19 Απρ 2017

Ολόγραμμα θα χρησιμοποιήσουν οι Έλληνες πολιτικοί στις συγκεντρώσεις τους

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι Έλληνες πολιτικοί, με την επιλογή του υποψήφιου προέδρου της Γαλλίας, Ζαν Λικ Μελανσόν, να κάνει τις προεκλογικές του ομιλίες με ολόγραμμα, ώστε να...

Τα Πρωθυπουργόπουλα


Του Στάθη

Τρέμε, Γληνέ! φρίξον, Συκουτρή! άπαγε, Σβορώνε! Υστερα από ενδελεχείς έρευνες του κ. Λιάκου, της κυρίας Δραγώνα και νεαράς τινός ιστορικού που κυκλοφορεί στις σελίδες ιοφόρου εφημερίδας, αποδεικνύεται περίτρανα
η συνέχεια του ελληνισμού από την Ομηρική εποχή έως την εποχή του κ. Μπαλτά.

«Αντίο» στον δεύτερο νόμο του Νεύτωνα


Φυσικοί στις ΗΠΑ δημιούργησαν στο εργαστήριο μία ύλη με αρνητική μάζα, που κάνει ακριβώς το αντίθετο, από αυτό που θα περίμενε κανείς από κάθε φυσικό αντικείμενο στον κόσμο: όταν της ασκείς μια δύναμη, αυτή δεν επιταχύνει προς την αντίθετη κατεύθυνση, αλλά έρχεται προς τα πίσω, δηλαδή προς εσένα. Ή την ωθείς προς τα δεξιά και αυτή πάει προς τα αριστερά.

Προβλέψεις ΔΝΤ: Πλεόνασμα ρεκόρ το 2016, ανέφικτοι οι στόχοι από το 2018 και μετά


Στη θέση του πως οι στόχοι, που έχουν τεθεί για το ελληνικό πρόγραμμα, δεν πρόκειται να επιτευχθούν, επιμένει το ΔΝΤ μέσω της έκθεσής του για τη δημοσιονομική πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. 
Ωστόσο, το Ταμείο αναγνωρίζει λάθος στις προβλέψεις του για την περασμένη χρονιά και τώρα προβλέπει, πως το 2016 το πρωτογενές πλεόνασμα θα φτάσει σε...

Στη Δεσκάτη Γρεβενών η αρχαιότερη βελανιδιά της Ευρώπης


Στη Δεσκάτη Γρεβενών, μόλις δύο χιλιόμετρα από την πλατεία της μικρής αυτής κωμόπολης, βρίσκεται μια υπερ-αιωνόβια βελανιδιά, ηλικίας 1.300 ετών. Πρόκειται για μία σπάνια, ποδισκοφόρο δρυ (quersus pedunculiflora), που, σύμφωνα με τους επιστήμονες που πραγματοποίησαν την χρονολόγησή του, φαίνεται να φύτρωσε περίπου το 720 μΧ.

Lahaina Noon: Όταν οι σκιές εξαφανίζονται!


Σίγουρα παρατηρείτε κάτι παράδοξο στις φωτογραφίες: Ο ήλιος λάμπει και ενώ κάτω από τα αυτοκίνητα και τους τοίχους υπάρχουν σκιές, στους κίτρινους στύλους απουσιάζουν, κάνοντάς τους να μοιάζουν, σαν να έχουν τοποθετηθεί εδώ με το Photoshop. Κι όμως αυτό που βλέπετε είναι πέρα για πέρα αληθινό, ενώ η εικόνα τραβήχτηκε στη Χαβάη, τοποθεσία όπου συμβαίνει το φαινόμενο Lahaina Noon δύο φορές τον χρόνο.

Στην τοπική γλώσσα αυτό σημαίνει "σκληρός ήλιος", κάτι που υποδηλώνει την απουσία σκιάς, όταν ο ήλιος είναι κάθετος πάνω σε ένα αντικείμενο (στη συγκεκριμένη περίπτωση στους στύλους). 
Το φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί σε διάφορες τοποθεσίες στον πλανήτη, καθώς πάντα υπάρχει ένα σημείο, όπου ο ήλιος δεν σχηματίζει σκιά.