5 Ιουλ 2021

«Είμαστε στο τέταρτο κύμα της πανδημίας»


Το τέταρτο κύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει ήδη σύμφωνα με τους ειδικούς, που επισημαίνουν την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και εκτιμούν, πως τα κρούσματα μπορούν να φτάσουν τις 2.000 έως το τέλος Ιουλίου.

Κορονοϊός - Εμβολιασμός εφήβων: Ξεκινά για παιδιά από 15 έως 17 ετών


Την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των παιδιών από 15 έως 17 ετών

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού των εφήβων από 15 έως 17 ετών, όπως σημείωσε η Μαρία Θεοδωρίδου...

Ο Μεσαίωνας επιστρέφει στο «νέο» εκπαιδευτικό σύστημα


Αννα Ανδριτσάκη

Δημιουργία περιφερειακών πρωθυπουργίσκων με την ίδρυση του θεσμού του (μέγα) Επόπτη τόσο σε επίπεδο περιφέρειας όσο και σε επίπεδο διευθύνσεων εκπαίδευσης, ενώ ο διευθυντής γίνεται ο...

Κορωνοϊός: 801 νέα κρούσματα, 6 θάνατοι, 173 διασωληνωμένοι. 15 κρούσματα στην ΠΕ Κορινθίας


Η έντονη ανησυχία των ειδικών για τέταρτο κύμα πανδημίας στην Ελλάδα φαίνεται να αποτυπώνεται σιγά-σιγά στα στοιχεία που καταγράφει καθημερινά ο ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της νόσου Covid-19 στη χώρα. 

Σήμερα, ανακοινώθηκε, ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις...

Μητσοτάκης: Συναγερμός για τους νέους και τη μετάλλαξη Δέλτα – "Εμβολιαστείτε και κάντε τακτικά τεστ"


Βίκυ Σαμαρά

Τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας, της κοινωνίας των πολιτών, του επιχειρηματικού κόσμου, στην επόμενη φάση της εμβολιαστικής εκστρατείας ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύσκεψη με τους εκπροσώπους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και τις ηγεσίες των...

Οι μισοί νέοι είναι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι: Σκληρό παρόν, ζοφερό μέλλον…


Γιώργος Καρελιάς

Την ώρα που κοπάζει η συζήτηση για το «δωράκι» των 150 ευρώ προς όσους νέους εμβολιασθούν, μια «ειδησούλα» από τις Βρυξέλλες («ειδησούλα» γιατί πέρασε στα ψιλά των ΜΜΕ) έρχεται να επιβεβαιώσει...

Αλ. Τσίπρας: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές για να επιστρέψει η δικαιοσύνη στον τόπο


«Για να κερδίσουμε το κέντρο πρέπει να στρίψουμε αριστερά» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κλείνοντας τις εργασίες της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης.

Με ένα ριζοσπαστικό αλλά ταυτόχρονα και υλοποιήσιμο...

Κιάτο: Το πλύσιμο όλων των κάδων ας γίνει παράδειγμα και για άλλους αυτοδιοικητικούς

 


Το τμήμα περιβάλλοντος του δήμου Σικυωνίων μέσα στο καλοκαίρι δεν έχει Σαββατοκύριακα. Και δεν το φοβίζουν, ούτε οι ανεβασμένες θερμοκρασίες. Ρολόι πάει η μηχανή!  Διότι εδώ που τα λέμε, μέσα στην θερινή σεζόν είναι ο σπουδαιότερος τομέας στις υπηρεσίες του δήμου. 

Χθες συνεργεία του δήμου..

Αλαλούμ με τις μάσκες -Πρόβλημα στις σχέσεις κυβέρνησης με λοιμωξιολόγους

 

Σοβαρό ρήγμα έχει προκληθεί στις σχέσεις κυβέρνησης – λοιμωξιολόγων, αφού σε ένα καίριο ζήτημα αυτό της χρήσης μάσκας από τους πολίτες υπήρξαν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις και «αδειάσματα».

Ο Νίκος Σύψας αποκάλυψε..

Αννίβας Παπακυριάκος: Ο ροκάς δήμαρχος



Είναι ένας από τους πιο καλλιεργημένους δημάρχους, και όχι μόνο της Κορινθίας, ο δήμαρχος Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος.
Είναι επίσης γνωστή η αγάπη του για την τέχνη και αυτό διαφαίνεται και από τον λόγο του και κυρίως από τα γραπτά του. Ο Αννίβας γνωρίζει από θέατρο, από λογοτεχνία από κινηματογράφο. Από μουσική. Και πέρα από τα διαχρονικά..

