2 Μαρ 2021

Πού το πάει η κυβέρνηση;


Γιάννης Σκαλιδάκης

Οι κινήσεις της κυβέρνησης δείχνουν να έχουν ένα στρατηγικό χαρακτήρα ριζικού μετασχηματισμού του πολιτικού συστήματος προς μια αυταρχικού τύπου διακυβέρνηση

Υπάρχει η εκτίμηση, πως...

Ο 21ος Αιώνας, εξόριστος στον 7ο Αιώνα μ.Χ.


«Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους» αναρωτιόταν ο ποιητής. Και μας εξαπάτησε.

Διότι, πώς να έρθουν οι βάρβαροι, αφού δεν έφυγαν ποτέ! Πώς να είναι οι βάρβαροι «μια κάποια λύσις», αφού αυτοί ήταν πάντοτε η λύση!

Κοινοτοπίες, θα μου πείτε.

Υπομονή και μαζικούς εμβολιασμούς από τον Απρίλιο υπόσχεται ο Μητσοτάκης


Τη στιγμή που ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία έχει ξεπεράσει τους 6.500 και ο αριθμός των διασωληνωμένων ξεπερνά τους 420, ενώ ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε, πως ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο έφτασε στον...

Το χρέος ανεβάζει... δέκατα


Γιάννης Κιμπουρόπουλος

Ο διπλασιασμός των επιτοκίων σε έναν μήνα, ο συνωστισμός «ελεφάντων» και «μυρμηγκιών» στην αγορά χρέους και οι παράδοξες ελληνικές απαντήσεις στη συζήτηση για τον μονόδρομο της ελάφρυνσής του.

O Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο ΕΣΥ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, παρουσίασε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για το Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Η απάντηση των χυμποιείων ΑLBERTA.ΑΕ και ΑΣΠΙΣ.ΑΕ. για την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου


Η ALBERTA Α.Ε., με αίσθημα ευθύνης, ενημερώνει τους αγρότες, τα συσκευαστήρια και τους πελάτες της ότι, μετά τη σημερινή δικαίωση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ναυπλίου, επανεκκινεί άμεσα την παραγωγική της δραστηριότητα.

2.353 κρούσματα - 422 διασωληνωμένοι - "Καλπάζει" ο κορωνοϊός στην Κορινθία - Συναγερμός με 54 νέα κρούσματα


 Σε δυσθεώρητα ύψη έφτασαν οι αριθμοί του κορονοϊού, παρά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, με την εισήγηση για αυστηρό lockdown σε όλη την χώρα να κερδίζει έδαφος, λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.353..

Δεν εγκαταλείπει ο Νίκας τα σχέδια για διοικητήριο στην Ποσειδωνία


Επανήλθε σήμερα στο θέμα του διοικητηρίου της Π.Ε. Κορινθίας ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας αποσαφηνίζοντας πως δεν έχει εγκαταλείψει τον σχεδιασμό του για δημιουργία Διοικητηρίου στην Ποσειδωνία, παρά την απόφαση του ΔΣ Κορινθίων :"Να ξέρουν οι Κορίνθιοι ότι υπάρχει κίνδυνος απώλειας περιουσιακού στοιχείου πάνω από 3 εκατ. ευρώ.Δεν είναι στο δικό μου χέρι..

Κορονοϊός: Εισήγηση για αυστηρό lockdown σε ολόκληρη τη χώρα - Αύριο οι αποφάσεις

 


Κερδίζει έδαφος η εισήγηση για αυστηρό lockdown σε ολόκληρη τη χώρα καθώς το ιικό φορτίο είναι μεγάλο σε πολλές περιφέρειες, με τη Λαμία και τη Λάρισα να ανησυχούν ιδιαίτερα τους ειδικούς. Αυτή είναι μια σκέψη των λοιμωξιολόγων η οποία φαίνεται να επικρατεί ενόψει και της τελική απόφασης που αναμένεται να παρθεί την Τετάρτη.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των rapid tests που διενεργήθηκαν στους Αγίους Θεοδώρους


Τηρώντας τις απαραίτητες οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η διενέργεια δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης για τον κορωνοϊό, με rapid test τελευταίας γενιάς, σε 163 δημότες στους Αγίους Θεοδώρους. Μόλις τρία (3) από τα 163 τεστ βρέθηκαν θετικά..

Δικαίωση για τον Δήμο Άργους η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου: Να λειτουργήσουν τα χυμοποιεία αλλά με συγκεκριμένους όρους!

   


Η απόλυτη δικαίωση για την ΔΕΥΑΑΡΜ ήρθε σήμερα 2/3,  δια στόματος της Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου  Ναυπλίου  η  οποία και διέταξε την επαναλειτουργία των βιομηχανιών με τους εξής όρους:

Να παροχετεύουν λύματα στην Ε.Ε.Λ..

