13 Οκτ 2020

Π. Σπύρου: Tο θέμα του μνημείου του Απ. Παύλου να ξανατεθεί στο Δ.Σ.


Σε μια δύσκολη συνεδρίαση του ΔΣ με πολύ ‘’καυτά θέματα’’,όπως η κατασκευή του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας μπήκε ως θέμα και η κατασκευή και τοποθέτηση μνημείου του Αποστόλου Παύλου. Χωρίς εισήγηση,χωρίς επαρκή ενημέρωση ,ήταν μια κακή απόφαση στην οποία δυστυχώς..

Εργοστάσιο Pitsos: Μετά από 155 χρόνια οι Γερμανοί από την Ελλάδα το πάνε Τουρκία!


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπόσχεται …επενδύσεις. Η Ελλάδα είναι μέλος της μεγάλης «οικογένειας» της ΕΕ όπως και η Γερμανία. Οι κυβερνήσεις αυτού του τόπου πουλάνε το «παραμύθι» της …

Η αλήθεια υπό διωγμόν...


Θανάσης Καρτερός

Α, ώστε θα είχαμε τελειώσει νωρίτερα με τη Χρυσή Αυγή αν δεν έβαζε στοπ στην προσπάθεια το Μαξίμου του Αντώνη Σαμαρά. Έτσι μας πληροφόρησε χθες, όχι ο Πολάκης, ούτε ο Βαξεβάνης, αλλά ο Αντώνης Ρουπακιώτης, υπουργός...

Χρίστος Δήμας: "'Eφτασε η ώρα του ElevateGreece" (βίντεο)


 Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τη λειτουργία του ElevateGreece, παρουσία του Πρωθυπουργού, της ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Γενικού Γραμματέα Έρευνας & Τεχνολογίας. Όπως περιέγραψε..

Να έχεις κάνει ένα παιδί, ένα κορίτσι...


...να μεγαλώνει, να γίνεται μια νέα κοπέλα, να ενηλικιώνεται, να έρχεται η ώρα να απογαλακτιστεί, να σε αψηφήσει.

Το κλείσιμο της αγόρευσης του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Θανάση Καμπαγιάννη στη δίκη της Χ.Α. ήταν συγκλονιστικό. 

Τα ιμπεριαλιστικά πλυντήρια και οι μεγάλες αλήθειες του καπιταλιστικού κόσμου


Τελικά δεν είναι κάποια άγνωστα νησιά του Ειρηνικού! Δεν είναι κάποιες «τριτοκοσμικές μπανανίες» αυτές που σύμφωνα με τους «χρυσούς» αναλυτές ευθύνονται για τις παθογένειες του συστήματος. Τελικά η σήψη και η διαφθορά έχει έδρα τις λαμπερές βιτρίνες του καπιταλιστικού μας πλανήτη! Και αυτό δεν χρειάζεται να μπούμε στον κόπο...

Κορωνοϊός: Άσχημα νέα με 408 κρούσματα μέσα σε 24 ώρες - 8 νέα κρούσματα στην Κορινθία


 Σχεδόν διπλάσια από χθες Δευτέρα, ανακοινώθηκαν 408 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 58 συνδέονται με γνωστές συρροές και 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.  89 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών.

Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας: «Μην αναρωτιέσαι πλέον πώς θα είναι ο καιρός, αλλά τι θα προκαλέσει»


Σε νέα εποχή περνάμε, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας (ΠΟΜ), εποχή στην οποία δεν πρέπει να αναρωτιόμαστε πως θα είναι ο καιρός αλλά τι θα προκαλέσει. 

Δήμος Βέλου Βόχας: Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης των σχολείων


Ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο οι εργασίες ανακαίνισης - συντήρησης εξωτερικών και εσωτερικών χώρων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βοχαϊκού.Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Σιάχο θα ακολουθήσει τοποθέτηση αίθουσας προκάτ στον προαύλιο χώρο. Για την εύρεση αίθουσας..

Π. Νίκας: «Οι ευθύνες για τα κοινωνικά προβλήματα είναι σχεδόν αποκλειστικά πολιτικές, απαιτούν μέτρα πρόληψης και δεν λύνονται με μέτρα καταστολής»


Με αφορμή τις εντάσεις που προκλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, στην Πελοπόννησο,
καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

«Σε σχέση με το τελευταίο..

Ν Ταγαράς: Aποσύρουμε τα πλαστικά μιας χρήσης και επαναχρησιμοποιούμε εναλλακτικά είδη και "πράσινα" υλικά


Ο  Υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Κωστής Χατζηδάκης,μαζί με τον υφυπουργό Νίκο Ταγαρά, επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κ. Κωνσταντίνου Αραβώση και της εκτελεστικής διευθύντριας του Κοινωφελούς Ιδρύματος Λασκαρίδη, κας Αγγελικής Κοσμοπούλου. 

Ο πραγματικός στόχος της Τουρκίας με το Oruc Reis


Νικόλ Λειβαδάρη

To Oruc Reis πλέει από το απόγευμα της Δευτέρας στα χωρικά ύδατα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας με πορεία προς Καστελόριζο.

Γ. Γκιώνης: Να ανακληθεί η ζημιογόνος και απαράδεκτη για την τοπική κοινωνία απόφαση αναστολής λειτουργίας του καταστήματος ΟΤΕ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ


Ο Δήμος Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων καταγγέλλει την απόφαση του Ομίλου ΟΤΕ να κλείσει το υποκατάστημα ΟΤΕ Λουτρακίου που εξυπηρετεί πλήθος δημοτών και επισκεπτών της πόλης και του Δήμου. Είναι καθήκον όλων μας να αντιδράσουμε για να μην εφαρμοστεί αυτή η απόφαση. 

