4 Μαΐ 2020

Η ελληνική τραγωδία: Πράξη Τρίτη


Μάικλ Ρόμπερτς 

Το βράδυ της Πέμπτης [23 Απρίλη], οι ηγεσίες της ΕΕ απέτυχαν και πάλι να συμφωνήσουν στον τρόπο παροχής κατάλληλης οικονομικής υποστήριξης στα κράτη-μέλη που έχουν χτυπηθεί πιο άσχημα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το υγειονομικό κόστος της πανδημίας του κοροναϊού και την κατάρρευση των οικονομιών τους από τα lockdown. 

Η Εισήγηση του Δημάρχου Ερμιονίδας για το τέλος της καραντίνας απόψε στις 8μ.μ.


Το τέλος της καραντίνας ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των συντακτών. Εν τω ματαξύ είχε προηγηθεί η επιστολή του δημάρχου με την οποία εισηγήθηκε την άρση των...

Ηλίας Μόσιαλος - Η επόμενη μέρα: εφαρμόζουμε το Σουηδικό μοντέλο ή τη χρυσή τομή των καλύτερων προσεγγίσεων;


Τα καλύτερα και αποδοτικότερα σημεία από τις προσεγγίσεις της Σουηδίας, της Νότιας Κορέας και της Ταϊβάν στην πανδημία πρέπει να λάβει υπόψιν η Ελλάδα, αν θέλει να βγει ομαλά από το lockdown, θεωρεί ο καθηγητής και σύμβουλος της κυβέρνησης για τον κοροναϊό, Ηλίας Μόσιαλος, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα. 

Έμπρακτη αλληλεγγύη του δήμου Επιδαύρου στο ΄"Σπίτι του ηθοποιού"


Ο δήμος Επιδαύρου συμπαραστέκεται  στον καλλιτεχνικό κόσμο και ανταποδίδει, συμβολικά, τα οφέλη που αποκόμισε η τοπική κοινωνία από την παρουσία των ηθοποιών στην Επίδαυρο τις τελευταίες δεκαετίες.

Υφεση… εσωτερικού και εξωτερικού: Οι αλχημείες Σταϊκούρα


Μαρίνα Αλεξανδρή

Με μια παγκόσμια πρωτοτυπία (όπως επισημαίνει και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος) και με επίμονη «δημιουργική ασάφεια» ως προς το ύψος των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης του κορονοϊού, κατατέθηκε στην Κομισιόν το Πρόγραμμα Σταθερότητας από τον...

Πρώτη ημέρα άρσης μέτρων: Μόλις 6 νέα κρούσματα, 2 θάνατοι σε ένα 24ωρο


Μόλις έξι νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας και δύο νέους θανάτους που ανεβάζουν σε 146 τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα, ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κατά την πρώτη ημέρα άρσης των μέτρων.

Είναι in Να παράγεις#Είναι in να ζυμώνεις #είναι πολλά τέτοια in

Του Κώστα Χατούπη 

Στη μεταπολεμική μας ιστορία κι ειδικότερα αμέσως μετά τη μεταπολίτευση, σημειώθηκε η μεγαλύτερη επίθεση σε αγροτικό χώρο-τοπίο από οποιοδήποτε άλλη χώρα εν καιρω ειρήνης.

Είναι ξεκάθαρο, πως οι άνθρωποι δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με τη ζωή μας


Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Ένα από τα κουλά της εποχής μας είναι, που μιλάμε για το επερχόμενο τέλος της εργασίας, σε έναν κόσμο που προβληματίζεται όλη την ώρα για θέσεις εργασίας και εργασιακά.
Η εργατική τάξη το πήρε πολύ κυριολεκτικά, το σαρκαστικό επίθετο που την χαρακτηρίζει.

Τώρα τι νόημα έχει, να συζητάμε

Καθαρίζει ο χώρος γύρω από την κεντρική διώρυγα του ΑΟΣΑΚ


Aυτή η εικόνα πλέον αποτελεί παρελθόν,αφού ξεκίνησε από χθες η αποκομιδή των απορριμμάτων και η καθαριότητα της περιοχής εκατέρωθεν της κεντρικής διώρυγας του ΑΟΣΑΚ που διέρχεται και από το δήμο Βέλου-Βόχας. 