Ο νέος χάρτης του ΣΥΡΙΖΑ: Οι εκλογές στις νομαρχιακές και η... μάχη της Κυψέλης


Νικόλ Λειβαδάρη

Εάν ο απολογισμός γίνει σε όρους ποσοστών, το ευρύτερο μπλοκ των προεδρικών δηλώνει, ότι η δύναμή του στις νομαρχιακές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ φθάνει στο 70%, με την «Ομπρέλα» να περιορίζεται το πολύ στο 30%. Κατά τους...

Η Πρωτοβουλία για τον προαστιακό θα συμβαδίσει με τις εξελίξεις, πιστεύοντας στον εκσυγχρονισμό των υποδομών που εξασφαλίζουν προσβασιμότητα και τουρισμό στο Λουτράκι


 Είναι να απορεί κάνεις, με τη «λερναία» εμμονή των κ.κ. Λογοθέτη και Ζερβού, οι οποίοι, ξεκομμένοι από το υπόλοιπο σώμα του δημοτικού συμβουλίου, χρησιμοποιώντας  ακατοίκητες από νόημα, επιστημονική και νομική επάρκεια σκέψεις και δίχως να έχουν εξασφαλίσει ούτε τα στοιχειώδη, που είναι η συναίνεση  του 1/3 των μελών του Δ. Σ, ζήτησαν  στο χθεσινή συνεδρίαση να συζητηθεί το έργο του προαστιακού για νιοστή φορά, έχοντας ως κεντρικό αφήγημα, την ενημέρωση τους! Τα προαναφερόμενα, παρά..

Γ.Ψυχογιός: Ζητάμε το μέτρο 5.1 που θωρακίζει τους παραγωγούς, να πληρωθεί και να προχωρήσει άμεσα.


Με πρωτοβουλία του βουλευτή Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γ.Ψυχογιού και τις υπογραφές 45 βουλευτών, κατατέθηκε Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα την άμεση χρηματοδότηση και υλοποίηση του μέτρου 5.1 που είχε εντάξει στο ΠΑΑ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την..

Εκσυγχρονίζονται οι λαϊκές αγορές: Έρχεται εφαρμογή με τιμές προϊόντων στο κινητό


 Οι καταναλωτές θα μπορούν να δουν τόσο τις τιμές έναρξης πώλησης των προϊόντων στις λαϊκές αγορές αλλά και την εξέλιξη τους μέχρι την ώρα που θα πάνε για ψώνια.

Αλλάζει ο τρόπος λειτουργίας των λαϊκών αγορών και μάλιστα προς όφελος των καταναλωτών. Και αυτό γιατί στο..

Δωρεάν Τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στο Κιάτο την Παρασκευή

  


Ο Δήμος Σικυωνίων σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ πραγματοποιεί  την Παρασκευή  5  Μαρτίου  2021 από ώρα 9:30 το πρωί έως 12:30 το μεσημέρι δωρεάν τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid test).

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στην αρχή της οδού Κλεισθένους (πεζόδρομος) και οι ενδιαφερόμενοι...

Ανησυχητική η κατάσταση που διαμορφώνεται λόγω της covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - Ποια η εικόνα των νοσοκομείων


Ως “ανησυχητική” περιέγραψε ο περιφερειάρχης  Π. Νίκας την κατάσταση που διαμορφώνεται το τελευταίο αυτό χρονικό διάστημα στην Περιφέρεια από τον νέο κορονοϊό. Την θέση αυτή διατύπωσε ο περιφερειάρχης μετά την ενημέρωση που είχε το..

Π. Νίκας για τον Αργολικό Κόλπο: “θα τηρήσουμε απαρέγκλιτα ό,τι λέει ο νόμος”

 


“Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να λειτουργήσουν του χρόνου τα χυμοποιεία αν δεν τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις. Από εκεί και πέρα, θα τηρήσουμε απαρέγκλιτα ό,τι λέει ο νόμος”. Την πιο πάνω δήλωση έκανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας  ερωτώμενος σχετικά με το θέμα της ρύπανσης που έχει προκύψει στον Αργολικό Κόλπο και..

Καθαρά Δευτέρα με lockdown: Γρίφος το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 16, πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

 


H πίεση στο σύστημα υγείας είναι μεγάλη και τις επόμενες δύο εβδομάδες θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να έχει επέλθει η επιθυμητή αποσυμφόρηση, ωστόσο η ασφυξία που υπάρχει στην αγορά και εξάντληση των δημοσιονομικών περιθωρίων..

Κατέρρευσε τμήμα της ιστορικής Μονής Καλτεζών που συστάθηκε το 1821 η Πελοποννησιακή Γερουσία

 


Κατέρρευσε – από την φθορά του χρόνου – τμήμα της ιστορικής Ιεράς Μονής Αγ. Νικολάου Καλτεζών, στην οποία 26 Μαίου του 1821 συστάθηκε η Πελοποννησιακή Γερουσία, που επί της ουσίας αποτέλεσε την πρώτη επίσημη διοίκηση των επαναστατημένων..