6 Ιουλ 2021

Αντώνης Λυμπέρης: «Γαλάζια φιέστα με αποκλεισμούς και… αποκαλυπτήρια παρασκηνίου!»


Σε φιέστα αλαζονείας και εσωστρέφειας εξελίχθηκε η σημερινή εκδήλωση υπογραφής ένταξης έργων στο ΕΣΠΑ και συμβάσεων της Π.Ε. Αργολίδας.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου για μία ακόμη φορά  απέδειξε, ότι άλλα λέει στα λόγια και άλλα κάνει στα έργα.

Από το «ευχαριστώ» στην «τιμωρία»: Για την πανδημία φταίνε (ξανά) οι νέοι


Μαρίνα Αλεξανδρή

Οι «ένοχοι» είναι και πάλι οι νέοι. Είναι οι ίδιοι νέοι, που πριν από μία εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαριστούσε «για την επιμονή και την υπομονή τους στην πανδημία» και, εν είδει «ευχαριστώ» όπως έλεγε, τους αντάμειβε με 150 ευρώ τον καθένα, προκειμένου να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Σύνδεση της Αργολίδας με τον Α7 και πυροπροστασία των Αρχαίων Μυκηνών υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου στο Ναύπλιο

 


Την ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, με πίστωση 49.000.000 ευρώ, του σημαντικού για την Αργολίδα οδικού έργου σύνδεσης του Ναυπλίου και του Αργους με τον αυτοκινητόδρομο Α7 Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα..

Ποιοι φοβούνται την αριστερή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ;


Δημήτρης Τερζής

Το καμπανάκι για εκλογική ετοιμότητα, το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα που πρόταξε τον ριζοσπαστικό χαρακτήρα του κόμματος, η προσπάθεια συσπείρωσης και η ανησυχία συγκεκριμένων μέσων...

Ο μαγικός αριθμός 193


Γεράσιμος Λιβιτσάνος

Μια κυβέρνηση που νομοθετούσε ενώ η κοινωνία παράδερνε από lockdown σε lockdown

Το νούμερο που αναφέρεται στον τίτλο, αφορά τα νομοσχέδια, που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία στο κοινοβούλιο τα τελευταία δύο χρόνια. Παρατέθηκε από την Αριστοτελεία Πελώνη, με αφορμή την αυριανή επέτειο...

Χαρδαλιάς: Μόνο με καθήμενους τα κέντρα διασκέδασης - Λουκέτο και τσουχτερά πρόστιμα από την πρώτη παράβαση


Τα κρούσματα κορονοϊού εκτινάχθηκαν πάνω από τα 1.700 σήμερα Τρίτη 6 Ιουλίου, κάτι που έφερε την έκτακτη ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Ανησυχία επικρατεί στη χώρα για τη μετάλλαξη Δέλτα στη χώρα μας, με τον..

Κορωνοϊός: Άλμα στα 1.797 νέα κρούσματα, 168 οι διασωληνωμένοι και 8 θάνατοι. 16 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, είναι 1.797, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 429.144 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Σκρέκας σε Χαρίτση: Καλαμάτα, Σπάρτη, Άργος και Ναύπλιο είναι δύσκολο να πάρουν φυσικό αέριο

 


"Η Καλαμάτα, η Σπάρτη, το Άργος και το Ναύπλιο είναι δύσκολο να πάρουν φυσικό αέριο από το εθνικό δίκτυο αγωγών και γι’ αυτό θα τροφοδοτηθούν με SNG (συνθετικό αέριο) ή LNG (υγροποιημένο αέριο)". Αυτό δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Αλέξη Χαρίτση.

Χ. Τετράδης: Ενισχύονται οι έλεγχοι της Αστυνομίας με 2η ομάδα ΟΠΚΕ για περιστατικά παραβατικότητας στον Δήμο Βέλου Βόχας


Ο  Αστυνομικός Διευθυντής  κ. Χαράλαμπος Τετράδης ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του Δημάρχου Βέλου Βόχας κ. Αννίβα Παπακυριάκου και σήμερα Τρίτη επισκέφθηκε το δημαρχείο στο Ζευγολατιό. 

Ο Δήμαρχος έθεσε στον κ. Τετράδη γενικά..

Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Το 75% υπέστη σοβαρές ζημιές


 Βαριά λαβωμένες από την πανδημία του κορονοϊού και τις επιπτώσεις της βγαίνουν για ακόμα μία φορά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις
, με το 75% των επιχειρηματιών να δηλώνουν ότι υπέστησαν ζημιές από την πανδημία και το 66% να μην εμφανίζεται ικανοποιημένο από τα μέτρα στήριξης.

Αυτό είναι το νέο συμβούλιο της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου Κορινθίας


 Νέος Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Επιμελητηρίου Κορινθίας αναδείχθηκε ο κος Παναγιώτης Λουζιώτης μετά από την εκλογική διαδικασία που διεξήχθηκε. 

Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου Κορινθίας όπως αυτή διαμορφώθηκε..

Π.Πιτσάκης : Δεν πρέπει να εγκαταληφθεί η καλλιέργεια της κορινθιακής σταφίδας ενός προϊόντος μοναδικού και αμιγώς εξαγωγικού για την χώρα


Η τοποθέτηση του κ. Πιτσάκη  στο Περιφερειακό Συμβούλιο κινήθηκε  πάνω σε τρείς άξονες:

1. Άμεση στήριξη του παραγωγού με επιδότηση του πράσινου τρύγου αλλά και απόδοση μέρους από τις εξαγωγικές επιδοτήσεις. 

Το ειδικό σκάφος που καθαρίζει καθημερινά την θάλασσα του Λουτρακίου


 Με στόχο τον συστηματικό καθαρισμό της θάλασσας από τα επιπλέοντα απορρίμματα, o δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων υλοποιεί  για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, τη δράση Καθαρισμού επιπλεόντων  σκουπιδιών στην επιφάνεια της θάλασσας του Λουτρακίου με ειδικό σκάφος περισυλλογής.

ΚΙΝ.ΑΛ.: Στηρίξτε – αποζημιώστε τους αγρότες της Κορινθίας


Σήμερα, οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Α. Πουλάς, Α. Πάνας και Γ. Αρβανιτίδης
κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν σε αγροτικές παραγωγές στην Κορινθία, την Αργολίδα και την Χαλκιδική από τον πρόσφατο καύσωνα που κορυφώθηκε την περασμένη Πέμπτη. Γίνεται αναφορά και σε ζημιές..

Κτηματολόγιο: Μεταβιβάσεις-εξπρές φέρνει ο ηλεκτρονικός φάκελος ακινήτου

 


Δεκάδες δικαιολογητικά, πιστοποιητικά και έγγραφα που απαιτούνται σήμερα για μια μεταβίβαση ακινήτου από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΑΑΔΕ, Κτηματολόγιο, Τεχνικό Επιμελητήριο, δήμους, ΕΦΚΑ) θα συλλέγονται ηλεκτρονικά και θα καταχωρίζονται στον φάκελο του ακινήτου που πρόκειται να μεταβιβαστεί, μέσω της..

Πληρωμές με κάρτα: Για ποιους έρχονται "δώρα" και φοροαπαλλαγές

 


"Ράλι" ηλεκτρονικών πληρωμών: Τα στοιχεία που συγκεντρώνει το οικονομικό επιτελείο για να παρακολουθεί την πορεία της αγοράς μετά την άρση των περιορισμών ειδικών στο λιανεμπόριο, δείχνουν ότι οι ηλεκτρονικές πληρωμές στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου ήταν περισσότερες όχι μόνο από το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο (αυτό άλλωστε..

Γ. Πετρίτσης: Σταφιδοπαραγωγοί Κορινθίας - Περιφέρεια Πελοπονήσου σημειώσατε " 1 "


Η ακραία πολιτική ταύτιση του κ. Νίκα
όσο και όλων ανεξαιρέτως των μελών της παράταξης του καθώς και του ανεξάρτητου συμβούλου από την Κορινθία που συμπορεύεται εδώ και καιρό με την Περιφερειακή Αρχή οδηγεί την Πελοπόννησο σε τραγικά αδιέξοδα.

Η στάση του συνδυασμού του κ. Νίκα στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα στήριξης των σταφιδοπαραγωγών της Κορινθίας και ολόκληρης της..

Μπαρ και νυχτερινά κέντρα: Βαριές ποινές αν δεν τηρούν τα μέτρα - Πρόστιμα και λουκέτο με την πρώτη παράβαση

 


Σαρωτικοί έλεγχοι αναμένονται, με αφορμή το άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης και των κλαμπ από τις 15 Ιουλίου, με τους περιορισμούς που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, δηλαδή το διαχωρισμό σε χώρους για εμβολιασμένους και μη, με συγκεκριμένη πληρότητα και με αυστηρά μέτρα.

Αναβάθμιση της Εκθεσης Αγροτουρισμού Επιδαύρου υποσχέθηκε η Περιφέρεια στον δήμαρχο Επιδαύρου


 Με προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Επιδαύρου και με γενναία χρηματοδότηση θα επιδιωχθεί η πλήρης αναδιάρθρωση της Εκθεσης Αγροτουρισμού Επιδαύρου ώστε αυτή να αναβαθμιστεί σε παμπελοποννησιακού επιπέδου έκθεση. Αυτό σημειώνει ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σε..

Εντατικοποίηση της καμπάνιας για τον εμβολιασμό εναντίον της covid-19 ζήτησε ο πρωθυπουργός στη σύσκεψη με τους περιφερειάρχες


 

Μικρό, στο 32%, διαπιστώνεται ότι είναι το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων κατά της covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ ανάλογα ποσοστά προκύπτουν και για άλλες Περιφέρειες της χώρας μας, όπως Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, Βόρειο Αιγαίο και Ανατολική Μακεδονία – Θράκη.