3 Ιουν 2021

Οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως καταγράφουν τη μεγαλύτερη αύξηση της δεκαετίας


Οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως έχουν αυξηθεί περισσότερο από ποτέ σε μια δεκαετία, με την τιμή να καταγράφεται στο 40% τον Μάιο.

Αυτό εντείνει τους φόβους, ότι ο πληθωρισμός που προκαλείται από την...

Πέρασε το εμπόδιο του Cilic o Federer


O Roger Federer κέρδισε τον Marin Cilic με 3-1 σετ και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Roland Garros για 16η φορά στην καριέρα του. Αυτή είναι η 1η φορά που ο Federer κάνει back-to-back νίκες, μετά την επιστροφή του στο tour.

Εισπρακτικές εταιρείες: Βροχή καταγγελιών από πολίτες


Το ζήτημα του τρόπου λειτουργίας των εισπρακτικών εταιριών (που προκαλεί βροχή καταγγελιών από πολίτες, που δέχονται συνεχείς οχλήσεις, κατά παράβαση του θεσμικού πλαισίου που τις διέπει) φέρνουν στη Βουλή...

Η ΓΡΑΜΜΗ, ανάμεσα στα φρύδια, γράφτηκε απ’ όσα δεν κατάλαβε ποτέ.


Γιατί δε σώνονται οι κόποι, γιατί δε φτάνουν τα λεφτά, γιατί ο παπάς λέει, πως αμαρτάνει άμα βαρυγκομά.

Καθώς περνούσανε τα χρόνια, αυγαταίναν τα γιατί και η γραμμή βάθυνε, ώσπου ‘γινε μια χαρακιά.

Σαν το βαθύ το ρέμα, της φαινόταν, κάθε που σφούγγιζε τον ιδρώτα και σκάλωνε στις όχθες του.

Κι όπως το χώμα ρούφαγε τη νιότη της κι ο ήλιος τους χυμούς της, το μέτωπο της σκάφτηκε με δυο βαθιές ρυτίδες, να κρέμουνται, μετέωρες, πάνω απ΄ τη χαρακιά.

Σαν τις σειρές του παιδικού τετράδιου, που δεν απόσωσε ποτέ με γράμματα και συλλαβές.

Σεισμός στο Αίγιο - Αισθητός σε Πελοπόννησο και Αττική

 


Σεισμός 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο Αίγιο, λίγο μετά τις 18:00, την Πέμπτη 3 Ιουνίου, και μάλιστα έγινε αισθητός σε Αχαϊα , Κορινθία , Αρκαδία και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού ήταν 13 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά των Καλαβρύτων και το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 51 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός είχε μέγεθος 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 12 χιλιόμετρα νότια, νοτιοδυτικά από το Αίγιο.

Η αντιπολίτευση του twitter τρομάζει τη ΝΔ


Θοδωρής Καραγιαννίδης

Σε πρώτο επίπεδο, όλα βαίνουν καλώς για το κυβερνών κόμμα. Ο φιλοκυβερνητικός τύπος γράφει, ότι μετά από δύο χρόνια η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις μεγαλώνει και αυτό είναι...

ΔΝΤ: Επανέρχεται και ζητά περικοπές συντάξεων και μισθών


Το ΔΝΤ ζητά μείωση συντάξεων, μείωση μισθών των δημόσιων υπαλλήλων και απολύσεις στο δημόσιο

Περικοπές σε συντάξεις και Δημόσιο βρίσκονται στο επίκεντρο των συμπερασμάτων της τελευταίας  αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα. Σύμφωνα με όσα αποτυπώνονται στην...

Η κυβέρνηση ποντάρει στο... πράσινο στοίχημα των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ


Στροφή σε ένα μοντέλο «πράσινης» ανάπτυξης (με ένα πακέτο οικονομικών κινήτρων για επιχειρήσεις και ιδιώτες)  επιδιώκει  η κυβέρνηση, με τον «κουμπαρά» να ξεπερνά τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ για την επόμενη  πενταετία. Ο πρώτος κλιματικός νόμος της χώρας θα περάσει από τη Βουλή μέχρι το τέλος του έτους και η... μάχη μεταξύ των...

Ο Τάσσος Χειβιδόπουλος "ανοίγει τα χαρτιά του" στηΤζένη Σουκαρά

 


Δείτε αύριο μέσα από το Jenny's World  και στην  διαδικτυακή εκπομπή  "Προ Βολές" την συνέντευξη  που παραχώρησε στην Τζένη Σουκαρά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δ.Σ. Αργους Μυκηνών Τάσσος Χειβιδόπουλος, ο οποίος απαντά σε επίκαιρα ζητήματα και ερωτήματα.

Αλέξης Τσίπρας / «Από τη μεγάλη ευκαιρία του Ταμείου Ανάπτυξης θα επωφεληθούν οι γνωστοί άγνωστοι»


Επίκαιρο και κυρίαρχο χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το θέμα της δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, θέτοντας το μεγάλο ερώτημα αν η ανάπτυξη που υπόσχεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είναι δίκαιη και συμπεριληπτική, αν θα περιλαμβάνει όλους και κυρίως αυτούς που επλήγησαν από την κρίση ή λίγους μεγάλους επιχειρηματικούς...

Κορονοϊός: 1.239 κρούσματα, 39 θάνατοι, 476 διασωληνωμένοι /15 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Πέμπτη 3  Ιουνίου, 1.239 νέα κρούσματα κορονοϊού, 39 θανάτους και 476 διασωληνωμένους ασθενείς. Tα τεστ που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο ανέρχονται σε 46.251 (ΜΟ Εβδομάδας 42.185) και η θετικότητά τους..

