30 Αυγ 2013

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα ακόμη πακέτο "διάσωσης". Χρειάζεται μια διέξοδο...


Του Κ. ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ
Η Ελλάδα έχει γίνει κύριο θέμα στις γερμανικές εκλογές, καθώς οι πολιτικοί της Γερμανίας συζητούν την αποτελεσματικότητα της παρέμβασης της ΕΕ και την πιθανή σπατάλη των χρημάτων των Γερμανών φορολογουμένων. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο ισχυρός Υπουργός Οικονομικών, δήλωσε ανοιχτά, ότι θα...

Ιμπεριαλισμός: μια λέξη "ξύλινη"


Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ
Ιράκ, Αύγουστος 2013, στις 29 του μηνός, πόλεις Βαγδάτη, Μπακούμπα, Μοσούλη, Μπάλαντ, τουλάχιστον 41 νεκροί.
Ιράκ, 28 Αυγούστου, πόλη Βαγδάτη, τουλάχιστον 71 νεκροί, τουλάχιστον 201 τραυματίες.
Ιράκ, 25 Αυγούστου, πόλη Μπακούμπα, τουλάχιστον 47 νεκροί.

Οι Γερμανοί κοιμούνται, οι Έλληνες ονειρεύονται.

  
Του Π. Παπακωνσταντίνου
Πολιτικοί και αναλυτές σε ολόκληρη την Ευρώπη έχουν στραμμένα τα μάτια στη Γερμανία εν αναμονή των βουλευτικών εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου. 
«Η Ευρωζώνη χρειάζεται ένα γερμανικό θαύμα» ήταν ο τίτλος πρόσφατου άρθρου της ισπανικής εφημερίδας El Pais.

Καταρρίπτοντας δύο μύθους...


 Γράφει:  Βαρβάρα Δημοπούλου
1ον: Τα μέτρα για την Ελλάδα πρέπει να γίνουν σκληρότερα. Αν και δηλώνουν φτωχοί, οι Έλληνες παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά ιδιοκατοίκησης. 2ον: Ο λογιστικός έλεγχος χρέους δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, γιατί καλλιεργεί την αυταπάτη αποφυγής των «διεθνών υποχρεώσεων της χώρας».

Έχω, άρα υπάρχω...


Ένα ακόμη φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη. Το φάντασμα του πλειστηριασμού. Μαζί του πλανιούνται και τα φαντάσματα της κατάσχεσης (αν και για πολλούς δεν είναι πια φαντάσματα, αλλά απτή πραγματικότητα), του κουρέματος των καταθέσεων, της απαλλοτρίωσης κάθε μορφής ιδιοκτησίας και περιουσίας. 
Είναι σαν να μας κάνει πλάκα η Ιστορία.

New York Times: Εάν γίνει η μεταβίβαση του ΤΑΙΠΕΔ, η κυβέρνηση Σαμαρά απειλείται με κατάρρευση


Τα τελευταία δημοσιεύματα του ξένου Τύπου τα οποία κάνουν λόγο για πιθανή μεταβίβαση του ελληνικού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων σε ξένη εταιρεία σχολιάζουν οι New York Times, οι οποίοι προειδοποιούν ότι ένα τέτοιο γεγονός θα μπορούσε να αποβεί καταστροφικό για την ελληνική κυβέρνηση.

Πορτογαλία: Δικαστικό όχι στο ν.σ. για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων


Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας απέρριψε νομοσχέδιο, που θα επέτρεπε στο κράτος να απολύει δημοσίους υπαλλήλους έπειτα από μία περίοδο εργασιακής εφεδρείας, σύμφωνα πάντα με τις επιταγές της τρόικας.

Επιστημονικό συνέδριο: Νέα στοιχεία δείχνουν ότι είμαστε όλοι Αρειανοί


Νέα στοιχεία δείχνουν πως οι "σπόροι" της ζωής προήλθαν από τον πλανήτη Άρη και μεταφέρθηκαν στη γη από μετεωρίτες και εκρήξεις ηφαιστείων.
Λεπτομέρειες πάνω σε αυτόν τον ισχυρισμό δόθηκαν στο Συνέδριο Goldschmidt, το οποίο διεξάγεται από τις 25 Αυγούστου στη Φλωρεντία της Ιταλίας και λήγει αύριο.