20 Φεβ 2021

Στους προϊστορικούς χρόνους του 21ου αιώνα


ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΡΙΛΛΑ 

Συχνά (αν όχι πάντα πλην εξαιρέσεων που επιβεβαιώνουν τον κανόνα) οι καταστροφές που αφήνουν πίσω τους τα ισχυρά φυσικά φαινόμενα, συμβαίνουν στις πιο φτωχές και υποβαθμισμένες  περιοχές.

Ακορντεόν, βεντάλιες και άλλα πολύ επιστημονικά


Δημήτρης Γκάζης

Η κυβέρνηση τιμωρεί τους πολίτες για τις δικές της πολιτικές αποτυχίες

«Η βεντάλια των περιορισμών ανοίγει και κλείνει ανάλογα με το επίπεδο συναγερμού», δήλωσε ο Ν. Χαρδαλιάς, κατά την ανακοίνωση των νέων μέτρων περιορισμού για την Αττική, που επεκτείνονται και σε άλλες περιοχές, του νέου αυστηρότερου λοκντάουν, στα πλαίσια του γενικού λοκντάουν διαρκείας.

Βελτιώνονται οι ρυθμοί στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της Κορινθίας - Δείτε τους εμβολιασμούς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Bελτιώνονται οι ρυθμοί στο εμβολιαστικό πρόγραμμα στους νομούς της Πελοποννήσου.Βελτιωμένη και η κατάσταση στην Κορινθία , όχι όμως σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά δεδομένα εμβολιασμού που παρουσιάζονται καθημερινά..

Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης


 Συνελήφθη τελικά το απόγευμα του Σαββάτου ο Δημήτρης Λιγνάδης,
μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή. Η δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του γνωστού ηθοποιού αφορά δύο περιπτώσεις βιασμού εκ των οποίων η μία είναι εκείνη που καταγγέλθηκε με τη χθεσινή..

Κορονοϊός: 1424 νέα κρούσματα, 23 θάνατοι - 28 νέα κρούσματα η Κορινθία / Ψηλά Αρκαδία και Αργολίδα

 


Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021, 1424 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων δύο εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 178.918 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα..

Τέννις: Ξανά στον θρόνο της Μελβούρνης η Osaka!


Η Naomi Osaka κυριάρχησε στον τελικό του Australian Open και έγινε η 15η τενίστρια στην ιστορία, που φτάνει τους 4 Grand Slams τίτλους, καθώς και η 1η από το...

Καπιταλισμός: Το μόνο παιχνίδι στην πόλη;


του Χρήστου Λάσκου

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο μια σειρά από χαρακτηριστικά των κοινωνιών μας τίθενται σε δημόσια κριτική, ακόμη και από τους πιο ανύποπτους κύκλους.

Από την κλιματική αλλαγή μέχρι τις παγκόσμιες ανισότητες διαμορφώνονται «κριτικές συναινέσεις» σε ένα φάσμα τέτοιας έκτασης που καταντάει γκροτέσκο. Πολλοί δισεκατομμυριούχοι φαίνεται να «ευαισθητοποιούνται» σχετικά και να ζητούν λύσεις «εδώ και τώρα». «Φορολογήστε μας πάραυτα, φτάνει πια η ασυδοσία», φωνάζουν από τον Καρλ Σβαμπ του Νταβός μέχρι τον Γουόρεν Μπάφετ…

Perseverance: Τι ψάχνει η NASA στον Άρη


Επτά μήνες μετά την εκτόξευσή του, το ρομποτικό ρόβερ Perseverance της NASA, εισήλθε στην ατμόσφαιρα του Άρη, για τα επονομαζόμενα «7 λεπτά του τρόμου» μέχρι να προσεδαφιστεί.

Δημοσκόπηση Alco: Οι πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση για το πρωτοφανές φιάσκο με τη «Μήδεια»


Το 61% των πολιτών στην Αττική δηλώνει δυσαρεστημένο, με τον τρόπο που λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμός

Μπορεί η κυβέρνηση να ισχυρίζεται (κόντρα στην πραγματικότητα) ότι ο...

Εκλογές: Δημάρχους μειοψηφίας δέχεται η ΚΕΔΕ


Ηλέκτρα Βισκαδουράκη

Επιστροφή στο 2006, με κατάργηση της απλής αναλογικής και εκλογή με 43% του δημάρχου, που θα ελέγχει τα 3/5 του συμβουλίου, αποδέχτηκε η γαλάζια πλειοψηφία

Κ. Φρούσιος: Στη Νεμέα έχουν καταγραφεί 2 θετικά κρούσματα

 


Στο δήμο Νεμέας , σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας μέχρι σήμερα Σάββατο πρωί 20/12 καταγράφονται ΜΟΝΟ 2 θετικά στον κορονοϊό κρούσματα και αυτά ήδη διανύουν κατάσταση καραντίνας εδώ και αρκετές μέρες μέσα στο πλαίσιο των 14..

Το εμβόλιο ως πολιτική μεταφορά: "Ψηφίστε με και θα σας φροντίσω"


Παντελής Πετράκης

Το βρετανικό περιοδικό ArtReview αναλύει τον ρόλο των εικόνων στην πανδημία, την σημασία της απουσίας τους και την χρήση τους για πολιτικούς σκοπούς

Συντρίμμια, ανθρώπινος πόνος, η εικόνα του θανάτου. Το οπτικό υλικό, το οποίο συχνά προκύπτει σε περιόδους πολέμου, κρίσεων και...

Π. Νίκας : "Να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης του νερού"


 “Θα πρέπει να αλλάξει στο σύνολό του το θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης του νερού
” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε παρέμβασή του χθες  Παρασκευή ,στο πλαίσιο διαβούλευσης, μέσω τηλεδιάσκεψης, για την κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου στον τομέα του πόσιμου νερού.

Παραδόθηκε το master plan για το πάρκο στην μετρική γραμμή Κόρινθος – Δερβένι


 Παραδόθηκε στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα το μάστερ πλαν για τη διαμόρφωση σε οικολογικό – περιβαλλοντικό – πολιτιστικό πάρκο της περιοχής πέριξ της ανενεργού μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι, συνολικού μήκους περί τα 60 χιλιόμετρα. Όπως είναι γνωστό, ο..

Σταϊκούρας: Παράταση υποβολής δικαιολογητικών σε όλες τις επιστρεπτέες


Παράταση στις επιστρεπτέες ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας ότι «θα διορθωθούν οι αδικίες από όπου κι αν προέρχονται».

Ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε στον ΣΚΑΪ, ότι...

Αυξήθηκαν κατά 1,34 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη μέσα σε ένα μήνα ​​​​​​


Η πανδημική κρίση χάλασε την κουλτούρα πληρωμών, που ξεκίνησε να δημιουργείται το 2019. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος (παλαιά και νέα χρέη) έχει ξεπεράσει τα 108,1 δισ. ευρώ και όπως όλα δείχνουν, η...