14 Ιουν 2012

Εκτός αγορών οδηγείται η Ισπανία - Πιέσεις και στην Ιταλία


Πάνω από το όριο του 7% , ποσοστό που έστρεψε άλλες ευρωπαϊκές χώρες να καταφύγουν σε διεθνή διάσωση, σκαρφάλωσε η απόδοση του δεκαετούς ισπανικού ομολόγου που αυξήθηκε κατά 23 μονάδες βάσης, ύστερα και από την υποβάθμιση της χώρας από τη Moodys...

Πριν αποφασίσουμε οι Έλληνες, οι Γερμανοί μας έραψαν κυβερνητικό κουστούμι !


Αυστηρό πρόγραμμα 100 ημερών για τη νέα κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, έχει προετοιμαστεί και εάν δεν εφαρμοσθεί στο ακέραιο «τότε το παιχνίδι τελείωσε»,  δηλώνει Γερμανός  αξιωματούχος που επικαλείται, αλλά δεν κατονομάζει, το πρακτορείο Reuters...

Spiegel: «Παιχνίδι πόκερ» για την επαναδιαπραγμάτευση


Για ένα «λεπτό παιχνίδι πόκερ» κάνει λόγο το Spiegel σε δημοσίευμά του για τις σχέσεις Ελλάδας και Ευρώπης και τα μετεκλογικά σενάρια στη χώρα.
Όπως σημειώνεται στο άρθρο, η γραμμή έναντι της Ελλάδας ήταν σαφής: «Είτε η Αθήνα θα...

Σπάνια γενετική διαταραχή κάνει τρία αγόρια να βγάλουν κανονικό ...στήθος!




Τα αδέρφια ήταν ο περίγελος του χωριού και ο πατέρας τους είχε απελπιστεί. Μετά από παράκλησή του, οι νέοι εγχειρίστηκαν.

«Πόλος έλξης» UFO οι Ολυμπιακοί του Λονδίνου



Για την πιθανότητα μιας ξαφνικής εμφάνισης UFO στον ουρανό του Λονδίνου κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων προειδοποίησε ο ειδικός των βρετανικών X-Files, Νικ Πόουπ.

Η... επανάσταση του τσιγάρου!



      

Süddeutsche Zeitung: «Ενωμένοι στην αντίσταση κατά του μνημονίου οι Έλληνες»


Λίγο πριν τις εκλογές στην Ελλάδα, κανένα κόμμα δεν τολμά πλέον να υπεραμυνθεί των δεσμεύσεων έναντι των διεθνών πιστωτών, σημειώνει ρεπορτάζ της Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Ενωμένοι στην αντίσταση». 
Το ίδιο μήνυμα εκπέμπεται και στο ρεπορτάζ της Frankfurter Allgemeine...

Τσίπρας στους FT: Θα κρατήσω την Ελλάδα στο ευρώ!


Με τίτλο "θα κρατήσω την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και θα αποκαταστήσω την ανάπτυξη", ο Αλέξης Τσίπρας αρθρογραφεί στους Financial Times.

Όλo το άρθρο:

«Ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία...

Β. Ρέστης προς ΣΥΡΙΖΑ: Αν με βρεις, φορολόγησέ με!


Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα του Bloomberg σχετικά με τη στάση των Ελλήνων εφοπλιστών, ως προς την εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ να τους φορολογήσει.

Ούτε λίγο ούτε πολύ το αμερικανικό πρακτορείο υποστηρίζει, ότι οι εφοπλιστές ετοιμάζονται να...

Παπαρήγα: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ακυρώσει το μνημόνιο


Η συμμετοχή του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση με μια λαθεμένη γραμμή και στην οποία δεν θα εμπιστεύεται αυτούς που συμμετέχουν σε αυτή, θα σήμαινε ακύρωση του ιστορικού του ρόλου, ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που...

Ολάντ: «Σεβαστείτε τις δεσμεύσεις για να αλλάξουμε το πρόγραμμα»


Την ανάγκη τήρησης των δεσμεύσεων από την ελληνική πλευρά, ώστε να υπάρχει περιθώριο διαπραγματεύσεων του μνημονίου, επεσήμανε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, κατά την αποκλειστική συνέντευξή του στο Mega και την Ολγα Τρέμη...