26 Ιουλ 2019

Το νεοφιλελεύθερο κλαμπ


Όταν η Μάργκαρετ Θάτσερ αναλάμβανε τα ηνία του Συντηρητικού Κόμματος στη Βρετανία το 1975, λίγοι θα μπορούσαν να διανοηθούν τη μετεξέλιξη του ίδιου του κόμματος των Τόρις αλλά και του παγκόσμιου καπιταλισμού συνολικά.
Η διάσημη ρήση της το 1987 πως «δεν υπάρχουν κοινωνίες, μόνο άτομα και οικογένειες» αποτέλεσε πυλώνα της...

Oι προεκλογικές μετακομίσεις ενός μουσείου



«Από τα ψηλά στα χαμηλά και από τα πολλά στα λίγα»… 
λέει ένα παλιό τραγούδι, το οποίο μπορούν από εδώ και στο εξής να τραγουδούν και οι Μικρασιάτες του Συνοικισμού, μετά τις υποσχέσεις Πνευματικού για την δημιουργία του νέου Μουσείου Μικρασιατών στα υπόγεια του νέου κτιρίου της ΔΕΥΑΚ.

Beynac: Ένα χωριό… βγαλμένο από το παρελθόν!


Στο χωριό Beynac-et-Cazenac ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει κάπου στο Μεσαίωνα, εκεί που η καθημερινότητα είχε να προσφέρει μόνο απλά πράγματα στους κατοίκους και στους επισκέπτες μια απίστευτη φυσική ομορφιά.

Περιμένοντας τους βαρβάρους…


Του Παύλου Δερμενάκη
Οι μνημονιακές δεσμεύσεις δημιουργούν ασφυξία στην Ελλάδα
Η νέα κυβέρνηση ορκίστηκε. Στο χαρμόσυνο για αυτήν κλίμα των πρώτων ημερών οι φειδωλές υποσχέσεις και οι μεγαλόστομες διακηρύξεις συνεχίζονται. Όμως...

Το κράτος είμαι εγώ


Από τις πρώτες μέρες της νέας κυβέρνησης, η Νέα Δημοκρατία δίνει ένα ανησυχητικό τόνο αυταρχισμού για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τη διακυβέρνηση της χώρας και  αδιαφορία της για τις συνταγματικές επιταγές, τη νομιμότητα και τη διαφάνεια.

Επιστημονική ομοφωνία: Πρωτοφανής η υπερθέρμανση και υπεύθυνος είναι ο άνθρωπος!


Δεν υπήρξε ποτέ περίοδος τα τελευταία 2.000 χρόνια, που οι μεταβολές της θερμοκρασίας να ήταν τόσο γρήγορες και τόσο εκτεταμένες, όσο τις τελευταίες δεκαετίες. 
Αυτό είναι, μεταξύ άλλων, το συμπέρασμα τριών μελετών, που δημοσιεύθηκαν στο Nature and Nature Geoscience, και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας.