30 Ιουν 2021

ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, ΚΙΝΑΛ, ΜεΡα25, ΚΚΕ. Αθροίζονται;


Νίκος Μπίστης

Αριθμητικά προφανώς. Πολιτικά πολύ δύσκολο. Δύσκολο αλλά όχι απραγματοποίητο. Γιατί το ενδιαφέρον και μαγευτικό στην πολιτική είναι οι απότομες αλλαγές και επιταχύνσεις, που όμως...

Είσοδος ιδιωτών από την «πίσω πόρτα» στη διαχείριση του νερού μέσω τροπολογίας


Το δρόμο για την είσοδο ιδιωτών στη διαχείριση των υδάτων ανοίγει η τροπολογία, που κατέθεσε το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και...

Πολιτιστικό καλοκαίρι: O Σταμάτης Κραουνάκης στο Δερβένι τον Αύγουστο

 



Ο Σταμάτης Κραουνάκης μας έχει συνηθίσει σε live και παραστάσεις που μένουν χαραγμένα στη μνήμη μας και ένα τέτοιο υπόσχεται να χαρίσει στον κόσμο που θα βρεθεί την Τετάρτη 11 Αυγούστου, στον προαύλιο χώρο του Λυκείου Δερβενίου.

Ο τίτλος για το φετινή θερινή περίοδο είναι “Εξοδος ’21” και αναμένουμε ανυπομονησία να δούμε τι θα μας έχει ετοιμάσει ο αγαπημένος καλλιτέχνης.

Η είσοδος θα πραγματοποιείται μόνο με εισιτήρια..

Η Εθνική ζει και πεθαίνει με το στυλ Πιτίνο

Η εικόνα ήταν καλή, ο Καναδάς, όμως, όταν βρήκε τα πατήματά του, το στυλ Πιτίνο δεν έφτανε για την Εθνική. Ζώντας και πεθαίνοντας με τη φιλοσοφία του προπονητή της η ελληνική ομάδα θα διεκδικήσει μια υπερβατική πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Τράπεζες: Στην πόρτα της εξόδου 10.000 εργαζόμενοι την τριετία 2020 - 2022


Κώστας Παπαγρηγόρης

Την ώρα που η πανδημία και οι νέες συνθήκες εργασίας που προέκυψαν, άνοιξαν τον δρόμο για την αποχώρηση περισσότερων από 4.500 εργαζομένων στις τράπεζες το 2020, η συρρίκνωση του προσωπικού και του δικτύου καταστημάτων του...

Κτηματολόγιο: Ξεκινάει η ανάρτηση σε Κόρινθο, Λουτράκι και Αγρίνιο


Ξεκινάει η ανάρτηση του κτηματολογίου στους Δήμους Κορινθίων, Λουτρακίου και Αγρινίου. Παράλληλα, το Ελληνικό Κτηματολόγιο ανακοίνωσε την έναρξη της προανάρτησης στις υπό κτηματογράφηση περιοχές των Δωδεκανήσων, αλλά και των περιφερειακών ενοτήτων Καστοριάς και Φλώρινας.

Καλλιάνος: Στο στόχαστρο του καύσωνα όλη η Πελοπόννησος - Δείτε την πρόβλεψη για την Κορινθία

 


Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτηση του στο facebooκ ο γνωστός μετεωρολόγος, ο καύσωνας θα πλήξει αύριο περισσότερο τους εξής νομούς: 

– Νομός Θεσσαλονίκης : Στα ανατολικά τμήματα 41°C

– Νομός Λάρισας : 42-43°C

– Νομός Τρικάλων : 40-41°C..

Ο Έλληνας αξίζει σεβασμό, όχι διχασμό και χαρτζιλίκι


Μάνος Χωριανόπουλος

Η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε μια πραγματική στρατηγική πειθούς για την επιτάχυνση των εμβολιασμών. Η πολιτική των προνομίων είναι παραδοχή αποτυχίας σε μια πολύ κρίσιμη μάχη.

"Σε μια κρίση τέτοιου μεγέθους και σε ένα ζήτημα ζωής και θανάτου, η ηγεσία πρέπει να δίνει σαφές μήνυμα και να αναλαμβάνει...

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μοιάζει, να μην αντιλαμβάνεται τι γίνεται στη χώρα. Σαν να βρίσκεται κάπου αλλού. Στην πραγματικότητα, βεβαίως, είναι δέσμια των αποτυχημένων επιλογών της. Του φαύλου κύκλου που δημιούργησε από την αρχή της πανδημίας, την οποία αξιοποίησε ως ευκαιρία για να προωθήσει αντιδραστικές πολιτικές και για να αποκομίσει με κάθε τρόπο πολιτικό όφελος.

Εμβόλιο: Επιχείρηση «πειθώ» από Μητσοτάκη στη συνάντηση με Ιερώνυμο - «Η εκκλησία να παροτρύνει τους καχύποπτους»

Το θέμα της πορείας των εμβολιασμών κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών..

Χρ. Δήμας: 538.000€ για τον «Πράσινο Τρύγο» στην Κορινθία

 


538.000€ για τον «Πράσινο Τρύγο» στην Κορινθία, ,μας πληροφορεί σήμερα ο υφυπουργός Τεχνολογίας και Έρευνας Χρίστος Δήμας. " Ένα σημαντικό νέο που αφορά εκατοντάδες αμπελοκαλλιεργητές του νομού μας.  Με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  εγκρίθηκε η «Τελική κατάταξη ένταξης δικαιούχων στο μέτρο πρώιμης..

Ο Πέτρος Τατούλης θέτει εκτός παράταξης τον Βασίλη Σιδέρη


Μετά από τις δημόσιες δηλώσεις του Περιφερειακού Συμβούλου κ.Βασίλη Σιδέρη σε πρόσφατη συνέντευξη του στην Τζένη Σουκαρά και στην εκπομπή «ΠροΒΟΛΕΣ»,  η παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» ανακοινώνει:

 «Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της «Νέας Πελοποννήσου»..

Self test: Αρχίζει ξανά η δωρεάν διάθεση στα φαρμακεία από 1η Ιουλίου- Ποιους αφορά


Αρχίζει και πάλι από αύριο Πέμπτη 1η Ιουλίου η διάθεση των δωρεάν self test στα φαρμακεία όλης της χώρας. Αναλυτικότερα, οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καθώς και οι νέοι 18-30 ετών θα μπορούν να προμηθεύονται εφάπαξ τα 4 δωρεάν self..

ΣΥΡΙΖΑ Ο.Μ. Νεμέας: Ή ο κύριος Πέτσας και ο κύριος Δήμας ψεύδονται ή η Νεμέα Δεν είναι Πρωτεύουσα Δήμου


Μετά την αποχώρηση των υποκαταστημάτων του Ι.Κ.Α., της Δ.Ο.Υ. ,της Εμπορικής Τράπεζας και του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.
και παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις που παρείχε δημόσια  κατά την επίσκεψη του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Σ. Πέτσας και οι κυβερνητικοί βουλευτές στο Δήμαρχο της, ανακοινώθηκε ήδη από την τράπεζα..

Βάσεις 2021: Στα ύψη Ιατρικές, Νομικές και Πολυτεχνεία - Ο βαθμός "κλειδί" για την εισαγωγή στις χαμηλόβαθμες σχολές


 Καθολική άνοδο των βάσεων, τόσο στις δημοφιλείς όσο και στις πιο χαμηλόβαθμες σχολές δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις για τις Πανελλαδικές 2021. 
Είναι η χρονιά που οι υποψήφιοι αναμετρήθηκαν τις δυσκολίες του lockdown και τις αδυναμίες της τηλεκπαίδευσης στα..

Κορινθία: Μεγάλες καταστροφές στα σταφύλια έφεραν οι μεγάλες θερμοκρασίες


 Ο παρατεταμένος καύσωνας φέρνει μεγάλες καταστροφές στην παραγωγή των σταφυλιών της Κορινθίας..Οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση και καλούν τους εμπειρογνώμονες να σπεύσουν για την εκτίμηση των ζημιών.  Οι φωτογραφίες που έχει αναρτήσει ο..

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Τι χρειάζεται για την έκδοσή του - Η διαδικασία


To πιστοποιητικό εμβολιασμού ή η αλλιώς η βεβαίωση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού covid-19 είναι μια απλή διαδικασία που μπορεί να γίνει από τον υπολογιστή σας μέσω του gov.gr, με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Μετά το Freedom pass έρχονται τα free data για τους νέους: Πακέτα προσφορών και από τις επιχειρήσεις

 


Η "κάρτα ελευθερίας" των 150 ευρώ για τους νέους ηλικίας 18 -25 ετών, φαίνεται να είναι μόνο η αρχή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, είναι και η χορήγηση δωρεάν data για σερφάρισμα στο ίντερνετ αλλά και για τη χρήση των social media.

Π. Νίκας: Ο εσωτερικός τουρισμός η μεγάλη ελπίδα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

 


Σε τηλεδιάσκεψη υπό τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη μετείχε σήμερα χθες  ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. Στην παρέμβασή του, ο περιφερειάρχης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο εσωτερικός τουρισμός παραμένει και φέτος η μεγάλη ελπίδα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς μέχρι στιγμής -όπως εκτίμησε- δεν φαίνεται να..