19 Απρ 2016

Όλες οι αλλαγές στο φορολογικό. Το νομοσχέδιο


Στη δημοσιότητα δόθηκε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο από την κυβέρνηση, προς δημόσια διαβούλευση.
Φόρο ύψους 8 έως και 176 ευρώ  θα κληθούν να πληρώσουν οι μισθωτοί και συνταξιούχοι με ετήσια εισοδήματα από 9.100 έως και 27.000 ευρώ. 

Την ίδια στιγμή μικρή ελάφρυνση, σε...

Εφεδρικό μνημόνιο: Κάποιος να τελειώσει τη δουλειά


Του Αλέξανδρου Ζέρβα
Εκεί λοιπόν που όλοι στο κυβερνητικό στρατόπεδο περίμεναν «την εκτόξευση της ελληνικής οικονομίας» μετά από το πολυαναμενόμενο κλείσιμο της αξιολόγησης, ήρθε η σύνοδος της Ουάσινγκτον να τους επαναφέρει απότομα στη σκληρή πραγματικότητα.

Ελάφρυνση του χρέους; Ξεχάστε το


Του Λεωνίδα Βατικιώτη
Πού συμφωνούν και που διαφωνούν Γερμανοί και Αμερικάνοι; 
Αυτό είναι το ερώτημα που διευκολύνει την κατανόηση της αντιπαράθεσης γύρω από την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους και, το σημαντικότερο, την αποκάλυψη των ορίων αυτής της αντιπαράθεσης.

Αγώνας για την διαγραφή του χρέους και την διάλυση του ΤΑΙΠΕΔ


Της Ελένης  Πορτάλιου*
Η ιδιοκτησία και ο έλεγχος  βασικών περιουσιακών στοιχείων του κράτους, που συγκροτούν καθοριστικούς πυλώνες για τον έλεγχο της οικονομίας, της παραγωγικής συγκρότησης/παραγωγικού μετασχηματισμού μιας χώρας, αποτελούν σήμερα στρατηγική του...

O Andy Murray κατηγορεί, ο Becker διαφωνεί


Ο Andy Murray κατηγόρησε κάποιους συναδέλφους του για χρήση απαγορευμένων ουσιών, σε μια συνέντευξη που προκάλεσε την αντίδραση του Boris Becker. 

Ο Γερμανός υποστήριξε, πως είναι ασέβεια να κατηγορούνται μεγάλοι παίκτες για ντόπινγκ, όταν δεν υπάρχουν στοιχεία εναντίον τους.

Το θαύμα της μηχανικής στην Κίνα: Κατασκευάζουν γέφυρα 24 χιλιομέτρων με υποθαλάσσια σήραγγα και τεχνητά νησιά


Η κατασκευαστική εταιρία Cowi και η αρχιτεκτονική Dissing+Weitling συνεργάστηκαν σε ένα μεγαλεπήβολο κατασκευαστικό έργο στη Κίνα.
Οι δύο Δανέζικες εταιρίες πρόκειται να κατασκευάσουν μια γέφυρα, που θα συνδέει την πόλη Shenzhen με την Zhongshan.

Την επίσημη πρώτη της κάνει η «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου

  
Την επίσημη πρώτη του κάνει σήμερα το νέο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου «Πλεύση Ελευθερίας». Το κόμμα θα παρουσιαστεί  στις 7μμ, στο Θέατρο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44).

Είναι αυτή Αριστερά; Πάμε για πολλές «λευκές νύχτες»

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου
Τα μέτρα που φαίνεται να ψηφίζει η κυβέρνηση (με το νέο μνημόνιο που «ξεδιπλώνουμε» από σήμερα στο OpenProject), προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, της αφαιρούν και το τελευταίο...

Άντρας τρέχει 370 Μαραθώνιους σε ένα χρόνο!


Για τους περισσότερους ανθρώπους, το να τρέξουν έναν ή δύο μαραθώνιους τον χρόνο, είναι κατόρθωμα, αλλά για τον 33χρονο Βρετανό Rob Youngι είναι απλώς μια μικρή προθέρμανση. 
Το περασμένο έτος συμμετείχε σε 370 μαραθώνιους, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει, ότι έτρεχε πάνω από έναν μαραθώνιο τη μέρα. Όλα ξεκίνησαν από ένα ανόητο...