Η Ντίνα Νικολάκου ζητά απαντήσεις για τη ΜΠΕ του Οδικού άξονα Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, Τμήμα Καλαμάτα-Ριζόμυλος


Επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κατέθεσε η Περιφερειακή Σύμβουλος Κωνσταντίνα Νικολάκου, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις από την Περιφερειακή Αρχή σχετικά με την συζήτηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων...

Ζήτω τα παράλογα...


Λίγο πριν η χώρα περάσει στη νέα κανονικότητα, πολλοί χρήστες των social media δίνουν τη δική τους εκδοχή για την επόμενη ημέρα. 

«Από τις 4/5 έως την 1η Ιουνίου ο ιός θα εμφανίζεται σε καφετέριες και μπαρ, ενώ στα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και τα εμπορικά καταστήματα θα εξαφανίζεται από την έναρξη έως τη λήξη του ωραρίου. 

Βρούτσης : Ποιοι δικαιούνται τα 800 ευρώ και ποιοι το επίδομα των 534 ευρώ


Όλοι όσοι βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας,θα λάβουν το έκτακτο επίδομα των 534 ευρώ του Μαΐου, δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης.
«Οι επιχειρήσεις που είτε έχουν πληγεί, είτε με διοικητική εντολή έχει ανασταλεί η λειτουργία τους...

Δεν θα κυκλοφορεί κανένας μετά τις 12 το βράδυ


Στις άσκοπες μετακινήσεις συμπεριέλαβε με έμμεσο πλην σαφή τρόπο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας την κυκλοφορία σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους από τις 12 τα μεσάνυχτα έως έξι το πρωί.

Στον εισαγγελέα απευθύνεται η 6η ΥΠΕ για τα σενάρια "περί υπερκοστολόγησης προμήθειας υλικού"


Με αφορμή διαρροές και σενάρια τα οποία διοχετεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες από στελέχη της αντιπολίτευσης και σύμφωνα με τα οποία αφήνονται αιχμές περί υπερκοστολόγησης  προμήθειας υλικού από τη 6η ΥΠΕ κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης...

Δήμος Βέλου Βόχας: Ελέγχουμε, απολυμαίνουμε και προστατεύουμε από την πρώτη στιγμή τους καταυλισμούς των ΡΟΜΑ, θωρακίζοντας έτσι την δημόσια υγεία


Μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία από τον δήμο Βέλου Βόχας είναι αυτή της επίβλεψης και επικοινωνίας με τους καταυλισμούς των ΡΟΜΑ της περιοχής.
Είναι δεδομένο πως μόνο έτσι μπορεί η δημοτική αρχή...

Δήμος Κορινθίων:Δυο μέτρα και δυο σταθμά στην προστασία εργαζομένων και των πολιτών


Πρώτη ημέρα της σταδιακής άρσης των μέτρων! 
Ο δημόσιος τομέας εξακολουθεί και  δουλεύει εκ περιτροπής,  σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, μέχρι να σταθεροποιηθεί η πορεία της νόσου. 
Την εγκύκλιο του υπουργείου ακολουθούν από την αρχή της καραντίνας και όλοι 
οι δήμοι της χώρας. 

Μυστήριο με τα επίσημα στοιχεία Covid-19 ανά νομό


Για πρώτη φορά από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, η κυβέρνηση ανακοίνωσε στην τακτική ενημέρωση της Κυριακής, επίσημους αριθμούς για την κατανομή των συνολικά 2.626 κρουσμάτων του κοροναίου...

Σε αδιέξοδο το Μαξίμου πετάει το μπαλάκι στην Μενδώνη


Της Φωτεινής Λαμπρίδη

"Γιατί δόθηκε σε όλους τους επαγγελματίες οδικός χάρτης ασφαλούς εξόδου στην αγορά και οικονομική στήριξη, εκτός από τους καλλιτέχνες;" είναι η...

Άρση μέτρων- Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για καταστήματα και μετακινήσεις


Ύστερα από 42 ημέρες καραντίνας και αυστηρών μέτρων που επιβλήθηκαν για να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, η χώρα από τις 6 σήμερα το πρωί μπήκε στη νέα φάση, αυτή της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα. Οι αλλαγές στην...