18 Απρ 2011

Για το Νίκο Παπαζόγλου ....της Τζένης Σουκαρά


Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς ,συνεργάτες και αμέτρητοι φίλοι στον μεγάλο τραγουδοποιό Νίκο Παπαζογλου.Πριν απο λίγο η Μακεδονική γη ,η Θεσσαλονίκη, η Τούμπα που δεν απαρνήθηκε ποτέ ,τον δέχθηκε για πάντα στην αγκαλιά της.
Κι εμείς πιο πίσω ,να συνειδητοποιούμε το τεράστιο κενό που αφήνει αυτή η αιφνίδια φυγή..
Να αποχαιρετάμε τις πιο ακριβές..

Συνάντηση με τους τουριστικούς φορείς της Πελοποννήσου και τον γγ αποκεντρωμένης διοίκησης είχε ο Π.Γερουλάνος


Σε συνάντηση του Υπουργού Πολισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου με εκπροσώπους όλων των τουριστικών φορέων της Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Τρίπολη συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος, καθώς..

Μνημόνιο και στους Δήμους - Πάγωμα προσλήψεων και μειώσεις προσωπικού


Στον...προθάλαμο ένταξής τους σε ειδικό καθεστώς «Μνημονίου» βρίσκονται πολλοί Δήμοι σε ολόκληρη την Ελλάδα, που βλέπουν τα οικονομικά τους να βρίσκονται στο «κόκκινο» και το Υπουργείο Εσωτερικών να προσπαθεί με «μπαλώματα» και λύσεις του «ποδαριού»..

Στo νοσοκομείο ο Μίκης Θεοδωράκης


Έντονη αδιαθεσία ήταν η αιτία για να μεταφερθεί ο Μίκης Θεοδωράκης στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το στενό του περιβάλλον, ο μουσικοσυνθέτης αισθάνθηκε χθες ενοχλήσεις στο στομάχι και οι οικείοι του έκριναν ότι πρέπει να πάει στο νοσοκομείο..

Το θέμα της εφορίας Κορίνθου φέρνει στην Βουλή ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος


Ο κ. Νικολόπουλος κατέθεσε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Οικονομικών αναφερόμενος  στις  τρανταχτές, πρόσφατες περιπτώσεις των εφοριακών στην Κόρινθο, για τους οποίους ενώ ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Δ. Γεωργακόπουλος είχε ζητήσει τη μετάθεσή τους, αντ' αυτού κάποιοι προήχθησαν..

Οι αγρότες μας δεν ξέρουν γιατί πληρώνουν το χαράτσι του ΕΛΓΑ


Άρθρο του Βουλευτή Κορινθίας Κώστα Κόλλια

    Εδώ και κάποιες εβδομάδες το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης άρχισε να οργανώνει τον εισπρακτικό μηχανισμό για να εξασφαλίσει ότι ο ΕΛΓΑ θα βάλει την εισφορά του αγρότη στο ταμείο. Εξέδωσε εγκυκλίους για την καταβολή της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς, δημοσίευσε «τιμοκατάλογο» με τα τσουχτερά..

Πρόγραμμα χοροστασιών και λειτουργιών του Μητροπολίτη Κορίνθου Διονυσίου


Μεγ. Δευτέρα 18/4:
     19.30 Ακολουθία του Νυμφίου εις Ι. Ναὸ Αγ. Βλασίου Ξυλοκάστρου.

Μεγ. Τρίτη 19/4:
      19.00 Ακολουθία του Νυμφίου εις Ι. Ναό Αγ. Άννης Κορίνθου...

Διήμερη επίσκεψη Γερουλάνου στην Πελοπόννησο


Επίσκεψη πραγματοποιεί από χθες Κυριακή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος.Η επίσκεψη του κ Γερουλάνου εντάσσεται στη σειρά επισκέψεων και συναντήσεων με τις νέες καλλικρατικές διοικήσεις..

Αυξήσεις μόνο μετά από αξιολόγηση


Νέο σύστημα αμοιβών και εξέλιξης για τους δημοσίους υπαλλήλους προετοιμάζει η κυβέρνηση, το οποίο θα «χτιστεί» πάνω στην αξιολόγηση και την αύξηση της παραγωγικότητας των υπαλλήλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εσωτερικών...

"Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι"...Πάντα διαχρονικοί και άπληστοι! Της Τζένης Σουκαρά


Στο Θείο Πάθος "τα ουαί" της Μεγάλης Εβδομάδας στέλνουν μηνύματα στους απανταχού αλαζόνες,υποκριτές, καιροσκόπους, τυχοδιώκτες και ψεύτες..
Τα "ουαί" του Ιησού συγκλονίζουν συθέμελα τους Ναούς και την Ορθοδοξία και υποχρεώνουν τον καθένα μας ξεχωριστά..

ΔΡΟΜΟΙ. Του Ρούσσου Βρανά


Ο πλούτος... των χωρών και ο πλούτος των ανθρώπων δεν ταυτίζονταν ποτέ. Αλλα αγαθά ήταν κοινά (αέρας, θάλασσες, ποτάµια, λιµάνια) και άλλα ατοµικά. 
Αλλα δηµόσια (παιδεία, υγεία, άµυνα, υποδοµές) και άλλα ιδιωτικά. 
Κάποια αγαθά µάλιστα θεωρούνταν τόσο πολύτιµα που δεν ήταν εµπορεύσιµα («res extra commercium»κατά το...

Συνεδρίαση τομέα Παιδείας της ΝΔ

 γράφει ο  Βασίλης Μπαλάφας

Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του υποτομέα Τεχνολογικής Εκπαίδευσης του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο νέο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.Στη συνεδρίαση προέδρευσε...

Ενδιαφέρον για την εξαγορά της ΕΤ 1 απο τον Αλαφούζο


Ενδιαφέρον για την εξαγορά της ΕΤ1 αναμένεται να επιδείξει ο Γιάννης Αλαφούζος του Σκάι. Ο επιχειρηματίας μαζί με τα στελέχη και τους συμβούλους του, συζητά έντονα το ενδεχόμενο να υποβάλει υποψηφιότητα για την εξαγορά του καναλιού, στην περίπτωση που όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση προχωρήσει στην αναδιάρθρωση της ΕΡΤ, δηλαδή, τον τεμαχισμό και το ξεπούλημά της...

Ο Σταύρος Δήμας στο Επικρατείας και ο γιός του Χρήστος παίρνει το « βάπτισμα του πυρός» στο ψηφοδέλτιο της Κορινθίας


Τα ψηφοδέλτια της Πελοποννήσου
Στην τελική ευθεία για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων βρίσκεται η Ν.Δ. που έχει έτοιμο το βασικό κορμό των ψηφοδελτίων, προκειμένου να μην αιφνιδιαστεί στο ενδεχόμενο της πρόωρης κάλπης. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει λάβει τις τελικές αποφάσεις στο σύνολο των εκλογικών περιφερειών ...

Οι ηγέτες των εξεγέρσεων εκπαιδεύτηκαν από τις ΗΠΑ


Οργανώσεις των ΗΠΑ, που χρηµατοδοτούνται από την αµερικανική κυβέρνηση, εξέθρεψαν τις αραβικές εξεγέρσεις, από την εποχή ακόµη που οι ΗΠΑ διοχέτευαν δισεκατοµµύρια δολάρια στα καθεστώτα των χωρών αυτών στο πλαίσιο στρατιωτικών προγραµµάτων και εκστρατειών κατά της τροµοκρατίας.


Σύµφωνα µε τους...

Eξετάζεται η καθιέρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος



Στην καθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και στην ενοποίηση των κοινωνικών παροχών σε έναν ενιαίο φορέα προσανατολίζεται η κυβέρνηση.Στο πλαίσιο εξορθολογισμού των κοινωνικών μεταβιβάσεων και της καθιερώσεως ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας εξετάζουν την ενοποίηση των κοινωνικών παροχών σε έναν ενιαίο...

Κόβουν φοροαπαλλαγές


Τόκοι στεγαστικών δανείων για αγορά πρώτης κατοικίας, νοσήλια, αµοιβές γιατρών, ενοίκια, ασφάλιστρα, φροντιστήρια και ιδιαίτερα µαθήµατα είναι µερικές από τις 980 φοροαπαλλαγές που ισχύουν σήµερα και κινδυνεύουν...

