11 Μαρ 2016

Κι όμως, αγαπητοί, δεν ξεπλένεστε


Αλέξανδρος Ζέρβας

«Τι φταίμε εμείς, αν κάποιοι χιλιάδες καβαλάνε μια βάρκα μες στο Αιγαίο, παίρνουν και τα παιδιά τους Γενάρη μήνα και προφανώς πνίγονται;» αναρωτιόταν, λίγες ώρες μετά την τραγωδία στο Φαρμακονήσι με 12 νεκρούς μετανάστες, κεντρικός...

Πιγκουίνος κολυμπά κάθε χρόνο 5.000 μίλια, για να συναντήσει τον άνθρωπο που τον έσωσε

Ο πιγκουίνος κάνει πέντε χρόνια τώρα το ίδιο μακρινό ταξίδι: Κολυμπά 5.000 μίλια για να συναντήσει τον φίλο του, Joao, τον άνθρωπο που του έσωσε τη ζωή.

Η Τάνια Τσανακλίδου (και η τίμια απάντηση της) και το «εμετικό εξώφυλλο» του Down Town


«Ντρέπομαι που υπάρχω σε αυτό το εμετικό εξώφυλλο κι ας μην φωτογραφήθηκα» έγραψε η Τάνια Τσανακλίδου, στο λογαριασμό της στο facebook. 
Αφορμή, η κατακραυγή για ένα εξώφυλλο, σημερινό, μία σύνθεση του Down Town για τους... πρόσφυγες. «Τους επέτρεψα να χρησιμοποιήσουν την φωτό του θεάτρου κι αυτό είναι το ίδιο χυδαίο.

Η ζωή είναι μικρή για να είσαι άνθρωπος


Ευνοημένη από το υπέροχο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να κλείσει τα σύνορα, είναι η Ελλάδα, αφού χιλιάδες πρόσφυγες κοιμούνται και ψοφολογάνε μέσα στις λάσπες, οπότε οι Έλληνες πρέπει να είναι ευτυχισμένοι, που έχουν ακόμα σπίτι, νερό και ρεύμα.

Τώρα που οι Έλληνες βλέπουμε τους πρόσφυγες πεταμένους μέσα στη λασπουριά, πρέπει να αντιληφθούμε πόσο τυχεροί είμαστε, που Μένουμε Ευρώπη.

Το κουαρτέτο «κόβει» αφορολόγητο και επικουρικές συντάξεις


«Μαχαίρι» σε αφορολόγητο όριο και επικουρικές συντάξεις είναι οι πρώτοι σκληροί όροι, στη νέα ατζέντα που βάζουν οι δανειστές στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης (μια ατζέντα, που αναμένεται να ξεκαθαρίσει πλήρως στις νέες αυριανές συναντήσεις του κουαρτέτου με τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Εργασίας...

Ανοίγει στο Παρίσι το πρώτο «βιβλιοπωλείο του μέλλοντος» στην Ευρώπη


Ένα «βιβλιοπωλείο του μέλλοντος», το πρώτο στην Ευρώπη, ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο στο κέντρο του Παρισιού, δίνοντας στους πελάτες του τη δυνατότητα να εκτυπώνουν μέσα σε λίγα λεπτά το βιβλίο της επιλογής τους.

Στο «βιβλιοπωλείο χωρίς στοκ», που...