26 Φεβ 2021

Ένας χρόνος κορωνο-καπιταλισμός


Ένας χρόνος πέρασε από τις 26 Φεβρουαρίου 2020, όταν και ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ένα χρόνο μετά ο ελληνικός λαός, οι λαοί όλου του κόσμου δίνουν μάχη για την υγεία και τη ζωή τους.

Σκάνδαλο με τον εμβολιασμό «γαλάζιων» στελεχών - 40άρηδες πήραν τη σειρά παιδιών με αναπηρίες


Απίστευτες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο με τον εμβολιασμό στελεχών της ΝΔ, αντί για παιδιά με αναπηρίες.

Πρωτοφανές σκάνδαλο στη Θεσσαλονίκη με τον εμβολιασμό «24» στελεχών της ΝΔ, 40 ετών (!) στην πλειονότητά τους, οι οποίοι πήραν τη θέση παιδιών...

Στο «κόκκινο» ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων. Έκκληση Γκιώνη για αυστηρή τήρηση των μέτρων


Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων εντάσσεται από αύριο, Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021, στις 6.00 το πρωί, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου («κόκκινο») του Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας.

Τα μέτρα που ισχύουν στις περιοχές..

Β. Γεώργαρης: Μεγαλύτερη προσοχή από όλους μας για την αποφυγή του καθολικού lock down

 

Δυστυχώς όλη η Κορίνθια στο κόκκινο!!! Συνεχίζουμε κανονικά με την μέθοδο του..

Απ’ το «Ορούτς Ρέις» στο… «Τσεσμέ»


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛAΚΑΣ

Η ελληνική κυβέρνηση προφανώς δεν είχε κατά νου το απόφθεγμα: «κανείς δεν πρόκειται να σε καβαλήσει, αν δεν είσαι σκυμμένος» του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ όταν  (παρά την επί τετράμηνο πειρατική συμπεριφορά της Τουρκίας με τις έρευνες του «Ορούτς Ρέις») δέχτηκε την επανεκκίνηση των ελληνοτουρκικών διερευνητικών συνομιλιών.

Αλλάξτε το τραπεζικό σύστημα!


Μπάμπης Μιχάλης

Ο ΟΗΕ καλεί τις κυβερνήσεις να φτιάξουν διαφανή χρηματοπιστωτικό τομέα ● Η διαφάνεια αποτελεί κλειδί για την αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών και την απελευθέρωση τρισ. δολαρίων για την ανάκαμψη από την πανδημία, την εξάλειψη της φτώχειας και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης ● Eνας ελάχιστος...

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Νίκα - Καμπόσου -Όλο το ρεπορτάζ - Της Τζένης Σουκαρά


 Ολοκληρώθηκε η πολυαναμενόμενη συνάντηση  ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Π. Νίκα και στον πρόεδρο της ΠΕΔ Δ. Καμπόσο μαζί με την Εκτελεστική Επιτροπή του οργάνου από την οποία απουσίαζε ο δήμαρχος Καλαμάτας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες..

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) η Π.Ε. Κορινθίας και το Ναύπλιο - Στο "βαθύ κόκκινο" η Αρκαδία


 Στο "κόκκινο" επίπεδο αυξημένου κινδύνου οι Περιφερειακές Ενότητες Λευκάδας (εκτός από Μεγανήσι), Θεσπρωτίας, Σύρου, Σάμου, Ηρακλείου Π.Ε. Κορινθίας , μαζί τους δήμους..

Κορονοϊός: 1.790 νέα κρούσματα στη χώρα – 29 θάνατοι σε 24 ώρες- Πιέζεται το Σύστημα Υγείας σε Κορινθία - Αργολίδα και Αρκαδία


Σε τετραψήφιο αριθμό παρέμειναν τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε  1.790 νέες μολύνσεις. Σε μεγάλο αριθμό παραμένουν και οι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία, καθώς 371 δίνουν μάχη στις εντατικές (ΜΕΘ). Την ίδια ώρα, 29 είναι οι νέοι θάνατοι από επιπλοκές με τον ιό..

Στο επίκεντρο τα έργα της Νεμέας στην συνάντηση Φρούσιου με τους αντιπεριφερειάρχες

 


Τα έργα στον Δήμο Νεμέας αποτέλεσαν αντικείμενο  συζήτησης στη συνάντηση που ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής είχε με τον δήμαρχο Κώστα Φρούσιο στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κόρινθο, παρουσία και των αντιπεριφερειαρχών Υποδομών Κορινθίας – Αργολίδας Χάρη Βυτινιώτη και Πολιτισμού Αθηνάς Κόρκα. Η θεματολογία της..

