22 Φεβ 2021

Πανδημία νεοφιλελευθερισμού


Κωνσταντίνος Αγόρης

Η σημερινή διαχείριση των ΔΕΚΟ είναι ένα τυπικό και αποκαλυπτικό παράδειγμα της πολιτικής της Ν.Δ.

Οι συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία και καλλιέργησε περαιτέρω η...

Ολλανδία : Πολίτες, καταδώστε τους διαδηλωτές για το καλό σας


Γιάννης Νικολόπουλος

Στο Ρότερνταμ, αστυνομία και εισαγγελία προβαίνουν σε ένα οργουελικής έμπνευσης πείραμα κοινωνικού αυτοματισμού με τη συνεργασία ορισμένων δημοσιογράφων.

Τη Δευτέρα το πρωί, οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι...

Τράπεζες: Κλειστές οι στρόφιγγες των δανείων παρά την ρευστότητα ρεκόρ


Κώστας Παπαγρηγόρης

Αποκλεισμένη από τον πακτωλό ρευστότητας, που έχει διαθέσει τους τελευταίους μήνες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο εγχώριο πιστωτικό σύστημα, είναι η πραγματική οικονομία, καθώς μόλις 5 δις ευρώ, σε...

H ύφεση σπάει το lockdown: Προς άνοιγμα της αγοράς την 1η Μαρτίου


Μαρίνα Αλεξανδρή

Η πανδημία επιμένει, επιμένει όμως και η ύφεση. Και μεταξύ των δύο η κυβέρνηση δείχνει πια να φοβάται πολύ περισσότερο την δεύτερη.

Αυτός ο φόβος είναι, που...

Ο Τσίπρας καλεί τον Μητσοτάκη να αποπέμψει τη Μενδώνη


Δύο 24ωρα πριν απ' την αναμενόμενη σύγκρουση στη Βουλή, καθώς σήμερα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος προανήγγειλε συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στη σκιά των συνταρακτικών αποκαλύψεων για  το metoo στη χώρα, ο...

Τσιώτος: Θα ξαναδώσουμε ζωή στο εμβληματικό κτήριο του Ειρηνοδικείου στο Δερβένι


 Ξεκίνησε την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου η εκπόνηση της μελέτης για την αποκατάσταση και την επαναχρησιμοποίηση  του Ειρηνοδικείου Δερβενίου. Πρόκειται για την ανάδειξη ενός εμβληματικού κτηρίου με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία στην κεντρική πλατεία του Δερβενίου και το οποίο συνδέεται με την ταυτότητα και την ιστορία της περιοχής.

Προσαγωγές και προπηλακισμοί φοιτητών μετά την εισβολή MAT στην πρυτανεία του ΑΠΘ


Αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν έφοδο στην πρυτανεία του ΑΠΘ, με στόχο να διαλύσουν τους φοιτητές, που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας - κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του Αριστοτέλειου...

Π. Τατούλης: Ο κ. Νίκας αντί να σπαταλά χρόνο για την ανάρτηση ανακοινώσεων να κοιτάξει την επίλυση των προβλημάτων


Μία απλή επίσκεψη στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου αρκεί για να αντιληφθεί κάποιος ότι ο κ.Νίκας, την έχει μετατρέψει σε προσωπικό εργαλείο προπαγάνδας καθώς και σε προσωπική του «ατζέντα» προκειμένου να σημειώνει τις επισκέψεις του και να δημοσιοποιεί τις..

Κορονοϊός: 880 νέα κρούσματα, 24 θάνατοι και 346 διασωληνωμένοι - Πτώση κρουσμάτων σε Κορινθία - Αργολίδα και Αρκαδία


 Στα 880 έφτασαν τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τον οποίο, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 24 θάνατοι, ενώ οι διασωληνωμένοι «σκαρφάλωσαν» στους 346. Αρνητική πρωτιά καταγράφει και πάλι η Αττική..

Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Έως την Παρασκευή οι αιτήσεις για τις πολυκατοικίες


Ενεργοποιείται από την Τρίτη, 2 Μαρτίου  και ώρα 10.00 στο πληροφοριακό σύστημα του Προγράμματος "Εξοικονομώ-Αυτονομώ" η φάση υποβολής δικαιολογητικών. Σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, η φάση αυτή είναι..

Ευχαριστήρια επιστολή ασθενούς που νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Κορίνθου


Στην δημοσιότητα έδωσε το Νοσοκομείο Κορίνθου ευχαριστήρια επιστολή ασθενούς με covid-19 προς το νοσηλευτικό ίδρυμα από το οποίο εξήλθε υγιής!Συγκεκριμένα αναφέρει: 

 "Μετά από 12 ημέρες νοσηλείας..

Ο εμβολιασμός του Γ. Γκιώνη και η "μικρή βελόνα" που ζήτησε!

 


 

Εμβολιάστηκε κατά του covid-19  σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης. Ο κ. Γκιώνης με ιδιαίτερη αισιοδοξία έβγαλε και την αναμνηστική φωτογραφία και χαριτολογώντας έγραψε τα εξής:

"1η δόση...  ζήτησα πολύ μικρή βελόνα για να μην μου  περάσουν και το μικροτσίπ μαζί!!!!!"

Ανατροπή στο αφορολόγητο: Θα μετρούν και οι αποδείξεις με πληρωμή σε μετρητά - Έρχεται ειδική εφαρμογή

 


Αλλάζει εκ βάθρων ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών στο θέμα των αποδείξεων. Από φέτος- κατά πάσα πιθανότητα -θα μετρούν και οι χάρτινες αποδείξεις για την κάλυψη του 30% του εισοδήματος των φορολογούμενων (δεν αποκλείεται να..

ΕΚΠΑ: Ποιες ηλικίες αναπτύσσουν περισσότερα αντισώματα μετά τον εμβολιασμό


 Μελέτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για την ανάπτυξη προστατευτικών εξουδετερωτικών αντισωμάτων σε διάφορες ηλικίες μετά από εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού έδειξε ότι περίπου τα μισά άτομα ηλικίας άνω των 85 ετών αναπτύσσουν..

Δωρεάν έλεγχοι για Covid -19 στην Δ.Ε Τενέας την Τετάρτη


Οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων, στα πλαίσια της πρόληψης της διασποράς του Covid-19 και της προστασίας της υγείας των πολιτών του Δήμου Κορινθίων, θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου και τις ώρες 09:30 π.μ. – 12:00  δειγματοληπτικούς ελέγχους στην Δ.Ε Τενέας.

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Νεμέας για τον θάνατο του Ανδρέα Μητραβέλα

 

Ο Δήμαρχος Νεμέας ,το Δημοτικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του Δήμου Νεμέας εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τον αδόκητο χαμό του δικηγόρου ,  Μητραβέλα Ανδρέα , συνεργάτη του Δήμου Νεμέας επί σειρά ετών.

  Ο θανών υπήρξε μάχιμος ως το τέλος του ,ενεργό μέλος του Δήμου..