11 Ιουλ 2021

Η πανδημία, το μέλλον, η αριστερά


Κώστας Δουζίνας

Κάθε ριζική αλλαγή στην ιστορία αποτελεί τεράστια έκπληξη. Είμαστε μαθημένοι στις σταδιακές, μερικές, μετριοπαθείς μεταρρυθμίσεις. Κυβερνήσεις και τεχνοκράτες υποστηρίζουν μονότονα, ότι μπορούν να ελέγχουν το...

Αλέξης Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης διχάζει ενώ ο τόπος χρειάζεται ηγεσία να πείθει και να ενώνει


Γιατί ζητάει κυβέρνηση των προοδευτικών δυνάμεων με 151 ψήφους από τις εκλογές και τι απαντά στο ερώτημα ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός. Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πανδημίας, το Ταμείο...

20! Βασιλιάς και στο Wimbledon !


O Novak Djokovic έγινε ο πρώτος τενίστας από το 1969 που κέρδισε τα 3 πρώτα Grand Slams σε μια σεζόν, πλησίασε ακόμα περισσότερο στον υπέρτατο στόχο του Golden Slam, ενώ ισοφάρισε και το ρεκόρ των μεγάλων...

Γιατί η Ευρώπη έβγαλε «κίτρινη κάρτα» στο ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης


Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος λένε, πως ποσοστό πάνω από το 35% (σχεδόν το ένα τρίτο) της τραπεζικής χρηματοδότησης στην χώρα μας κατευθύνεται σε μόλις 680 μεγάλες επιχειρήσεις. Στο τέλος της περασμένης χρονιάς, οι επιχειρήσεις αυτές είχαν συνολικό υπόλοιπο...

Επισημάνσεις: του Άγγελου Τσέκερη


Εδώ βλέπουμε φωτογραφία από το ιδιωτικό γεύμα του πρωθυπουργού με την παρέα του και τη διακριτική συνοδεία της Φιλαρμονικής Αντιπάρου

Έχει δίκιο ο Σκέρτσος. Δεν μπορεί να προοδεύσει η επιχειρηματικότητα, όταν οι φτωχοί αρνούνται να πάνε να δουλέψουν για τρεις κι εξήντα.

Γιάνης Βαρουφάκης: Η Τεχνοφεουδαρχία επελαύνει


Γιάνης Βαρουφάκης

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, γράφει για τον "τελειωμένο" από ένα ακόμα πιο εκμεταλλευτικό σύστημα, καπιταλισμό.

«Έτσι τελειώνει ο κόσμος», έγραφε ο T.S Eliot: «Όχι με εκκωφαντική έκρηξη αλλά μ΄ έναν λυγμό». Κάτι αντίστοιχο συνέβη στον καπιταλισμό...

Κυβέρνηση στη δίνη του τέταρτου κύματος


Μαρίνα Αλεξανδρή

Η μοναδική βεβαιότητα είναι, πως η κυβέρνηση δεν θέλει  (και δεν πρόκειται) να πάει σε νέο lockdown μέσα στο καλοκαίρι. Όπως δεν θέλει (και θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να μην το κάνει) να πάρει έστω και στοχευμένα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Η κυβέρνηση θα ζητήσει πίσω τα 150 ευρώ, από τους νέους που δεν θα κάνουν την δεύτερη δόση του εμβολίου


Απορίες έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης, να καταβάλλει 150 ευρώ στους νέους 18-25 ετών που θα κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου, αν και όλοι γνωρίζουμε πια, πως είμαστε ασφαλείς 15 μέρες μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου.

Η κυβέρνηση σκέφτηκε, πως πρέπει να δελεάσει με χρήματα τους νέους, για να κάνουν την πρώτη δόση...

Κορωνοϊός: 1.465 νέα κρούσματα, 142 διασωληνωμένοι, 5 θάνατοι / 15 νέες μολύνσεις η Π.Ε. Κορινθίας

 


O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή, 1.465 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Παράλληλα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε πως το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 5 συμπολίτες μας, ενώ οι διασωληνωμένοι..