Λουτράκι: Προετοιμασία για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 - Κατάθεση προτάσεων για τις επετειακές εκδηλώσεις


Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγραμματισμού δράσεων και εκδηλώσεων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, καλούμε όλους τους φορείς και τους συλλόγους να καταθέσουν τις..

Γ. Ψυχογιός: Φέρνουμε στη Βουλή το αίτημα για παράταση της κοινωφελούς των Δήμων και στην Κορινθία


Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, επισυνάπτοντας την επιστολή 29 εργαζομένων του Προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, ζητώντας την παράταση του προγράμματος.

Κορονοϊός: Σύσταση για χρήση του κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron στην Ευρώπη - Είχε χορηγηθεί στον Τραμπ

 


Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε σήμερα ότι το κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύχθηκε από την Regeneron Pharmaceuticals μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ασθενών με κορονοϊό που δεν..

Βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων: Νέα έγγραφα από την 1η Μαρτίου -Για πόσο θα ισχύουν

 


Από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021, οι εργοδότες υποχρεούνται να έχουν εφοδιάσει τους εργαζομένους τους με νέες βεβαιώσεις μετακίνησης για την εκτέλεση της εργασίας τους, οι οποίες μπορούν να έχουν διάρκεια ισχύος..

Ανησυχία για την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλη την Κορινθία

 


Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων έχουμε στην Κορινθία και πληροφορίες θέλουν σήμερα να ανακοινώνεται από τον γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά τοπικό lockdown και πιο αυστηρά μέτρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του J. W. έχουμε πολύ μεγάλη..

Επιμελητήριο: Ενημερωτική εκδήλωση για την επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων του λιανεμπορίου

 


Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ/ Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων(ΔΕΠ), εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σας προσκαλεί στην..

Δωρεάν εξέταση για Covid-19 στο Σοφικό την Κυριακή 28/2/21


Στα πλαίσια ελέγχου και πρόληψης του Covid-19 , την Κυριακή 28  Φεβρουαρίου 2021  θα πραγματοποιηθούν  από  τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στην Κορινθία, δειγματοληπτικοί έλεγχοι covid – 19 στην Δ.Ε Σολυγείας,  για όσους πολίτες το επιθυμούν. 

Δ. Παρασκευής: "Μας ανησυχούν Κρήτη, Αργολίδα και Αρκαδία"

 


Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση με τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική, αλλά και σε άλλους νομούς της χώρας, όπως την περιέγραψε ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής. Εξήγησε..

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης

 


Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε  ο Δημήτρης Λιγνάδης, μετά την απολογία του ενώπιον της 19ης ανακρίτριας της Αθήνας για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή δύο ανηλίκων. Μετά από πολύωρη διαδικασία που ξεκίνησε στις 15.30, όταν ξεκίνησε να απολογείται..

Απολύμανση σε σχολικές μονάδες Β/θμιας Εκπαίδευσης Ερμιόνης και Κρανιδίου λόγω κρούσματος κορωνοϊού σε καθηγήτρια

 

Ύστερα από την διαπίστωση θετικού κρούσματος, χθες  25/2/2021, σε καθηγήτρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαιδευσης του Δήμου Ερμιονίδας,ο δήμος προχώρησε  άμεσα,με την συνδρομή του Προέδρου Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Πιτσά Γεωργίου, στην απολύμανση  των κτιριακών εγκαταστάσεων τριών σχολικών μονάδων. Συγκεκριμένα απολυμάνθηκε το Λύκειο Ερμιόνης, το Γυμνάσιο Ερμιόνης και το ΕΠΑΛ Κρανιδίου. Ο δήμος είναι σε επαφή με τους αρμόδιους, ακολουθεί  πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ..

Σε εφαρμογή από την 1 η Μαρτίου ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για μεγάλες επιχειρήσεις και ιδιώτες


Ευρεία σύσκεψη το μεσημέρι του Οικονομικού Επιτελείου
με τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης για να κλείσουν οι τελευταίες λεπτομέρειες του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Τα βασικά βήματα και οι προϋποθέσεις. Τα τελευταία «κομμάτια ενός δύσκολου πάζλ» προκειμένου να υλοποιηθεί..

Μεταλλάξεις και εισαγωγές στις ΜΕΘ προκαλούν ανησυχία -Πόσο θα παραταθεί το lockdown

 


Τα διαγνωσμένα κρούσματα μεταλλάξεων κορωνοϊού, σε συνδυασμό με τις αυξημένες μολύνσεις και την άνοδο των εισαγωγών στις ΜΕΘ εντείνουν την πίεση στο σύστημα υγείας και προβληματίζουν ειδικούς και κυβέρνηση αναφορικά με την..