10 Μαρ 2020

Η στρατηγική επιδίωξη του νέου ασφαλιστικού νόμου. Οι αθέατες πλευρές


Σ. Ρομπόλης - Β. Μπέτσης 

Ο δημόσιος και ο κοινοβουλευτικός διάλογος, στο πλαίσιο της κατάθεσης και της ψήφισης (27/2/2020) του νέου ασφαλιστικού νόμου (Ν.4670/2020-ΦΕΚ 43/Α/28-2-2020) από το Κοινοβούλιο, ανέδειξε, κατά κύριο λόγο αλλά και κατά μονοσήμαντο τρόπο, τις θεατές (θετικές ή αρνητικές) πλευρές του.

O Μέσι πληρώνει, για να βγει από τη φυλακή ο Ροναλντίνιο...


Απίστευτη κίνηση από τον Λιονέλ Μέσι που δεν άντεξε να βλέπει άλλο τον φίλο του, τον Ροναλντίνιο, να «καταστρέφεται» κι ετοιμάζεται, να του ξεπληρώσει όλα τα χρέη και να τον βγάλει από τη φυλακή της Παραγουάης! 

Ακροδεξιό παραλήρημα από τη ΝΔ με ανοχή Μητσοτάκη


Μαρίνα Αλεξανδρή

Όταν τη γραμμή τη δίνει ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι πολύ δύσκολο να τη μαζέψει ο πρωθυπουργός, ακόμη κι εάν θέλει. 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως ούτε επιχειρεί, ούτε δείχνει πως θέλει, να κόψει το ακροδεξιό παραλήρημα βουλευτών και στελεχών της ΝΔ με αφορμή την προσφυγική κρίση (αντιθέτως δείχνει να...

Παρέμβαση Τσίπρα για κοροναϊό: Άμεσα μέτρα σε Δημόσια Υγεία και Οικονομία


Την άμεση σύσταση διακομματικής επιτροπής για την πρόσληψη 4.000 ιατρών και νοσηλευτών ζητά, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του σχετικά με την εξάπλωση του κοροναϊού. 

Κλειστά απο αύριο όλα τα σχολεία Βέλου Βόχας


O πρώτος δήμος της Κορινθίας που άμεσα ανταποκρίθηκε στις αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας, ήταν ο δήμος Βέλου Βόχας, οποίος με ανακοίνωση του δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου  πληροφορεί τους δημότες  πως:
"Σχετικά με την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων...

Κιάτο: Νέα χρηματοδότηση €1.000.000 από το ΕΣΠΑ για ανάπλαση πεζοδρομίων


Σε συνέχεια αντίστοιχων έργων ανάπλασης στην πλατεία Φιλλύρα και στην παραλιακή ζώνη, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, ο Δήμος Σικυωνίων εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Πελοποννήσου.

Κλείνουν όλα τα σχολεία για 14 ημέρες


Την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, δημόσιων και ιδιωτικών, όλων των βαθμίδων για τις επόμενες 14 ημέρες, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για την...

Η λακωνική δήλωση Γκιώνη και η προσωπική του δικαίωση



Δεν έκανε καμία επίσημη δήλωση ο δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης μετά την αθωωτική απόφαση του Εφετείου Ναυπλίου, και σίγουρα μετά απο ένα μεγάλο και δύσκολο διάστημα αβεβαιότητας και προσωπικής ταλαιπωρίας.
Δεν συνηθίζει άλλωστε ο Γκιώνης να κάνει δηλώσεις.

Ο κορωνοϊός φέρνει τα Δημοτικά Συμβούλια μέσω τηλεδιασκέψεων - Τι λέει ο νόμος για τις Περιφέρειες


Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας μόλις τελείωσε τη συνεδρίασή της και εισηγήθηκε σήμερα τα παρακάτω μέτρα:

Αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής σε οποιαδήποτε συνάθροιση περιλαμβάνει...

Κορωνοϊός: Καλά νέα από την Κίνα –Υποχωρούν δραστικά τα νέα κρούσματα, η ζωή επιστρέφει σταδιακά


Τα χειρότερα ίσως πέρασαν για την Κίνα, όπως θέλουν να ελπίζουν οι Αρχές της ασιατικής χώρας, ανακοινώνοντας μια σημαντική πτώση των νέων κρουσμάτων του φονικού κορωνοϊού παράλληλα με την επαναλειτουργία δημόσιων χώρων και των νοσοκομείων εκστρατείας.

Χρίστος Δήμας: Η Ελλάδα επιστρέφει στον χάρτη της Ανταγωνιστικότητας


Στο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Forum, που διεξήχθη στο Βερολίνο, συμμετείχε ως εισηγητής, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας. 
Κατά την εισήγησή του παρουσίασε τα πεπραγμένα των πρώτων μηνών του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στους τομείς της Έρευνας...

Δοχείο με αντισηπτικά στον προαστιακό - Απολύμανση με ψεκασμό γίνεται στο εσωτερικό των συρμών;


 Ώρα 8.05 σήμερα και ο Προαστιακός ξεκινά από τον τερματικό σταθμό του Ρίου έχοντας αυτή την εικόνα. 
Άδεια βαγόνια. 
Κατέληξε  στην Πάτρα με ελάχιστους επιβάτες. 
Τοποθετήθηκε δοχείο με αντισηπτικό, αλλά...

Γρ.Καρπούζης: Η οικογένεια Λαρσινού ήταν και φαίνεται ότι θα συνεχίσει να είναι, αρωγός στην κοινωνία της Κορινθίας μας


Αίσθηση έκανε  η είδηση, που αποκλειστικά έδωσε το jenny's world, σχετικά με την τοποθέτηση του  "isolation box " στο προαύλιο του Νοσοκομείου Κορίνθου δωρεά του επιχειρηματία Ηλία Λαρσινού...

Άμεση κινητοποίηση των δομών πρόνοιας και προώθησης του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους ζητά ο Νίκας


“Οι επιδόσεις της Περιφέρειας στον κοινωνικό τομέα δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν ικανοποιητικές αυτή τη στιγμή” δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μετά τη σύσκεψη που συγκάλεσε χθες στην Τρίπολη, με αντικείμενο...

Εφιάλτης - Σε καραντίνα ολόκληρη η Ιταλία


Την απόφαση να τεθεί σε καραντίνα όλη η χώρα λόγω της φονικής εξάπλωσης του κοροναϊού, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, σημειώνοντας πως υιοθετούνται πλέον σκληρότερα...