6 Μαρ 2016

Η ζωή είναι ωραία (οδηγός ευδαιμονίας από τον Τσέχωφ)


Γελωτοποιός
Η ζωή είναι ένα πολύ άνοστο αστείο, μα μπορείς πολύ εύκολα να την κάνεις πιο νόστιμη.
Και δεν είναι ανάγκη να κερδίσεις 200.000 ρούβλια, να πάρεις το παράσημο του Λευκού Αετού, να παντρευτείς ωραία γυναίκα, να θεωρείσαι νομιμόφρων πολίτης: όλα τούτα τα αγαθά είναι φθαρτά και υφίστανται τις συνέπειες της συνήθειας.

Η Δεύτερη, Μεγάλη Ντροπή


Του Π. Παπακωνσταντίνου
 

ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ- ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ
Επιχειρώντας να δικαιολογήσουν (όχι τόσο στο λαό, όσο στον ευατό τους) τη συνθηκολόγηση του περασμένου Ιουλίου, κάποιοι παλιοί μας σύντροφοι, που επέλεξαν να μείνουν στο...

Κωνσταντοπούλου: Θα υπάρξει κυβέρνηση που θα αρνηθεί την αποπληρωμή του χρέους (Bίντεο)


«Είμαι πολύ αισιόδοξη, ότι θα υπάρξει μία επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα, που θα αξιοποιήσει το έργο της Επιτροπής Αλήθειας και αρνηθεί την αποπληρωμή του παράνομου χρέους», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την διάρκεια ημερίδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ποιός Ντι Κάπριο; Ο Νίκος Ξανθόπουλος πάλεψε με αρκούδα το 1969 (βίντεο)


Η πάλη του Λεονάρντο Ντι Κάπριο ο οποίος βραβεύτηκε με το Οσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου, με μια αρκούδα είναι ίσως η πιο δυνατή σκηνή της ταινίας «The Revenant» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου...

Η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο μισό Αιγαίο – Τι αναφέρεται σε απόρρητο έγγραφο προς το ΝΑΤΟ


Tην επιθετική της πολιτική στο Αιγαίο κλιμακώνει η Τουρκία, όπως προκύπτει από απόρρητο έγγραφο 17 σημείων (με ημερομηνία 15 Φεβρουαρίου) που έχει καταθέσει ο Τούρκος στρατηγός Ethem Buyukisik, στην Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ.

Το πρόβλημα ήταν και παραμένουν τα μνημόνια κ. Τσίπρα


Θέμης Τζήμας
 

Όποτε ο πρωθυπουργός βρίσκεται μπροστά στα επίχειρα της πολιτικής του και της υπογραφής του, ανακαλύπτει το νέο «αντίπαλο» της εβδομάδας. 
Η δε πολεμική του εναντίον του ΔΝΤ τείνει να καταστεί νούμερο επιθεώρησης.

Στα όρια της κατάρρευσης το σωφρονιστικό σύστημα στην Ελλάδα! - Τι γίνεται σε Κόρινθο και Ναύπλιο


Κατεπείγουσα έκκληση προς την Ελλάδα, να πράξει άμεσα τα δέοντα, προκειμένου ν’ αποφύγει μία κατάρρευση του σωφρονιστικού συστήματος, απευθύνει η Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης Μεταχείρισης...

Σαν σήμερα πριν 22 χρόνια "έφυγε" η Μελίνα Μερκούρη (VIDEO)


Στις 6 Μαρτίου 1994 η Μελίνα Μερκούρη «έφυγε» από τη ζωή, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Όραμα της ήταν η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην πατρίδα τους.

Η ΕΕ κλείνει τον βαλκανικό διάδρομο – Το προσχέδιο της Συνόδου


Οι Ευρωπαίοι θα κλείσουν τον βαλκανικό διάδρομο για πρόσφυγες και μετανάστες και θα το ανακοινώσουν στην Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, όπου θα συμμετάσχει και η Τουρκία.