5 Ιαν 2021

Το νέο κοινωνικό ζήτημα


Στέφανος Δημητρίου   |   

Η πανδημία είναι η πλέον ευεπίφορη στιγμή για τρεις παράλληλες κινήσεις, δηλαδή για την ταυτόχρονη αντιμεταρρύθμιση στο πεδίο της εργασίας, των δικαιωμάτων και των δημοσίων αγαθών

Μετατί; (μια λέξη που δεν απαντάται στα Λεξικά)


Τα αποτελέσματα της Οκτωβριανής Επανάστασης, της μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης του 1945, της επιτυχίας των μεταπολεμικών Εθνικοαπελευθερωτικών Κινημάτων και της ανόδου της Αριστεράς στην Ευρώπη, άρχισαν να καταρρέουν και να αναθεωρούνται από τις αρχές της δεκαετίας 1980.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Άνοιξε η πλατφόρμα


Τα 7 δισ. ευρώ θα φτάσει το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι, οι οποίοι θα υποβάλουν άιτηση για τον πέμπτο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Τσίπρας / Ανατριχιαστική η ομολογία Γεωργιάδη – Έβαλαν το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή


«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για ποιο λόγο τόσο καιρό ο κ. Μητσοτάκης αρνείται τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων».

Το δεξιό ρίσκο Μητσοτάκη


Νικόλ Λειβαδάρη

Ο πρώτος (και ίσως και τελευταίος) ανασχηματισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη δείχνει φόβο εκ δεξιών και ενέχει ρίσκο προς τα κεντροαριστερά: Ο πρωθυπουργός θέλει...

Το μετέωρο βήμα της Κεντροαριστεράς και το ΚΙΝ.ΑΛ....


Μάκης Κοψίδης

Για να κατανοήσουμε πλήρως την στάση του ΚΙΝ.ΑΛ. και την διαπάλη που γίνεται σε αυτό, ίσως πρέπει να έχουμε μία σφαιρικότερη αντίληψη για την πορεία της  κεντροαριστεράς στην Ευρώπη και όχι μόνο.

Ν. Ταγαράς: Mε χαρά αναλαμβάνω το γνώριμο για μένα χαρτοφυλάκιο της Χωροταξίας και του Αστικού Περιβάλλοντος


Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ν. Ταγαράς αναλαμβάνει ξανά τον τομέα της Χωροταξίας, μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό. Η δήλωσή του μετά την παράδοση - παραλαβή είναι εμφανής..

Κορωνοϊός: 928 κρούσματα, 40 νεκροί, 405 διασωληνωμένοι - 4 νέα κρούσματα στην Κορινθία


 Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 405 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ έχουμε 40 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 5.051..

Παρέμβαση του Εισαγγελέα Καλαμάτας ζητά με έγγραφό του ο Π. Τατούλης για την εκτεταμένη περιβαλλοντολογική ρύπανση στον Ταϋγετο

 


Παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας ζήτησε με σχετικό έγγραφο του ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» κ.Πέτρος Τατούλης για την εκτεταμένη περιβαλλοντολογική..

Παλαιοημερολογίτες πολιτικοί; - του Γιάννη Πανούση


Σπρώχνω ανυποχώρητος

την πέτρα στην κορυφή

κι ευθύς ποντάρω απ’την αρχή

ευτυχώς που πάλι θα χάσω..

ΙΕΡΕΣ οι συμμαχίες ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ με ..ποταμοπασοκακροδεξιούς, αλλα ΑΝΙΕΡΗ η ...συνομιλία ΓΑΠ-ΤΣΙΠΡΑ - του Νίκου Φλαούνα


Εγινε λοιπόν ο πολυαναμενόμενος ανασχηματισμός, της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και όπως ηταν φυσικό άρχισαν οι αναλύσεις (καλές η κακές δεν εχει σημασία). Εμείς δεν πρόκειται να ξεφύγουμε της...πεπατημένης, αλλα θα..

Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: Η Εκκλησία να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει το παράδειγμα


Τον προβληματισμό του για τη στάση της Εκκλησίας και την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να προσφύγει στο ΣτΕ για τον εορτασμό των Θεοφανείων εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο τετ α τετ που είχαν οι δυο τους..

ΟΕΒΕ Κορινθίας: Aπαιτούμε άμεσα μέτρα προστασίας και ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων


Σαν ΟΕΒΕ Κορινθία
ς σήμερα, Τρίτη 5/1/2021, εκφράσαμε δημόσια τη διαμαρτυρία μας για τα μέτρα της κυβέρνησης που στην πραγματικότητα οδηγούν τις επιχειρήσεις μας στο λουκέτο. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν ο..

Ξεκινά το πρόγραμμα επιχορήγησης Επιχειρήσεων Εστίασης για την Προμήθεια Θερμαντικών Σωμάτων Εξωτερικού Χώρου


Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννης Τσακίρης
, υπέγραψε σήμερα,  Υπουργική Απόφαση για τη νέα δράση του ΕΣΠΑ 2014-2020 που αφορά στην επιχορήγηση των επιχειρήσεων εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου.

Δωρεάν ενημερωτική e-ημερίδα «Ρυθμίσεις οφειλών και παροχής δεύτερης ευκαιρίας»



O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κος Παναγιώτης Πιτσάκης σας προσκαλεί σε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα: «Ρυθμίσεις οφειλών και παροχής δεύτερης ευκαιρίας» την Παρασκευή 08  Ιανουαρίου 2021 και ώρα 16:00-18:00 με κεντρικό ομιλητή τον κ.Φώτη Κουρμούση, Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, του Υπουργείου Οικονομικών. 

Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού..

Ασφαλτοστρώνονται οι δρόμοι που οδηγούν στα ορεινά χωριά του δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης

 


Ασφαλτορστώνονται οι οδικοί άξονες στο ορεινό κομμάτι του δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης. Πρόκειται για τις εργασίες που γόνονται αυτές τις ημέρες στο οδικο δίκτυο μήκους 15 χλμ. Συγκεκριμένα είναι οι  οδικοί άξονες της Επαρχιακής Οδού Τρικάλων μέχρι Μάννα μήκους 6.000 μέτρων, Πιτσά- Άνω Πιτσά μήκους περίπου 5.500 μέτρων και Πύργος-Άνω Καλλιθέα μήκους περίπου 3.500 μέτρων αποτελούν απαραίτητες..

«Οι κατά φαντασίαν γιατροί» ή.... Οι «εμένα ν’ ακούς».... - Του Α. Γ. Καλλή


Και ξαφνικά εκεί που είχαμε έλλειψη γιατρών
γέμισε ο κόσμος γιατρούς ...οι γιατροί των καφενείων… οι γιατροί των συνεργείων ...οι «κατά φαντασίαν γιατροί» όπως θα έγραφε κι ο Μολιέρος ...ή... οι «γιατροί της πιάτσας» όπως θα ’γραφε και ο..

Νίκας: ψηφίζω τα αριστερά ψηφίσματα με προϋποθέσεις...Δεξιές και υπερηφάνεια...Κυβερνητική! - Του Νίκου Φλαούνα


Ηταν ενα βαρετό απόγευμα της Κυριακής. Άνοιξα το iPad και διαβάζοντας διάφορα, έπεσα σε μια ...προτροπή, " Δες ζωντανά το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου της 3/1/21!

Μπράβο, Κυριακάτικα και το πρώτο Π. Σ της νέας χρονιάς.

Δήμος Βέλου Βόχας: 37.200 ευρώ για την σύνταξη σχεδίων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων


Ανακοινώθηκε από τον δήμο Βέλου Βόχας πως εκδόθηκε η υπ’αριθμ. 201.6/2020 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου  του Πράσινου Ταμείου   η οποία εγκρίνει  την ηλεκτρονική υποβολή  προτάσεων  254 Δήμων στην «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ..

Δεν πάει στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ο Ιερώνυμος - Στα άκρα η κόντρα για τα Θεοφάνεια

 


Στα άκρα βρίσκεται η διάσταση απόψεων μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας, αφού οι Ιεράρχες δείχνουν να είναι αποφασισμένοι να ανοίξουν τους ναούς για τους πιστούς για να εορταστούν τα Θεοφάνεια.

Εμβολιασμοί: Στις 11 Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα -Πώς θα κλείνουμε ραντεβού


Στις 11 Ιανουαρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού του εμβολιασμού
του γενικού πληθυσμού, όπως δήλωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση του υπ. Υγείας.

Σχολεία: Ανοίγουν νηπιαγωγεία και δημοτικά -Τα μέτρα για την επιστροφή στα θρανία


Δεδομένο είναι πλέον το άνοιγμα των σχολείων
, όσον αφορά τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία σε πρώτο στάδιο, στις 11 Ιανουαρίου. Μετά την θετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων στη χθεσινή..

Αυξημένος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού αναμένεται το επόμενο 10ήμερο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 


Στην χαλάρωση που επιδείχθηκε κατά την περίοδο των γιορτών αποδίδεται η αύξηση, το περασμένο τετραήμερο, των καταγεγραμμένων κρουσμάτων covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αυτή η άποψη διατυπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε χθες το πρωί..