Φουντώνουν τα σενάρια ανασχηματισμού - Πελώνη: Όλοι αξιολογούνται από τον πρωθυπουργό

 


Διεργασίες που πιθανότατα θα οδηγήσουν σε επικείμενο ανασχηματισμό φαίνεται ότι λαμβάνουν χώρα εντός του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς μετά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, δε διέψευσε τα όσα προ διημέρου εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. 

Τιτίβισμα με κοινοποίηση και "μπράβο" του Αμερικανού πρέσβη στον Χρίστο Δήμα

 


Το tweet του υφυπουργού Τεχνολογίας και Έρευνας Χρίστου Δήμα κοινοποίησε γράφοντας "Μπράβο!" -εκφράζοντας έτσι την απόλυτη ικανοποίησή του- ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα  Τζεφρυ Πάϊατ, για την συμφωνία στην επιστήμη και στην τεχνολογία ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα που ψηφίστηκε  στην Βουλή. Οπωσδήποτε η  εξέλιξη για το υπουργείο Τεχνολογίας και Έρευνας και τον Κορίνθιο Υπουργό είναι μια σημαντική επιτυχία.Οι προσπάθειες του καταλυτικές.  

Δείτε το tweet του κ. Αμερικανού Πρέσβη..

Η Αριστερά σαν αστυνομικός ρεπόρτερ; - του Γιάννη Πανούση


Η πόλη πάσχει

Οι εύκολοι πολίτες

αυτοκαθρεπτίζονται και σβήνονται

Σαράντης Αντίοχος, Με δέκα ρολάζ του συγγραφέα

Η ιδεολογία της Αριστεράς, ανεξάρτητα..

Πέλεκυς Βορίδη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση*- του Αλ.Ι.Καλλίρη



(* Τίτλος από πρωτοσέλιδο Αθηναϊκής εφημερίδας)

Αρκετά χρόνια επιχειρείται να δημιουργηθεί ένα κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο για τη δημοκρατική λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Τ.Α) και την αποτελεσματική διοίκηση.

Οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της..

Υποδομή για ΑμΕΑ στην παραλία Νεράιδα Λουτρακίου: Πρόσβαση στη θάλασσα για όλους για 6η συνεχόμενη χρονιά


 Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του ειδικού μηχανισμού πρόσβασης ΑμΕΑ στη θάλασσα, για τη φιλοξενία των συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, στην παραλία της Νεράιδας Λουτρακίου. 

Πρόκειται για μια μη μόνιμη, ενεργειακά αυτόνομη εγκατάσταση που δίνει τη δυνατότητα σε συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα να απολαύσουν ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση..

Δήμος Σικυωνίων: Διαδικτυακή δράση-«Πανελλήνιες Εξετάσεις: Διαχείριση άγχους προετοιμασίας & αποτελεσμάτων»


 Διαδικτυακή δράση: «Πανελλήνιες Εξετάσεις: Διαχείριση άγχους προετοιμασίας & αποτελεσμάτων»

Ο δήμος Σικυωνίων, ως εταίρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων  συμμετέχει στην διαδικτυακή δράση με θέμα: «Πανελλήνιες Εξετάσεις: Διαχείριση άγχους προετοιμασίας & αποτελεσμάτων», που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021, ώρα 13:30

Ομιλήτρια: Σμαράγδα Χρηστάκη, ψυχολόγος.

Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή σε γονείς και..

Ασημένιο Βραβείο για τη Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας από τα Education Leaders Awards 2021


Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας, μεταξύ εκατοντάδων υποψηφιοτήτων από δημόσιους και ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς φορείς από όλη την Ελλάδα, απέσπασε σημαντική πανελλήνια διάκριση  κατακτώντας το Ασημένιο Βραβείο στα Education Leaders Awards 2021 στην κατηγορία «Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία» για την υποψηφιότητα του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων με τίτλο «Στα Χρόνια του Πόνου και της Θυσίας» – 200 Χρόνια από την..

ΗΠΑ: Καινοτόμα θεραπεία εγκεφαλικών όγκων με RNA - Επικεφαλής Έλληνας επιστήμονας


 Μια καινοτόμα θεραπεία εγκεφαλικών όγκων με RNA αναπτύσσουν επιστήμονες στις ΗΠΑ με επικεφαλής έναν Έλληνα. Ερευνητές στις ΗΠΑ, με επικεφαλής έναν Έλληνα επιστήμονα της διασποράς, αναπτύσσουν μια νέου τύπου θεραπεία για καρκίνους του εγκεφάλου, η οποία συνδυάζει νανοσωματίδια και εστιασμένους υπέρηχους, επιτρέποντας σε ισχυρά φάρμακα..

Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ: Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερα και ποιοι λιγότερα - Non stop πληρωμές ως τον Δεκέμβρη του 2022


Οι αλλαγές σε περίπου 10.000 τιμές ζώνης -με τις 7000 να είναι αυξήσεις και τις 3000 μειώσεις- η ενεργοποίηση των νέων συντελεστών υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ (οι οποίοι θα είναι μειωμένοι σε σχέση με τους υφιστάμενους) αλλά η αύξηση του αριθμού των μηνιαίων δόσεων που θα έχουμε στην κατοχή μας για να πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ, θα καθορίσουν και το πόσα θα πληρώσουμε την επόμενη χρονιά, αλλά και το πώς.

KIN.ΑΛ.: Εκπαίδευση στην Κορινθία σε προκάτ αίθουσες, υποστελέχωση και δραματικές ελλείψεις

 


Τη Δευτέρα 31 Μαΐου, κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τη Βουλευτή Δράμας και Τομεάρχη Παιδείας και Θρησκευμάτων Χαρά Κεφαλίδου επισκέφτηκε την Κόρινθο και συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τους διευθυντές των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κορινθίας, τον Μητροπολίτη Κορίνθου, τη διοίκηση του κοινωνικού..