Μετάλλαξη Δέλτα: Ποιοι έχουν μεγάλη ανοσία και σε τι ποσοστό


Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση, στο υψηλού κύρους επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine, εξουδετερωτικά αντισώματα έναντι του μεταλλαγμένου στελέχους Δέλτα του SARS-CoV-2 ανιχνεύθηκαν σε όλους τους εμβολιασμένους με mRNA εμβόλια και στο 80% των ασθενών μετά από συμπτωματική λοίμωξη COVID-19.

Ο Παύλος Χριστίδης πάντρεψε τον Μενέλαο Γερονικολό



Παντρεύτηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ  Μεσσηνίας και γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής Μενέλαος Γερονικολός την εκλεκτή της καρδιάς του Έφη σε έναν υπέρλαμπρο γάμο όπου κουμπάρος ήταν ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χριστίδης. 
Τους δυο άνδρες συνδέει βαθιά φιλία που πιστοποιήθηκε και μέσα από αυτή την κουμπαριά. Ο γάμος είχε αρκετές σημαντικές παρουσίες που βεβαίως πιστοποιούν και τις φήμες πως ο Μενέλαος Γερονικολός είναι ένα..

"Πράσινο φως" και για το Ψηφιακό Μουσείο Σταφίδας - Ο Α. Παπακυριάκος φέρνει στο φως την άγνωστη ιστορία της Βόχας με ένα "έργο σταθμό"

 


Τη χρηματοδότηση ενός σημαντικού έργου, που θα αναδείξει μια σπουδαία ιστορική περίοδο της περιοχής ανακοίνωσε πως εξασφάλισε ο δήμαρχος Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος. 

Πρόκειται για ένα έργο εξαιρετικά προχωρημένο και πολύ ευφυές που  αφορά στην δημιουργία ενός Ψηφιακού Μουσείου Σταφίδας, το οποίο θα επικεντρώνει  στο ρόλο της και την καλλιέργειά της κατά τον 19ο αιώνα...

Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα για την μετάλλαξη Δέλτα -Εκκληση για άμεσο εμβολιασμό των 500-700.000 πολιτών άνω των 50 ετών


Η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς και οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς όπως επισημαίνουν το νέο κύμα αναμένεται να είναι σφοδρό. Και αναμένεται..

e-ΕΦΚΑ: 11 ηλεκτρονικές υπηρεσίες για μισθωτούς

 


Συνολικά 11 σύγχρονες και άμεσα προσβάσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους μισθωτούς έχουν τεθεί σε λειτουργία, μέχρι σήμερα, από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), στο πλαίσιο της στρατηγικής του για αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης των πολιτών, μέσω της ψηφιοποίησης των υποδομών του.

Ζώα συντροφιάς: Μετά τις αντιδράσεις, μη υποχρεωτική η στείρωση


Δεν θα είναι υποχρεωτική η στείρωση για τα δεσποζόμενα ζώα όπως προβλέπεται στις τελικές διατάξεις του σχετικού νομοσχεδίου, μετά τις αντιδράσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.

Yπενθυμίζεται ότι ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος με αφορμή το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου..

Ποιοι κινδυνεύουν να πληρώνουν περισσότερα δημοτικά τέλη-Ο φόρος που είναι πιθανό να οδηγήσει σε γενναίες αυξήσεις


Ένα από τα 13 μέτρα που πρέπει να υλοποιήσει η Ελλάδα μέχρι το τέλος του χρόνου προκειμένου να εκταμιευτεί η πρώτη δόση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης -είναι ένα ποσό της τάξεως των 3,5 δις. ευρώ- είναι και η επιβολή του φόρου υγειονομικής ταφής.

Ραγίζει η επικοινωνιακή ασπίδα της κυβέρνησης


του Δημήτρη Τσίρκα

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες βδομάδες, από τότε που τα ΜΜΕ της Λίστας Πέτσα προσπαθούσαν να μας πείσουν, ότι το νέο εργασιακό του Χατζηδάκη είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί στους εργαζόμενους εδώ και έναν αιώνα.

Copa America 2021/ Αργεντινή - Βραζιλία 1-0: Ο Μέσι πήρε το πρώτο του τρόπαιο με την εθνική

Η Αργεντινή πανηγύρισε την κατάκτηση του Copa America έπειτα απ' το 1993 επικρατώντας 1-0 της Βραζιλίας στο Μαρακανά. Πρώτος τίτλος για τον Μέσι με...