Πρόκειται για μια ζημιογόνο και καταστροφική για την τοπική κοινωνία απόφαση που προκαλεί προβλήματα σε οικονομικό, εμπορικό..

Όλη η Χώρα Γκαστερμπάϊτερ


Όταν οι Ναζί αποχωρούσαν απ’ την Αθήνα, την Πέμπτη, 12 του Οκτώβρη 1944, ήξεραν πως θα ξανάρθουν. Είχαν αφήσει πίσω τους (εκτός από τις 1700 μέρες τρόμου, δολοφονιών, βασανιστηρίων και μεταγωγών στα στρατόπεδα θανάτου) εκατοντάδες συνεργάτες, ταγματασφαλίτες, κουκουλοφόρους και την κυβέρνηση μιας κατ’...

Ξεκινά το «Εξοικονομώ - Αυτονομώ»- Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις για την Πελοπόννησο - Επιδοτήσεις κατά περιοχή


Το Yπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναρτά σήμερα στην ιστοσελίδα του (www.ypeka.gr) τα βασικά σημεία του Οδηγού του προγράμματος, ενόψει της έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την προκήρυξη του «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», που θα εκδοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τo Επιμελητήριο Κορινθίας σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα Erasmus +| WAC


Το WAC, Workplace Active Certification, είναι ένα πρόγραμμα τριών ετών
υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τον Αθλητισμό στο χώρο εργασίας και υποστηρίζεται και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το πρόγραμμα Erasmus +. Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην δημιουργία μιας ευρωπαϊκής πιστοποίησης (ISO) για την υγεία, την ευεξία και τη σωματική δραστηριότητα στο χώρο της εργασίας.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η εισαγγελέας προτείνει 13 χρόνια φυλακή για Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη και σια - Ισόβια στον Ρουπακιά


Έφτασε η ώρα μηδέν για τα στελέχη και τα μέλη της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκαν για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς ανακοινώθηκε η εισαγγελική πρόταση για τις ποινές.Η πρόταση της Εισαγγελέως για τις ποινές:

Κορονοϊός: Οι άγνωστοι περιορισμοί στα μέτρα - Τι δεν ξέρετε και πρέπει να προσέξετε


Πέρα από τα ωράρια στην εστίαση, τον αριθμό των ατόμων ανά τραπέζι και στις συναθροίσεις και την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, έχει ενδιαφέρον να δούμε κάποια μέτρα που ισχύουν και δεν τα γνωρίζει ο πολύς κόσμος. H Kορινθία βρίσκεται στο επίπεδο δύο...

Διπλό έγκλημα στο Λουτράκι: Ο δολοφόνος του ζευγαριού πήγε να στήσει σκηνικό ληστείας


Ερωτικό φαίνεται να είναι το κίνητρο της διπλής στυγερής δολοφονίας
που αποκαλύφθηκε προχθες το μεσημέρι στον ορεινό οικισμό Φλάμπουρο, στο Λουτράκι. Οι αστυνομικοί αναζητούν ως βασικό ύποπτο τον πρώην σύντροφο της γυναίκας, ο οποίος τη ζήλευε παθολογικά και είχε τη δυνατότητα να μπει κρυφά στο εξοχικό σπίτι με το αντικλείδι που είχε κρατήσει.

Ατομική ευθύνη και διακυβέρνηση - Του Βασίλη Μπαλάφα


 Ο μεγάλος «πατέρας» των Διεθνών Σχέσεων και ένας από τους κυριότερους σύγχρονους εκφραστές και θεμελιωτές του Κλασσικού Ρεαλισμού, ο Hans Morgenthau, ξετύλιξε την ερμηνεία της συμπεριφοράς των κρατών εντός του διεθνούς συστήματος μέσα από το πρίσμα της ανθρώπινης..

Έλεγχος σε βάθος 10ετίας για τραπεζικούς λογαριασμούς υπόπτων για μαύρο χρήμα


Αυτόματη πρόσβαση και «σκανάρισμα» λογαριασμών σε βάθος 10ετίας είναι η νέα δυνατότητα των διωκτικών αρχών στο κυνήγι του μαύρου χρήματος από οποιαδήποτε πηγή. Αυτό το νέο «όπλο» στην αντιμετώπιση οικονομικών εγκλημάτων θεσμοθέτησε διάταξη του νόμου για την ενίσχυση των αρχών..

Αναφορά του Γ. Ψυχογιού στην Βουλή με θέμα το "λουκέτο" στο κατάστημα Cosmote στο Λουτράκι


Ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Γιώργος Ψυχογιός
καταθέτει ως Αναφορά την από 12/10/2020  Ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κορίνθου σχετικά με την απόφαση του  Ομίλου ΟΤΕ να κλείσει το Υποκατάστημα ΟΤΕ στο Λουτράκι, προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Πώς θα σώζεται το σπίτι από πλειστηριασμό - Στη Βουλή ο νέος πτωχευτικός κώδικας


Δυνατότητα εξωδικαστικής ρύθμισης των οφειλών προς το δημόσιο και τις τράπεζες
χωρίς να υπάρξει ρευστοποίηση της περιουσίας του οφειλέτη προσφέρει ο νέος πτωχευτικός κώδικας, που κατατέθηκε αργά χθες τη νύχτα στη Βουλή. Η διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού αφήνει το περιθώριο για επιδότηση...