22 Δεκ 2012

Το κόλπο της επαναγοράς...Του Γιώργου Δελαστίκ


Οι Έλληνες χρεώνονται, οι Γερμανοί πληρώνουν, οι Αμερικανοί εισπράττουν! Ακριβέστερα, πνίγονται στα δάνεια εκατομμύρια Έλληνες φορολογούμενοι, πληρώνουν επίσης εκατομμύρια Γερμανοί φορολογούμενοι και εισπράττουν Αμερικανοί κερδοσκόποι! 
Αυτό αποκαλύφθηκε με θεαματικό τρόπο ότι είναι και η ουσία του κόλπου της επαναγοράς των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου.

Η δόση δίδεται με κατάλυση κάθε ίχνους Εθνικής Κυριαρχίας


Άθλια και επαίσχυντη πράξη νομοθετικού περιεχόμενου 96 σελίδων δημοσιεύθηκε στις 12/12/2012 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η οποία φέρει την υπογραφή, εκτός του Α. Σαμαρά και του Κάρολου Παπούλια! Περιλαμβάνει όλες τις απαράδεκτες και ταπεινωτικές τροποποιήσεις που έγιναν στις δανειακές συμβάσεις του ελληνικού κράτους. Μεταξύ άλλων προβλέπει ομόλογα τιτλοποίησης περιουσιακών...

Κοστουμαρισμένες μηχανές

  
Του Γιώργου Χ. Παπασωτηρίου
Τολμούν με περισσή αναλγησία να μιλούν για την αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος στα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά κατά 49% και έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους. Με την ίδια ευκολία ανακρούουν πρύμναν. 


Είναι οι Her Omnes(οι κύριοι όλος ο κόσμος του Κάφκα), αυτοί που ζουν χωρίς να συλλογίζονται την τραγωδία...

Συνάντηση με τον «αρχιτέκτονα» της ανάκαμψης της Αργεντινής είχε ο Αλ. Τσίπρας


Με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Αργεντινής Κάρλος Τομάδα, τον άνθρωπο που βρίσκεται στη θέση αυτή από το 2003 – αμέσως μετά από την κρίση που βίωσε η χώρα – και που θεωρείται, από πολλούς, ο «αρχιτέκτονας» της πολιτικής ανάκαμψης της οικονομίας, συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μπουένος Άιρες.

Δημοσκόπηση: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ και κατάρρευση Καμμένου


Σε μία ακόμα δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ, ενώ παράλληλα καταγράφεται και η δημοσκοπική κατάρρευση των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετά τις αποχωρήσεις στελεχών και τις επιθέσεις τους κατά του προέδρου του κόμματος.

Καλά Χριστούγεννα! Του Στάθη


Το τοπίο στη χώρα αλλάζει! Καλημέρα σας, φίλες και φίλοι – η συντέλεια δεν ήρθε, όπως ούτε άλλωστε το «τέλος της ιστορίας» προ εικοσαετίας, η ζωή συνεχίζεται, αλλά φοβάμαι ότι ο αγώνας ξεκουράζεται.

Ποιος αγώνας; αυτός που χρειάζεται για να συνεχίζεται η ζωή. Προς το καλύτερο κι όχι προς το χειρότερο.

Στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα η λίστα Λαγκάρντ

  
Στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα βρίσκεται το νέο αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ, που παραδόθηκε από τις γαλλικές αρχές στο υπουργείο Οικονομικών.    
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, «Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται, ότι...

Οι Μάγιας είχαν δίκιο. Του Γιώργου Πήττα


    Και μετά ήρθαν άλλοι καιροί
    οι νύχτες δεν αλλάζανε με μέρες
    οι άνεμοι τα σκούπιζαν όλα
    και οι καταιγίδες τρυπούσαν το μυαλό μας

 
Δεν χρειάστηκε χθες ο ουρανός να σκοτεινιάσει απότομα.

Οι μεγαλύτερες γέφυρες του κόσμου


Οι μεγαλύτερες γέφυρες του κόσμου κρίνοντας από το μήκος τους. Αποτελούν μνημεία αρχιτεκτονικής και καύχημα για τον άνθρωπο που δείχνει τη δύναμή του. Ένα εντυπωσιακό στοιχείο είναι, ότι επτά στις δέκα βρίσκονται στην Κίνα και καμία στην Ευρώπη.