11 Μαΐ 2021

Τροπολογία ΥΠΟΙΚ: Μηδενικά ενοίκια και τον Μάιο. Παράταση έως 31/5 για "Γέφυρα 2"


Με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, που κατατέθηκε στη Βουλή, διατηρούνται και τον Μάιο τα μηδενικά ενοίκια για τις κλειστές επιχειρήσεις, ενώ παρατείνεται έως 31 Μαΐου η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα Γέφυρα 2. Ειδικότερα, με τις διατάξεις της τροπολογίας προβλέπονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή: Να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση των ανοιχτών κέντρων εμπορίου (Open Malls) και στην Κορινθία


Ερώτηση με αφορμή τις σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση της δράσης «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου» κατέθεσαν προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κορινθίας κ. Γ. Ψυχογιός.

COVID-19: ο Πόλεμος της Γενιάς μας - Του Σπύρου Στείρη



Η πανδημία που πλήττει την ανθρωπότητα, με περίπου 3,3 εκατομμύρια θανάτους μέχρι σήμερα,  είναι ανάλογη –σε ανθρώπινες απώλειες, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις- με μεγάλους πολέμους. Συνεπώς, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι πράγματι η δική μας γενιά έζησε τον πόλεμο της. Με θανάτους, αγωνία, ανασφάλεια, περιορισμό ατομικών ελευθεριών, απώλεια εισοδήματος και αλλαγή κανόνων και συμπεριφορών. Και τον ζει ακόμα τον πόλεμο, προσβλέποντας όμως στον εμβολιασμό για να έρθει η λήξη του.

Ποιος καλλιεργεί το νεο-σεξισμό και τον μετα-φασισμό;


Γιώργος X. Παπασωτηρίου 

Ο 22χρονος επίδοξος βιαστής, ο πατέρας που βιάζει την 12χρονη κόρη του, ο παίκτης του Big Brother που προβάλλει αναίσχυντα την κουλτούρα του βιασμού, ο φασίστας Μπολσονάρου που λέει σε μια γυναίκα μέλος του Κογκρέσου της Βραζιλίας...

Κορωνοϊός / Διόγκωση 27% του χρέους προς την εφορία τον Μάρτιο


Θάνος Παναγόπουλος

Στα όριά τους βρίσκονται οι Έλληνες φορολογούμενοι, καθώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο ξεπερνούν τα 109 δισ. ευρώ

Ολοένα και περισσότερο φτάνουν στα όριά τους οι  Έλληνες φορολογούμενοι, καθώς, παρά την παρατεταμένη...

Σχεδόν 1 εκατ. μισθωτοί στα όρια της φτώχειας στην Ελλάδα


Σχεδόν ένα εκατομμύριο μισθωτοί στην Ελλάδα διαβιούν στα όρια της σχετικής φτώχειας, ενώ ένας στους τρεις εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα αμείβονται με λιγότερα από 650 ευρώ μεικτά τον μήνα.

Την Παρασκευή 14 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για την κρατική επιδότηση στην εστίαση


Την Παρασκευή 14 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την κρατική επιδότηση στην εστίαση, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο στην Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης. Είπε, ακόμα, ότι οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 31 Ιουλίου και τα τιμολόγια θα γίνονται δεκτά έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Ο «μαγικός καθρέφτης» μιας – μιντιακής – μπανανίας


Μαρίνα Αλεξανδρή

Ο πρώτος «μαγικός καθρέφτης» ήρθε στη διαχείριση της πανδημίας. Σε καθημερινή βάση ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί μας πληροφορούσαν, ότι (ανεξαρτήτως κρουσμάτων...

Κοροναϊός: 3197 νέα κρούσματα, 52 νεκροί και 732 διασωληνώσεις Άνοδος κρουσμάτων στην Κορινθία


Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, Τρίτη 11 Μαΐου, 3.197 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών...

Κορονοϊός: Χορήγηση μιας δόσης εμβολίου σε όσους έχουν νοσήσει και αναρρώσει


Οι ειδικοί έδωσαν το «πράσινο φως» όσοι έχουν αναρρώσει από κορονοϊό να πραγματοποιούν μία δόση του εμβολίου .Το «πράσινο φως» έδωσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για χορήγηση μιας δόσης εμβολίου σε όσους έχουν νοσήσει..

