8 Μαρ 2017

Τηλεμετρικό σύστημα ελέγχου διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑ Κορίνθου


Εγκρίθηκε η ένταξη του έργου Προμήθειας και εγκατάστασης τηλεμετρικού συστήματος διαχείρισης και ελέγχου διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης στη ΔΕΥΑ Κορίνθου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕ 075) για ποσόν 2.780.000 € με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης στις 21/12/2016...

«ΕΕ-Φρανκενστάιν τζούνιορ»: Η διατήρηση μιας Ένωσης μέσω του κατατεμαχισμού της


Γιάννης Κιμπουρόπουλος
Το μανιφέστο των 4 υπέρ μιας «Ευρώπης πολλών ταχυτήτων» ως προσαρμογή στη μη αναστρέψιμη πορεία αποσύνθεσής της.
Δεν δι­καιού­μα­στε να εί­μα­στε έκ­πλη­κτοι, με τη «γραμ­μή» που επέ­λε­ξαν οι κατά συν­θή­κη τέσ­σε­ρις ισχυ­ρό­τε­ρες χώρες της ΕΕ ως οδικό χάρτη απο­τρο­πής της διά­λυ­σής της.

Η μεγαλύτερη πόλη που δεν χτίστηκε ποτέ!


Στην έρημο Μοχάβε  της Καλιφόρνιας θα συναντήσει κανείς την California City ή, για να ακριβολογούμε, τα σχέδια μια πολύ μεγάλης πόλης που όμως δεν χτίστηκε ποτέ! Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.  
Αυτό που θα συναντήσει κάποιος, είναι ένα τεράστιο δίκτυο δρόμων με διευθύνσεις, όρια ταχύτητας ακόμα και οδηγίες μέσω GPS. Ωστόσο, λείπει κάτι ακόμη πιο βασικό: Δεν υπάρχουν σπίτια!

Κι όμως υπάρχει “Μουσείο Διαλυμένων Σχέσεων”!

.
Ένα άδειο μπουκάλι ουίσκι, ένα ζευγάρι ψεύτικα στήθη, ένα κουρελιασμένο τζιν, μια τοστιέρα, ένα τσεκούρι αλλά και μια στοίβα περιοδικά Playboy είναι μερικά μόνο από τα εκθέματα στο “Μουσείο Διαλυμένων Σχέσεων”
Το μουσείο βρίσκεται σε δύο τοποθεσίες: Το πρωτότυπο στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας και ένα δεύτερο στο Λος Άντζελες, που άνοιξε περίπου πριν από έναν χρόνο.

Μακάρι να ήταν το ΔΝΤ το πρόβλημα


Αλέξανδρος Ζέρβας
Δεν μπορώ να ξέρω, πόσο μακριά θα πάει η άρνηση της πραγματικότητας, που δείχνει να ενυπάρχει σε μεγάλη μερίδα των κυβερνητικών στελεχών, αλλά έχω την αίσθηση, πως η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας μάλλον δεν περίμενε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, για να διαπιστώσει τη βαθιά οικονομική ύφεση.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Η ιστορία της 8ης Μαρτίου


"Ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα η σημερινή. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. 
Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας...