3 Μαρ 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης παρατηρεί ανέμελος το τρίτο κύμα της πανδημίας να επελαύνει


Μόλις λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τους κκ. Κικίλια και Χαρδαλιά, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία επιτίθεται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση.

Μπασκόνια - Ολυμπιακός 91-66: Σε κατηφόρα δίχως φρένα


Την 7η συνεχόμενη ήττα του γνώρισε ο Ολυμπιακός, που έκανε αποκαρδιωτική εμφάνιση στη Βιτόρια απέναντι στη Μπασκόνια (91-66) και έπεσε στο 11-16 μετά από την 27η αγωνιστική της EuroLeague.

Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος αναζητεί οκτώ συνεπιβάτες για δωρεάν ταξίδι στη Σελήνη


Πρόσκληση σε οκτώ άτομα που θα τον συνοδέψουν σ’ ένα δωρεάν ταξίδι γύρω από τη Σελήνη με πτήση της Space X του Έλον Μασκ απηύθυνε ένας Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος.

Το μήνυμα Τσίπρα στον προοδευτικό χώρο με την πρόταση για το "νέο ΕΣΥ"


Γεράσιμος Λιβιτσάνος

Για πρόγραμμα διακυβέρνησης που δεν φτιάχτηκε σε κομματικά γραφεία και αποτελεί πρόκληση για την προοδευτική παράταξη μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφορές και στις απαρχές...

Lockdown - Νέα μέτρα: Με κωδικό «2»-«3» μετακινήσεις εντός του δήμου ή μέχρι 2 χιλιόμετρα


Γιώργος Σακκάς

Νέα μέτρα εν μέσω lockdown ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 στην Ελλάδα.

Κορονοϊός: 2.702 κρούσματα, 40 θάνατοι, 431 διασωληνωμένοι / 48 στην ΠΕ Κορινθίας


Σε 2.702 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού που κατεγράφησαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Το ίδιο διάστημα κατεγράφησαν 40 θάνατοι. Διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 431 ασθενείς.

Lockdown: «Κλειδώνουν» τα νέα μέτρα - Πότε ανακοινώνονται, τι θα περιλαμβάνουν


Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση των νέων μέτρων, καθώς τα ήδη εφαρμοζόμενα μέτρα δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα, τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και κυρίως το ΕΣΥ βρίσκεται και πάλι σε...

Πρώτη νίκη των φοιτητών


Από το αυτί και στον υπουργό αστυνόμευσης! Ετσι αντιμετωπίζει τους φοιτητές η κυβέρνηση, αλλά, αν χρειαστεί, δεν διστάζει να ακολουθήσει την ίδια μεθοδολογία και με τους πρυτάνεις!

Στον ένα χρόνο της πανδημίας...


Παντελής Μπουκάλας

Στα αλγεινά πρώτα γενέθλια του νέου κορωνοϊού, το κοινωνικό σύνολο αναμετριέται με τις βαθιές πληγές του. Τους 6.534 νεκρούς πρώτα πρώτα, που κανένα σενάριο «κανονικότητας» δεν...

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6 ρίχτερ στην Ελασσόνα


Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού ο σεισμός είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ και σημειώθηκε 16χλμ νότια νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.
Το εστιακό του βάθος είναι 7,8 χλμ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός στη Λάρισα..

Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει αποστάσεις από τον Δρίτσα για τον Κουφοντίνα: Την αριστερά την χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με την τρομοκρατία


«Η χθεσινή δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα ήταν ατυχής. Δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τον ίδιο», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για τις δηλώσεις του βουλευτή υπέρ της «17 Νοέμβρη».

Κορινθία: Δεν έχει τέλος η λίστα με τα σχολεία και τα τμήματα που κλείνουν καθημερινά από τα κρούσματα - Γιατί κρατάνε ανοιχτά ακόμα τα σχολεία;

 


Όλοι πλέον αναρωτιούνται ποιος είναι εκείνος ο λόγος που διατηρούνται ανοιχτά τα δημοτικά και τα γυμνάσια σε όλη την χώρα την ώρα που είναι πασιφανές πως αποτελούν κοιτίδες κορωνοϊού.Δείτε την λίστα με τα σχολεία που κλείνουν το ένα μετά το άλλο στην Κορινθία.

Δεν περιλαμβάνονται σχολεία σε..

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο - Μέσα στο Μάρτιο η έναρξη των εργασιών σε Τρίπολη - Κόρινθο- Μεγαλόπολη


Εντός Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσει η Hengas τις εργασίες κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο,
καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, εντός του μήνα..

Μέτρα στήριξης με κόφτες και... ψαλίδια: Τι ισχύει για αναστολή συμβάσεων και αποζημίωση ειδικού σκοπού


 Μετά την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να βάλει κριτήριο μεταβολής τζίρου το 2020 στην απόφαση για την επιστρεπτέα προκαταβολή 6 -ένα κριτήριο που από μόνο του "έκοψε" 200.000 δικαιούχους από τη χρηματοδότηση- έρχεται νέα αντίστοιχη απόφαση και από το..

"Κλείνει η Αργολίδα" - Προσωρινή αναστολή λειτουργίας σχολείων , εξυπηρέτηση πολιτών μόνο με ραντεβού


 Στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας, μέχρι και την Δευτέρα 15 Μαρτίου, διάφορων σχολικών μονάδων της Αργολίδας -καθ’ ολοκληρίαν ή τμημάτων τους-, προέβησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής διάδοσης του νέου κορονοϊού.

Παράλληλα, η Π.Ε. Αργολίδας με..

Η υδροδότηση και η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης στην ατζέντα της συνάντησης Νίκα - Παπακυριάκου


Είναι γεγονός, πως περιφέρεια και δήμος Βέλου Βόχας, έχουν άριστη συνεργασία και πως μια σειρά σημαντικών έργων έχουν δρομολογηθεί. Χθες στην Κόρινθο  ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Βέλου Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο και τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών,Ανδρέα Σιάχο,με τους οποίους  συζήτησε θέματα σχετικά..

Κορονοϊός: Στις 4 περιοχές η Πελοπόννησος μαζί με την Αττική που φέρνουν ολικό lockdown στη χώρα


Η εκτίναξη που καταγράφεται στα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, παρότι ο δείκτης θετικότητας έπεσε την Τρίτη (02/03, οι μεταλλάξεις αλλά και η πίεση που ασκείται στις MEΘ των νοσοκομείων (υπάρχει ειδικό σχέδιο για να αντέξουν) ανησυχούν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους και πλέον εξετάζουν όλα τα σενάρια για να μπει ένα «φρένο»..

Υπογράφηκε η προγραμματική για το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου μεταξύ Περιφέρειας και Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

 


Την προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, για τις μελέτες αναβάθμισης του χώρου στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου, στην Κορινθία, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας χθες το μεσημέρι..

Το αυξημένο ιικό φορτίο σε λύματα Βιολογικών Καθαρισμών της Περιφέρειας ενισχύουν τις φήμες για σοκαριστική άνοδο στα λύματα της Κορίνθου

 


Άκρως ανησυχητική είναι η κατάσταση στην Κορινθία σε σχέση με τα κρούσματα του κορωνοϊού. H ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων είναι εμφανής αλλά και η πληροφορία πως οι μετρήσεις του ιικού φορτίου των λυμάτων στον βιολογικό καθαρισμό του δήμου Κορινθίων είναι εξαιρετικά υψηλές..