21 Οκτ 2010

Δημόσιο: 1 δισ. ευρώ στην ΑΤΕ υπό την αίρεση της τρόϊκας



Πράσινο φως για την εξυγίανση της Αγροτικής Τράπεζας, προκειμένου να αποτελέσει τον πυρήνα του δημόσιου πυλώνα, άναψε χθες η κυβέρνηση.Οι προθέσεις της κυβέρνησης για τη διατήρηση της Αγροτικής υπό δημόσιο έλεγχο διαφάνηκαν στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών...

Ο Παναθηναϊκός στην ¨μάχη" της Ευρωλίγκας



Ο Παναθηναϊκός καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βαλένθια στην Ισπανία (9:45μ.μ, Nonasports3), στο πλαίσιο της Ευρωλίγκας, με τους «πράσινους» να ευελπιστούν στο... σύνηθες νικηφόρο ξεκίνημά τους στη διοργάνωση.Οι πρωταθλητές Ελλάδος ρίχνονται στη «μάχη» της νέας Ευρωλίγκας, φιλοδοξώντας...

Επικίνδυνα μήλα στην αγορά



Αναστάτωση έχει προκληθεί στην αγορά, καθώς σε μήλα προέλευσης Χιλής ανιχνεύτηκε ένα πρόσθετο με την ονομασία μορφολίνη, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.Η ουσία αυτή είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και...

Η Ελλάδα σε αποσύνθεση


Με τα διασταυρούµενα περιστατικά των «Στιγµιότυπων» του Ρόµπερτ Ολτµαν. Με τη σάρκα της «Ευδοκίας» του Αλέξη Δαµιανού. Και µε την ανήσυχη µηχανή της «Οικογενειακής γιορτής» του Τόµας Βίντερµπεργκ. Και τα τρία µαζί στη «Χώρα προέλευσης» made in Greece...

Αθωώθηκαν 88 χρόνια μετά


Ενα κεφάλαιο της Ιστορίας που ολοκληρώθηκε στις 15 Νοεµβρίου 1922 στο Γουδή, µε την εκτέλεση των Εξι, ως υπαιτίων για τη Μικρασιατική Καταστροφή, διέγραψε...

Της αμύνης τα παιδιά


 Το ζητούμενο, που ήταν να μη χάσει, ο Παναθηναϊκός το κατάφερε στο τρίτο του παιχνίδι για τη φάση των ομίλων του Champions League. Ωστόσο, το χθεσινό 0-0 με τη Ρούμπιν Καζάν στο ΟΑΚΑ δεν μπορεί να θεωρηθεί μεγάλη επιτυχία, αφού οι «πράσινοι» παραμένουν ουραγοί του ομίλου με μόλις έναν πόντο και την επόμενη αγωνιστική ταξιδεύουν στη Ρωσία για τη ρεβάνς με τη Ρούμπιν...

Τα δικαιώματά μας μπαίνουν σε κάρτα και πλαστικοποιούνται



Ο εξηντάχρονος Κώστας Χ. παρέλαβε από τη φαρμακοποιό του το σκεύασμα που του συνέστησε ο γιατρός για την υπερπλασία του προστάτη του. Για να πληρώσει, δίνει μια καινούργια κάρτα που έβαλε πρόσφατα στο πορτοφόλι του και παραγγέλνει ένα ειδικό σπρέι για το άσθμα της γυναίκας του.Λίγα λεπτά μετά δέχεται στο κινητό του ένα sms

Ο αγωγός φυσικού αερίου θα φτάσει στην καρδιά της Πελ/νησου το 2012


Ο αγωγός φυσικού αερίου προς τη Μεγαλόπολη απασχόλησε τη Βουλή, στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. Αφορμή στάθηκε μία επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου προς τους Υπουργούς Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σχετικά με την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου και στην Πάτρα κ.λ.π.

Ερώτηση του Άγγελου Μανωλάκη για την Περιφερειακή αγορά Λεχαίου

 Προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη
 Κύριε Υπουργέ,

Ο χώρος και οι υποδομές της περιφερειακής αγοράς στο Λέχαιο Κορινθίας δυστυχώς δεν έχει καταστεί εφικτό να αξιοποιηθούν ούτε για τον σκοπό για τον οποίο προορίζονταν, ούτε όμως και για κάποιον άλλο σκοπό προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

'Αλλες δυο πλατείες στην Νεάπολη


            Συνεχίζεται η δράση της Δημοτικής Αρχής στον τομέα των αναπλάσεων , που αλλάζουν την όψη της πόλης της Κορίνθου και  αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Δύο ακόμα πλατείες είναι αυτήν περίοδο  σε φάση κατασκευής.
            Πρόκειται για  νέα πλατεία στην περιοχή της Νεάπολης και για ανακατασκευή  υπάρχοντος πάρκου  στον ΟΣΕ.