Το κατώφλι της αξιοπρέπειας.


Ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται τα επόμενα 24ωρα, να αποκαλύψει τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς της για τις εργασιακές σχέσεις, δίνοντας στη δημοσιότητα το πολυαναμενόμενο εργασιακό (ή αντεργατικό όπως καταγγέλλεται από συνδικάτα και αντιπολίτευση) νομοσχέδιο, οι εικαζόμενες προς το παρόν διατάξεις του πυρπολούν το πολιτικό σκηνικό.

Αποτελέσματα αξιολόγησης της Δράσης Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


 Εκδόθηκαν τα Αποτελέσματα αξιολόγησης της Δράσης ενίσχυσης κεφαλαίου κίνησης 3.a.4 «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος..

Αλέξης Τσίπρας: Επιτακτική η ανάγκη να μην εφαρμοστούν οι αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια


Συζήτηση στο ανώτατο επίπεδο προκαλεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για την ανάγκη να μην εφαρμοστούν οι αλλαγές στο τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, κάτι που σημαίνει, πως δεκάδες χιλιάδες μαθητές θα μείνουν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Lockdown τέλος: Ελεύθερα τα ταξίδια από την Παρασκευή - Με τεστ στα νησιά - Τι αλλάζει σε μετακινήσεις και τουρισμό

 


Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια μία ημέρα πριν από την συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων που θα κάνουν την τελική εισήγηση τους για τις υπερτοπικές μετακινήσεις, τη διεύρυνση του ωραρίου και την αποστολή των sms. Τα νέα μέτρα χαλάρωσης θα ανακοινώσουν την Τετάρτη το απόγευμα οι Βασίλης Κικίλιας και Νίκος Χαρδαλιάς τα οποία θα ισχύσουν..

Σοκαριστική η κατάθεση της 17χρονης για τον βιασμό από τον πατέρα της

 


Σε σοκαριστική κατάθεση προχώρησε μία ανήλικη που περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την υπόθεση βιασμού από τον βιολογικό της πατέρα στο Βραχάτι Κορινθίας. Σύμφωνα με την κατάθεση της κοπέλας στους  αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης ανηλίκων της ασφάλειας Αττικής ο πατέρας της που κρίθηκε..

Εμβόλια κορωνοϊού: Πόσες ημέρες μετά τη β' δόση μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς - Τι είπε ο καθηγητής Α. Βατόπουλος


Η απόφαση για τις μετακινήσεις είναι περισσότερο πολιτική και λιγότερο υγειονομική τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Όπως ανέφερε, πλέον τα οριζόντια μέτρα έχουν κλείσει τον κύκλο τους και με τα αυξανόμενα..

Το νερό στο Άνω Διμηνιό, ο Ακροκόρινθος και το Μουσείο Μικρασιατών στην ατζέντα Νίκα ..χωρίς εξηγήσεις!


Μια  σειρά σημαντικών συναντήσεων είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας χθες στο διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας, έτσι όπως μας πληροφορεί η Περιφέρεια χωρίς ωστόσο καμία περεταίρω διευκρίνηση για το καθένα κεχωριστά εκτός του προβλήματος της ύδρευσης στο Άνω Διμηνιό, όπου το νερό   είναι ακατάλληλο για πόση καθώς έχει διαπιστωθεί ρύπανση από νιτρώδη. Στη σύσκεψη..

Κορωνοϊός: Νοσοκομείο Κορίνθου και Παναρκαδικό παλεύουν με την πανδημία


Μπορεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου να παρουσιάζει  πτώση κρουσμάτων, κυρίως η περιοχή της Κορινθίας που όλο αυτό το διάστημα έδινε αγώνα με τον κορωνοιό , η κατάσταση ωστόσο σε κάποια  Νοσοκομεία δείχνει πως δεν έχει ακόμα εκτονωθεί. Νοσοκομείο Κορίνθου και Παναρκαδικό δίνουν την μάχη τους.