεις στην Ολυμπία οδό ως μέσο πίεσης


Πίεση μέσω απολύσεων ασκούν στο υπουργείο Υποδομών οι κατασκευαστικές εταιρείες, προκειμένου να προχωρήσει ταχύτερα η επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων παραχώρησης. Ήδη μια απο τις εταιρίες προχώρησε τη Δευτέρα στην απόλυση...
40 εργαζομένων στην κατασκευή της Εθνικής Οδού Κορίνθου - Πατρών...

Δραματική εκτροπή 10 δις ευρώ στα Εθνικά Κληροδοτήματα


Εκτροπές συγκεκριμένων Κληροδοτημάτων από τον σκοπό λειτουργίας τους, επιδερμικούς ελέγχους του Υπουργείου Οικονομικών, αναποτελεσματική έως ανύπαρκτη εποπτεία, ρυθμούς εκκαθάρισης υποθέσεων που απαιτούν 300 χρόνια για να ολοκληρωθούν..

Το νέο τοπίο των δηλώσεων ΦΠΑ


Ποιοι υπάγονται και ποιοι εξαιρούνται από τον ΦΠΑ; Τι πρόστιμα αντιμετωπίζουν όσοι δεν υποβάλλουν δηλώσεις; εφαρμόζονται Επιβαρύνεται με ΦΠΑ η αγορά νεόδμητης κατοικίας; Τι ισχύει για την αντιπαροχή οικοπέδου;
Απαντήσεις στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται..

Παραμένουν στο υπουργείο Υγείας οι γιατροί, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις


Στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας παρέμειναν όλο το βράδυ περίπου 150 εκπρόσωποι ιατρικών συλλόγων, γιατροί του ΙΚΑ και του ΕΣΥ, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του χώρου της Υγείας.Οι γιατροί ζητούν συνάντηση με τον υπουργό..

Στα άκρα η κόντρα για τις συγκοινωνίες


Κορυφώνεται η σύγκρουση μεταξύ των συνδικαλιστών των μέσων μαζικής μεταφοράς και της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών, λόγω της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής στη Βουλή. Οι εργαζόμενοι στις μεταφορικές ΔΕΚΟ..