"Τα υδρευτικά έργα και η ύδρευση στην Κόρινθο" σε αποψινή εκδήλωση


Στα πλαίσια της σημερινής παγκόσμιας ημέρας πολιτιστικής κληρονομιάς, ο Δήμος Κορινθιων  διοργανώνει  στις 6.00 μ.μ., στο Δημοτικό  Θέατρο  Κορίνθου, οδός Δαμασκηνού 34 & Κολοκοτρώνη (αίθουσα «Γεώργιος Σάμιος») εκδήλωση με θέμα : «Τα υδρευτικά έργα και η ύδρευση στην Κόρινθο και στην Κορινθία»,  με ομιλητές τον..

Ενοικιάζεται η χώρα προς 45.000 ευρώ η βραδιά


Όλα τα κομφόρ παρέχονται στους ενοικιαστές. Ότι γουστάρετε είναι δικό σας προς 45.000 ευρώ την βραδιά. Και μην μου πείτε. Η τιμή είναι πολύ λογική για μια ολόκληρη χώρα.

Πολυτέλεια είναι. Όνειρο θερινής νυκτός δεν είναι πλέον. Η ενοικίαση µιας ολόκληρης χώρας..

Kινδυνεύουν οι Κορινθιακές επιχειρήσεις! Στο εδώλιο οι όποιοι λαϊκιστές πολιτικοί


Γράφει ο Στέλιος Μάρκελος
 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ : Χρειάζεται καθαρές, ποιοτικές, αποδοτικές επενδύσεις. Οι οποίες επενδύσεις όμως απαιτούν χρήματα. Που όμως είναι κρυμμένα. Εξαφανισμένα. Φυγαδευμένα. Δεν φαίνονται πουθενά : Ούτε στα κρατικά ταμεία, ούτε στα τραπεζικά γκισέ, ούτε στην στεγνή αγορά. Και η παρατεινόμενη..

Κίνηση Πολιτών: Τυχαίο ; Δεν νομίζουμε !


Η Κίνηση Πολιτών παραμένει προσηλωμένη στην αρχή ότι η προστασία της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών και της διαφάνειας αναδεικνύεται αρχή υψίστης πολιτικής και κοινωνικής σημασίας.Για το λόγο αυτό έχει επανειλημμένα..

«Οι γυναίκες να μην κυκλοφορούν μετά τη δύση του ηλίου...»


Οδηγίες-σοκ της Αστυνομίας προς τους πολίτες

 Συστάσεις αυτοπροστασίας που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και άλλες κοινωνίες «επιστρατεύει» η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αντιμετωπίσει το κύμα βίας που σαρώνει τη χώρα. Είναι προφανές πως οι αστυνομικές αρχές αδυνατούν..

Από σήμερα οι αιτήσεις για επιδότηση ενοικίου


Αποκλειστικά στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών
Αιτήσεις και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για ένταξη στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου μπορούν να καταθέτουν από σήμερα οι περίπου 150.000 δικαιούχοι αποκλειστικά στα ΚΕΠ.

Πληροφορίες και ενημέρωση..

Ζητήθηκε επιμήκυνση από το 2012 - Συζητείται τον Ιούνιο στη Σύνοδο


Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. την επιμήκυνση του συνολικού δημόσιου χρέους. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να αρχίσει να συζητείται τον προσεχή Ιούνιο, με στόχο να υλοποιηθεί μέσα στο 2012.Ο Στρος-Καν και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθυ Γκάιτνερ Ο Στρος-Καν και ο Αμερικανός υπουργός..

Ο Παπαδιαμάντης διχάζει το ΚΚΕ


 Η συμπλήρωση 100 χρόνων από τον θάνατο του κορυφαίου λογοτέχνη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη έχει πυροδοτήσει μια ιδιότυπη- ιδεολογική περισσότερο παρά φιλολογική- διένεξη στον Περισσό.
Ολα ξεκίνησαν όταν ο «Ριζοσπάστης» δημοσίευσε στο κυριακάτικο ένθετό του για τον πολιτισμό τον περασμένο Ιανουάριο ένα κείμενο-αφιέρωμα υπό τον τίτλο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης. “Η πλουτοκρατία γεννά την αδικίαν ”». Οπως αναφερόταν στην...

Πρόταση-σοκ από Σημίτη για αναδιάρθρωση


«Η αναδιάρθρωση του χρέους θα απελευθερώσει δυνάμεις»  λέει ο κ. Κ. Σημίτης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής». Ο πρώην πρωθυπουργός  υποστηρίζει ότι η Ελλάδα οφείλει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους το ταχύτερο δυνατόν,  σε συνεννόηση...