20 Ιουν 2021

Βορίδης: Το Δημόσιο να λειτουργεί ως ιδιωτική επιχείρηση


Το στόχο του να λειτουργεί το Δημόσιο   με χαρακτήρα εφάμιλλο «μιας ιδιωτικής υγιούς επιχείρησης», περιγράφει σε συνέντευξή του στην «Βραδυνή της Κυριακής», ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Συνδυάζει, δε, τη συγκεκριμένη λειτουργία με μπόνους παραγωγικότητας στους υπεραποδοτικούς υπαλλήλους: «Ένα σύστημα, όπως λέει, παροχής..

Κορονοϊός: 248 κρούσματα, 14 θάνατοι, 296 διασωληνωμένοι- 1 νέο κρούσμα στην Κορινθία

 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή 20 Ιουνίου 248 κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα κατά το τελευταίο 24ωρο, καθώς και 14 θανάτους αλλά και 296 διασωληνωμένους στα νοσοκομεία. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του ΕΟΔΥ, τα νέα..

Ποτέ ξανά.


Κώστας Δουζίνας

Όταν τελειώσει μια μεγάλη κρίση, οι λύσεις που θα υιοθετηθούν, εξαρτώνται από τις ιδέες που κυκλοφορούν και επικρατούν στον δημόσιο διάλογο, έλεγε ο Μίλτον Φρίντμαν. Το έκανε πράξη δημιουργώντας το ακαδημαϊκό και πολιτικό περιβάλλον για την επικράτηση του νεοφιλελευθερισμού τη δεκαετία του 1980.

Η βιομηχανία του τένις και τα «χρυσά» συμβόλαια


Γιούλα Ζαχιώτη

Ο Roger Federer συγκέντρωσε  900 εκατ. δολάρια από τους χορηγούς του το 2020 γεγονός που τον έφερε στην πρώτη λίστα των χρυσών συμβολαίων παρότι παραμένει εκτός των γηπέδων

Αυξάνονται τα δημοτικά τέλη από το 2022 για όσους δεν κάνουν ανακύκλωση


 Τι σχέση έχουν τα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε στους δήμους με το Ταμείο Ανάκαμψης και τα 30,5 δις. ευρώ; Υπάρχει συσχέτιση με τις ηλεκτρονικές αποδείξεις που μαζεύουμε και τη χρήση της πιστωτικής ή της χρεωστικής μας κάρτας; Αφορά η..

Δυναμικό «όχι» στις γυναικοκτονίες

 


Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα, το βράδυ του Σαββάτου, από γυναικείες οργανώσεις, με αφορμή τη στυγνή δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς από τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, και με αίτημα να κατοχυρωθεί..

Κ. Αρβανίτης: Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων & η Ψευδεπίγραφη Αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Δεξιάς

 


Αυτή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων είναι πιο σαφές από ποτέ ότι η «αλληλεγγύη» των ισχυρών της Ε.Ε. στο προσφυγικό δεν αφορά τις χώρες πρώτες υποδοχής με όρους ισότητας. 

Η επιστροφή χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας..

Παρασκευή 25 Ιουνίου ανοίγει η αυλαία για τα φετινά Επιδαύρια


Το Εθνικό Θέατρο ανοίγει τα φετινά Επιδαύρια παρουσιάζοντας τους «Ιππείς» του Αριστοφάνη
, το πρώτο έργο του ποιητή με ιδιαίτερα έντονες πολιτικές και σατιρικές αιχμές, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου και μια διανομή εκλεκτών πρωταγωνιστών. Κλέων ο Κώστας Κόκλας και Δημοσθένης ο Πάνος Μουζουράκης.

Η «Γιορτή του Πατέρα» : Αυτή η μοναδική σχέση που "χτίζει" την προσωπικότητα του κάθε παιδιού

 


Η αμερικανικής εμπνεύσεως Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου (20 Ιουνίου 2021). Με δώρα απ' όλη την οικογένεια τιμώνται ο πατέρας, ο παππούς ή ο προπάππους. Εμπνεύστρια της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα ήταν η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ - Ντοντ, που θέλησε να..

Τα μπάνια των εμβολιασμένων (και μη)


Προσεκτικοί και απρόσεκτοι, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, θα βρεθούν στην ίδια παρέα, στο ίδιο καράβι, θα αράξουν σε πλαϊνές ομπρέλες, θα πιουν ποτά στα ίδια μπαρ, θα φλερτάρουν –όπως θα γινόταν στην παλιά εποχή, που κανείς δεν ρωτούσε τον άλλο αν έχει εμβολιαστεί στο αρχικό ραντεβού Δηλαδή, επιτρέπεται να ταξιδέψω;  Αν σταθώ με μάσκα σε μια ουρά στον..