Σε αναβρασμό οι σταφιδοπαραγωγοί της Πελοποννήσου-Ζητούν παρέμβαση του πρωθυπουργού για απόσυρση 8.000 τόνων σταφίδας


 Όπως τονίζει η Παναιγιάλειος Ένωσης Συνεταιρισμών
(ΠΕΣ), σε αναβρασμό βρίσκονται οι σταφιδοπαραγωγοί της Πελοποννήσου, καθώς συνειδητοποιούν ότι κάποιοι έμποροι σαμποτάρουν με διάφορους τακτικισμούς και πολιτικές επιρροές..

Σε χαμηλό επίπεδο οι εμβολιασμοί στην Πελοπόννησο- Δείτε τι συμβαίνει σε όλες τις Περιφέρειες


 Η εμβολιαστική κάλυψη σε όλη την επικράτεια της χώρας παρουσιάστηκε στη σύσκεψη για τον εμβολιασμό και τη μετάλλαξη Δέλτα που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, παρουσίασε..

Τα στελέχη της «Νέας Πελοποννήσου» σε Γαργαλιάνους και Επίδαυρο


Στο Δήμο Τριφυλίας της Π.Ε. Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στη πόλη των Γαργαλιάνων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «|Αγαπήνεια 2021» παρευρέθηκε ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρος Τατούλης συνοδευόμενος από την Περιφερειακή Σύμβουλο Αντωνία Μπούζα, τον Γιώργο Μπακούρο και τον Σωτήρη Παναγιωτόπουλο.

Ο "Μεγαλόσταυρος του Αποστόλου Παύλου", δόθηκε φέτος στην νεολαία που πρώτευσε και στους εθελοντές επιτρόπους του Καθεδρικού Ναού(φωτο)

  


Το Δ’ Γυμνάσιο Κορίνθου και ο Πρωταθλητής του στίβου Χαράλαμπος Λαγός, που πρώτευσαν, ως εκπρόσωποι της Κορινθιακής νεολαίας, ο μακαριστός Ευάγγελος Καλλίρης και οι Επίτροποι του Καθεδρικού Ι. Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου, ως εκπρόσωποι του εθελοντισμού και της θυσιαστικής προσφοράς, τιμήθηκαν..

Εστίαση: Εξώσεις κι έμμεσοι φόροι οι μεγάλες απειλές – Καμπανάκι κινδύνου για την επιβίωση χιλιάδων επιχειρήσεων

 

Συνάντηση την Τετάρτη με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα έχει ο Σύνδεσμος Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης (ΣΕΠΟΑ). Τι προτείνουν για τα μειωμένα ενοίκια.

Καμπανάκι κτυπά η εστίαση για τον κίνδυνο εξώσεων σε πολλές επιχειρήσεις του κλάδου. Πιο συγκεκριμένα..

Τουρισμός για Όλους: Ανοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Αναλυτικές οδηγίες για υποβολή

 


Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους του υπουργείου Τουρισμού, που παρέχει προσιτές διακοπές σε χιλιάδες δικαιούχους. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που προσφέρει από μέχρι και 100% επιδότηση στην διαμονή των ταξιδιωτών, μέσω χορήγησης voucher. Το ύψος της επιδότησης εξαρτάται από τον χρόνο διαμονής, με τον μέγιστο να είναι 4 μέρες.

Ανάκαμψη και ανθεκτικότητα για την μικρή επιχειρηματικότητα - Της Αναστασίας Λάμπου


Σε εποχές πρωτόγνωρες λόγω της παγκόσμιας πανδημίας, μετά από 10 χρόνια βαθιάς οικονομικής κρίσης και συρρίκνωσης του εθνικού Α.Ε.Π., με τον ιδιωτικό τομέα (λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμός) να αναζητά λύσεις – οξυγόνο για την επόμενη ημέρα, την στιγμή που οι κοινωνικές ανισότητες μεγεθύνονται και η εγκληματικότητα γίνεται πρωτοσέλιδο με αλλεπάλληλα κρούσματα, οι συναινέσεις και οι συνέργειες είναι μονόδρομος.

Τα «ξεπερασμένα» lockdown, το υγειονομικό σαμποτάζ και οι… free riders - Τα μηνύματα Μητσοτάκη

 

Με δεδομένο πως η χώρα διαθέτει επάρκεια εμβολίων είναι εμφανές πως δεν είναι πλέον στην κυβερνητική ατζέντα το ενδεχόμενο μίας οριζόντιας καραντίνας, καθώς υπάρχει και ο παράγοντας οικονομία

Την πόρτα σε ένα νέο καθολικό lockdown έκλεισε με ξεκάθαρο τρόπο  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως..