29 Μαρ 2016

Και οι κοριοί ανενόχλητοι την δουλειά τους...


Του ΘΕΜΗ ΤΖΗΜΑ*
Τις προηγούμενες ημέρες ξέσπασε σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, γύρω από ένα δημοσίευμα του Έθνους το οποίο περιείχε απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες από παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνομιλιών του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ με έναν κατηγορούμενο για εκβίαση δημοσιογράφο.

Ισλαμοφοβία και ακροδεξιά


Του ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Ανησυχία σε όλη την Ευρώπη σκόρπισε το κρούσμα φασιστικής βίας στην Πλατεία Χρηματιστηρίου, στην καρδιά των Βρυξελλών. Εκατοντάδες μαυροφορεμένοι, ακροδεξιοί χούλιγκανς, με ναζιστικούς χαιρετισμούς και μισαλλόδοξα συνθήματα εναντίον των μεταναστών εισέβαλαν στην πλατεία με το αυτοσχέδιο μνημείο για τα θύματα των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων, προκαλώντας τους συγκεντρωμένους και ασκώντας βία...

Μετά τους πρόσφυγες, η κυβέρνηση καλεί και το ISIS να επενδύσει στην Ελλάδα

  
Κινητικότητα παρουσιάζεται στην οικονομική πολιτική της χώρας μας και η ανάπτυξη είναι κοντά, αφού ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας (μετά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες) κάλεσε και το Ισλαμικό Κράτος, να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα.

ΕΛΛΑΔΑ: ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ


Του ΕΡΙΚ ΤΟΥΣΕΝ*
Αναλύοντας από κριτική σκοπιά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα του Χρέους από το 2010, ο Ερίκ Τουσέν εξηγεί, πως η ελληνική κυβέρνηση έφτασε να υπογράψει την αποφράδα συμφωνία, στις 13 Ιουλίου 2015. Το ότι, ως κυβέρνηση, δεν στηρίχθηκε στον λογιστικό έλεγχο του Χρέους, παρόλο που της έδινε τη δυνατότητα να μην υποκύψει στις «απαιτήσεις» των δανειστών (εφόσον θα είχε προβεί σε αναστολή πληρωμής του χρέους) είναι παράγοντας κεντρικής σημασίας στην παραπάνω εξέλιξη.

«Ποιος κυβερνάει αυτήν τη χώρα;»


Περί «Μακεδονίας», Τουρκίας, Μνημονίων και Σάντερς

Σκλάβος ξανάσκυψε ο ρωμιός και δασκαλοκρατιέται.
Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα,
ραγιάδες έχεις, μάννα γή, σκυφτούς για το χαράτσι,
κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα,

Μέτρα 5,4 δις σε ορίζοντα τριετίας


Νικόλ Λειβαδάρη
  
Μέτρα 5,4 δις σε ορίζοντα τριετίας, παραμονή του ΔΝΤ (με διαφοροποιημένο ίσως, αλλά σαφώς ενεργό ρόλο) στην Ελλάδα και μια, θολή ακόμη, «υποσχετική» για λύση στο χρέος περιλαμβάνει ο επώδυνος συμβιβασμός, που αποδέχεται...