Κατι έχω να σου πω


Dalida s comment s
 Τι ωραίο σύνθημα κύριε Γιώτη; «στηρίζω Κώστα Γιώτη» λέει η κοπελίτσα «γιατί δεν με χαιρετάει γιατί δεν με ξέρει»! αλήθεια ποιος το σκέφτηκε;;;; με τι σκοπό; Τι θέλει να δείξει; Θα μου πει κάποιος δεν έχεις μυαλό να καταλάβεις;;; εξηγήστε  μου επιτελείο διότι εγώ και μαζί πολλοί άλλοι όχι δεν καταλαβαίνουμε! 

 Αφίσες είδατε σ αυτές τις εκλογές; Όχι και πολλές! μια της λαϊκής συσπείρωσης είναι στον πεζόδρομο της Αντίσταση…

Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Παύλου Παύλου -ανοιχτός διάλογος με τους πολίτες

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου του Παύλου Παύλου : Τώρα μιλάτε εσείς!
Τώρα μιλάτε εσείς!
Ανοίγουμε το μικρόφωνο και δίνουμε φωνή στον πολίτη.
Για πρώτη φορά υποψήφιος Δήμαρχος απαντά άμεσα, «ζωντανά» και δημόσια σε ερωτήσεις!
Σας θέλουμε όλους δίπλα μας για συζήτηση,

Ερωτήματα και ενστάσεις απο την ομιλία του Κώστα Γιώτη


Με τέμπο αντιμνημονιακό ,όπως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το επιτάσσει ,ο Κώστας Γιώτης ξεκίνησε την ομιλία του στην εκδήλωση των εγκαινίων του εκλογικού του κέντρου στην Κόρινθο. " Η καρδιά μας και η σκέψη μας είναι στους άστεγους ,στους εργαζόμενους της FULGOR που ζουν το φάσμα της απόλυσης..

Σκληρή κριτική Δέδε στον Ταγαρά:"Εργο ισχνό, απόρροια της απουσίας, της απραξίας και της αναποτελεσματικότητας "


Σκληρή κριτική στο νομαρχιακό έργο άσκησε χθες κατά την πρώτη του συν/ξη τύπου ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες .Ο κύριος Δέδες χαρακτήρισε ισχνό το έγο του Νομάρχη Κορινθίας Νίκου Ταγαρά , απόρροια της απουσίας ,της απραξίας  και της αναποτελεσματικότητας του την δεύτερη τετραετία της Νομαρχιακής του θητείας. "

Επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού "Δυνατή Πελοπόννησος " απόψε στην Τρίπολη

Απόψε στις 8.00μμ θα γίνει η επίσησμη παρουσίαση του συνδυασμού "Δυνατή Πελοπόννησος " του Δημήτρη Δράκου στο αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης. .Στην εκδήλωση, θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και οι άξονες και οι βασικές προτάσεις του προγράμματός του συνδυασμού.

Νέες εξελίξεις στην Αρκαδία -"Αγκάθι "για τον Τατούλη η καυτή επιστολή Μπαρούτσα

 Οι Κορίνθιοι μπορεί να μην γνωρίζουν τον Γιώργο Μπαρούτσα ,οι Αρκάδες όμως τον ξέρουν πολύ καλά.Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ,δήμαρχος με ποσοστά που άγγιξαν την τελευταία φορά το 70% ,πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αρκαδίας...και ένας απο τους υποψηφίους που το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη του Πέτρου Τατούλη

ΟΗΕ:ο βιασμός χρησιμοποιείται ως όπλο πολέμου




Οι γυναίκες είναι τα θύματα όλο και περισσότερων σεξουαλικών βιαιοτήτων, ανάμεσά τους και ο βιασμός, τα οποία χρησιμοποιούνται ως όπλο πολέμου και μέσο καθορισμού της έκβασης των πολεμικών συρράξεων, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ.

Πονοκέφαλοι στο ΠΑΣΟΚ απο διαρροές και γκρίνιες

 
Αυξάνονται καθημερινώς οι «πονοκέφαλοι» και η ανησυχία της κυβέρνησης εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς πληθαίνουν τα προβλήματα ακόμη και σε περιοχές και περιφέρειες όπου θεωρητικώς το ΠαΣοΚ διαθέτει ασφαλές προβάδισμα.

Aλέκα Παπαρήγα"Ψήνονται μετεκλογικά σενάρια συνεργασίας "

Προλειαίνεται το έδαφος για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας που «θα προσπαθήσει ακόμη περισσότερο να μαντρώσει τον λαό», σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Περισσού. Οπως είπε χθες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα, ήδη λίγες ημερες πριν από τις περιφερειακές εκλογές «απροκάλυπτα ψήνονται μετεκλογικά σενάρια συνεργασίας ανάμεσα στα κόμματα του ευρωμονοδρόμου» . Μίλησε για διεργασίες με στόχο «να πάρουν υψηλό ποσοστό τα πασοκικά αναχώματα ή τα συνασπισμικά αναχώματαή ο προξενητής-Καρατζαφέρης»

Στόχος της ΝΔ η νίκη σε πέντε περιφέρειες

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στη Ρηγίλλης για το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά να λέει χθες το βράδυ με ένταση, μιλώντας σε εκδήλωση γυναικών του κόμματος: «Τον Νοέμβριο,κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους. Μην έχετε αμφιβολία».

Παπανδρέου προς Όλι Ρεν :" Δεν αντέχουμε άλλα μέτρα"

 
 
Απάντηση στην Επιτροπή και στον κ. Ολι Ρεν ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει νέα μέτρα έδωσε χθες ο κ. Γ. Παπανδρέου, λίγες ημέρες αφότου ο φινλανδός επίτροπος άφησε ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ο Πρωθυπουργός δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες επιβαρύνσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους και θέλησε έτσι να κλείσει τη συζήτηση, η οποία πυροδοτήθηκε με αφορμή την αναμενόμενη αναθεώρηση του ελλείμματος για το 2009.

Στο στόχαστρο η οικογενειοκρατία στα ΑΕΙ -Πάγωσε η εκλογή 100 καθηγητών

Θέμα «οικογενειοκρατίας» στα πανεπιστήμια ανοίγει το υπουργείο Παιδείας παραμονές ανακοίνωσης των επισήμων κυβερνητικών προτάσεων για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση. Τα ακαδημαϊκά «τζάκια», οι κουμπάροι, οι γιοι και οι ανιψιοί που φέρονται να ελέγχουν τα πανεπιστήμια μπαίνουν στο στόχαστρο.

Επί τάπητος οι αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση στη σύνοδο πρυτάνεων το Σαββατοκύριακο

 Ετοιμοπόλεμη η πανεπιστημιακή κοινότητα
Έτοιμη να ανοίξει «πόλεμο» με το υπουργείο Παιδείας είναι η πανεπιστημιακή κοινότητα, περιμένοντας τις κυβερνητικές προτάσεις για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση. Η αρμόδια υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου, κάλεσε σε διάλογο κόμματα, κοινωνικούς φορείς και καθηγητές.

Ενσωμάτωση του επιδόματος των 145 ευρώ στον βασικό μισθό

Με την άμεση ενσωμάτωση στον βασικό μισθό που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι του στενού δημόσιου τομέα της ειδικής αμοιβής των 145 ευρώ (έχει απομείνει από το επίδομα των 176 ευρώ) και την περικοπή ως αντιστάθμισμα κλαδικών επιδομάτων σε ευρείες κατηγορίες η κυβέρνηση κάνει πρεμιέρα για το ενιαίο μισθολόγιο.

Απόρρητο έγγραφο αποκαλύπτει μυστικές διαπραγματεύσεις Αθήνας-Άγκυρας για το Αιγαίο

Μυστικό δίαυλο διαλόγου για το Αιγαίο -ανεξάρτητο από τις διερευνητικές επαφές- για τα αεροναυτικά θέµατα επιχείρησε να ανοίξει η Τουρκία τον περασµένο Ιούνιο, σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο που δημοσιεύουν «ΤΑ ΝΕΑ». Η Άγκυρα πρότεινε µυστική διαπραγµάτευση για τη µείωση της έντασης στον αέρα και υπέβαλε προτάσεις που επιχειρούν να µετατρέψουν το Αιγαίο σε ουδέτερη ζώνη.