31 Δεκ 2012

O παγκόσμιος καπιταλισμός και η Αριστερά


Η συνέντευξη, της οποίας δημοσιεύονται αποσπάσματα, δόθηκε με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του βιβλίου του Leo Panitch και του Sam Gindin, The Makingof Global Capitalism (Verso, 2012) και δημοσιεύθηκε στο new left project (http://www.newleftproject.org/). 
Ο Πάνιτς, καθηγητής συγκριτικής πολιτικής οικονομίας...

Νέα επιδείνωση το 2013. Του Γιώργου Δελαστίκ


Χειρότερη χρονιά για όλους τους Ελληνες θα είναι το 2013 ακόμη και από αυτό το απαίσιο 2012, που επιτέλους τελειώνει. Η μαύρη δυστυχία της χρονιάς που πέρασε, θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια του νέου έτους σε ακόμη πιο ζοφερό φόντο, με όλους ανεξαιρέτως τους οικονομικούς δείκτες, που αφορούν στο εισόδημα του πληθυσμού, να επιδεινώνονται ακόμη περισσότερο.

Το "ένοχο μυστικό" της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Της Τζένης Σουκαρά


Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς από παιδί την αγαπούσα..
Μετρούσα τον χρόνο αντίστροφα ένα μήνα πριν!
Τότε βεβαίως δεν αντιλαμβανόμουν σε βάθος πως κάθε χρόνος που μ' αποχαιρετούσε ,μου χάραζε για αναμνηστικό και μια ρυτίδα εμπειρίας.Ποιος νοιαζόταν άλλωστε ;Τα χρόνια μπροστά μου .φάνταζαν πολλά και η απόσταση απο την ωριμότητα ελάμβανε διαστάσεις τεράστιες....

Παράταση μέχρι 8 Ιανουαρίου για τέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων


Παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2013 μέχρι την επόμενη Τρίτη 8 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε σήμερα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη.
Η παράταση αφορά και όσους φορολογούμενους...

Για «νόθευση εγγράφων και παράβαση καθήκοντος» κατηγορείται ο Παπακωνσταντίνου


 Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή η πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τις ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου και σε λίγη ώρα αναμένεται να την παραλάβει ο πρόεδρος της Βουλής...

Η Δημοκρατία στο απόσπασμα


Του Δημήτρη Τσοβόλα
 
Δημοκρατικό είναι το πολίτευμα, στο οποίο κυρίαρχος είναι ο λαός. Αυτός ασκεί τις εξουσίες του μέσω των αντιπροσώπων του που εκλέγει για τη Βουλή και μέσω των θεσμών που προβλέπονται από το Σύνταγμα και διαμορφώνονται από το Κοινοβούλιο.

Ισπανός γράφει τις ειδήσεις στα Αρχαία Ελληνικά!


Ο Ισπανός 40χρονος Χουάν Κοδέρχ γεννήθηκε στη μεσογειακή πόλη της Βαρκελώνης, όπου σπούδασε και έζησε στα πρώτα χρόνια της ζωής του πριν «μετακομίσει» στο Ηνωμένο Βασίλειο. 
Λάτρης των Αρχαίων Ελληνικών, σπούδασε Αρχαία Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης (BA 1985, PhD 1991) και στο Πανεπιστήμιο του...