23 Απρ 2021

Barcelona Open: Ασταμάτητος ο Στέφανος Τσιτσιπάς


Συνέχεια στις εκπληκτικές εμφανίσεις έδωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. “Θύμα” του αυτή την φορά ήταν ο πολλά υποσχόμενος Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής...

Να μην αγαπήσουμε τις αλυσίδες μας!


Τάσος Τσακίρογλου

«Ο θεατής δεν αισθάνεται πουθενά σαν στο σπίτι του, γιατί το θέαμα είναι παντού» γράφει ο Γκι Ντεμπόρ στο εμβληματικό έργο του «Η κοινωνία του θεάματος», παραφράζοντας στην ουσία τον Μαρξ των Οικονομικών και Φιλοσοφικών Χειρογράφων του 1844, όταν ο τελευταίος μιλά για την αλλοτρίωση του εργάτη:

Σημάδια κυβερνητικής αποσύνθεσης


Το κυβερνητικό επιτελείο, ακόμα και με όσα θετικά εξαγγέλλει, προδίδει ότι έχει περάσει σε φάση πολιτικής ανασφάλειας και ανησυχίας. Οι χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, που έσπασαν το «πρωτόκολλο» της γνωστοποίησης των...

Δικτατορίες νέου τύπου


Οι στρατιωτικές δικτατορίες έδωσαν τον “καλύτερο εαυτό” τους, σακατεύοντας χώρες και λαούς σε παρελθόντα χρόνο.

Δεν προκρίνονται πια από τη CIA.

Όσοι νοσταλγούν εμβατήρια και τανκς, μάλλον μένουν με τη νοσταλγία.

Η αστική δημοκρατία και οι αυταπάτες της τέλειωσαν. Χωρίς προσχήματα, έχουμε...

Από επιτυχία σε επιτυχία η κυβέρνηση


Πέτρος Κατσάκος

Εκτός όμως από τον τουρισμό, είχαμε επιτυχία και με τα self tests

Δεν πρόλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αναγγείλει το άνοιγμα του τουρισμού και...

Ολα τα μέτρα για τις ημέρες του Πάσχα -Τι επιτρέπεται, τι απαγορεύεται

 

Τα μέτρα για τις ημέρες του Πάσχα εξειδίκευσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19 στη χώρα.

Στο "βαθύ κόκκινο" η Αργολίδα


Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε το απόγευμα της Παρασκευής 23 Απριλίου ο  Υφυπουργός Πολίτικης Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς η Αργολίδα ξαναμπαίνει και πάλι το "βαθύ κόκκινο". 
Φαίνεται πως η κατάσταση που επικρατεί με τα..

Τσίπρας: Η ασυλία δεν αφορά τους επιστήμονες, αλλά τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη

 


Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την τροπολογία για το ακαταδίωκτο των μελών των επιτροπών του υπουργείου Υγείας εξαπέλυσε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέχεια των έντονων αντιδράσεων που απ' την πρώτη στιγμή εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης..

Κορωνοϊός: Στα 2.754 τα νέα κρούσματα - 819 οι διασωληνωμένοι, 76 θάνατοι - Σταθερά ψηλά τα κρούσματα στην Κορινθια


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Παρασκευή πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα
κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.754, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων..

Ο Χρίστος Δήμας στα κτήματα του Δήμου Βέλου Βόχας που έπαθαν ζημιές από τον παγετό



O παγετός το τελευταίο διάστημα  έπληξε πολλές περιοχές της Κορινθίας. Οι αγρότες μετρούν τις πληγές τους και ανησυχούν για τις εκτιμήσεις και τις αποζημιώσεις. Σήμερα ο υφυπουργός Τεχνολογίας και Έρευνας Χρίστος Δήμας μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους αντιδημάρχους του Δήμου Βέλου-Βόχας και τον πρόεδρο της κοινότητας είδε από κοντά τις πολύ μεγάλες..

Με μεγάλη συμμετοχή οικονομολόγων και επιχειρηματιών της Πελοποννήσου,πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη για το ΓΕΦΥΡΑ 2

 

 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον καταγράφηκε κατά την ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (ΠΕΣΠ) την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, με θέμα το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο ΓΕΦΥΡΑ 2 που αφορά την συνεισφορά του Δημοσίου για την αποπληρωμή δόσεων..

9.000 εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο/ Νέα εμβολιαστική γραμμή (βίντεο)


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, Γρηγόρης Καρπούζης και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας, Χρυσοβαλάντης Μέλλος, σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών, την κατάσταση που επικρατεί στην Κορινθία, τα προβλήματα που εντοπίζονται και οι κινήσεις που γίνονται από εδώ και..

Αυτά είναι τα έκτακτα μέτρα για την απαγόρευση μετακίνησης λόγω Πάσχα - Πρόστιμα και εξαιρέσεις


Με την υπουργική απόφαση που αναρτήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 23 Απριλίου
κλείνουν τα παραθυράκια για τους επίδοξους εκδρομείς του Πάσχα. Με την νέα ΚΥΑ, που τίθεται σε ισχύ έως και τη Δευτέρα 10 Μαΐου, αυστηροποιείται το πλαίσιο..

Ν. Σταυρέλης : Λευκή επιταγή δεν δίνουμε σε κανένα


Η τοποθέτησή μου στην Οικονομική Επιτροπή για τη σύσταση
Αναπτυξιακού Οργανισμού με τη σύμπραξη των τριών Δήμων ,Κορινθίων, Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Βέλου-Βόχας "ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε."  Κατ’  αρχήν είμαι υπέρ του θεσμού σύστασης..

Μέσα από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων ενίσχυσε το φιλανθρωπικό έργο της "Θεοπροσφοράς" ο δήμος Κορινθίων


 Εν όψει της Εορτής του Πάσχα ο Δήμος Κορινθίων, μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων) και του ΕΠ ΕΒΥΣ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής), ενίσχυσε  την σημαντική φιλανθρωπική προσπάθεια, που καταβάλλει η Ι. Μητρόπολή αποστέλλοντας, εννιακόσια επτά κιλά..

Ξεκίνησε το έργο:΄΄ Συντήρηση και βελτίωση περιβάλλοντος χώρου ανοικτού θεάτρου Τ.Κ. Πουλίτσας΄΄


Ξεκίνησε το έργο συντήρησης και βελτίωσης περιβάλλοντος χώρου του ανοικτού θεάτρου στην Πουλίτσα. Το έργο αφορά τη συντήρηση και βελτίωση του περιβάλλοντα χώρου του θεάτρου και προβλέπονται εργασίες χωματουργικές, ηλεκτρολογικές (τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων δαπέδου εξωτερικού χώρου), εργασίες υδραυλικές (τοποθέτηση ειδών υγειινής, συντήρηση υδραυλικών εγκαταστάσεων), κατασκευή τοιχείου κ.α.

Κρίσιμη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου για τις σχέσεις με την Club Hotel Casino Loutraki


 Σημαντική η συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου την Μ. Τετάρτη αφού στα ημερήσιας διάταξης θέματα είναι ο ορισμός εκπροσώπου του Δήμου και καθορισμός των θέσεων που  αυτός θα τηρήσει στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση (επαναληπτική) της ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Α.Ε. ΟΤΑ..

Δωρεάν Τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στο Κιάτο


Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό Κορίνθου και το Δήμο Σικυωνίων θα διεξάγουν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19, την Τρίτη 27 Απριλίου  2021, στο Κιάτο.

Ειδικότερα, οι Κινητές Μονάδες Υγείας..

Γ.Ψυχογιός στη Βουλή: Ο Νέος Πυροσβεστικός Σταθμός Ξυλοκάστρου να λειτουργήσει άμεσα

  


Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με την οποία ζητά την άμεση   έναρξη λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σταθμού Ξυλοκάστρου στα Καρυώτικα,  κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας Γ. Ψυχογιός.

 Ακολουθεί αναλυτικά η Ερώτηση όπως κατατέθηκε στη Βουλή:

Σχέδιο αποτροπής για Πάσχα στο χωριό: 10.000 αστυνομικοί στους δρόμους, μπλόκα στην Αθηνών - Κορίνθου , drones, πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις


Εντείνονται από σήμερα, ενόψει του Πάσχα, οι έλεγχοι της Αστυνομίας, κυρίως στα διόδια των εθνικών οδών Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας, στο πλαίσιο της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού...