11 Σεπ 2013

Σύνδρομο της Στοκχόλμης με την κρίση;


Το λέμε από καιρό, το χρέος είναι εργαλείο (η ίδια η κρίση είναι εργαλείο) για τη μετατροπή κρατών ολόκληρων καθώς και περιοχών μέσα σε ορισμένα κράτη σε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες Εργασίας.

Η κρίση δανεισμού μετατράπηκε σε κρίση χρέους...

Pulse: Προβάδισμα 1,5 μονάδας για τον ΣΥΡΙΖΑ

Πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ, υψηλό ποσοστό αναποφάσιστων και λευκών και "καμπανάκι"...

Το αντίδοτο στο ιδεολογικό Σαρίν


Θυμάστε την ιστορία του Ιωσήφ που μετέτρεψε μπροστά στον φαραώ τα φίδια σε άκαμπτες βακτηρίες; 
Ε, λοιπόν, το θαύμα δεν ήταν και πολύ… θαύμα. 
Ο Ιωσήφ γνώριζε, πως αν πιέσεις τη νάγια την ορχούμενη (είδος κόμπρας) σε ένα ορισμένο σημείο του κεφαλιού της, αυτή κοκαλώνει. Το νευρικό της σύστημα παραλύει, ακριβώς όπως παραλύουν οι Έλληνες εργαζόμενοι από το φόβο του...

Το καθεστώς της Λιτότητας και το μέλλον της Δημοκρατίας


Οι συζητήσεις που έχουν ανοίξει στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας στη Γερμανία, και στις οποίες κατά τα φαινόμενα εμπλέκονται εκτός από τις εσωτερικές πολιτικές δυνάμεις η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ, συνιστούν μία ματιά μέσα από τη δημοσιονομική κλειδαρότρυπα στο μέλλον της Δημοκρατίας στην Ευρώπη. Τα μηνύματα που εκπέμπονται προς τις...

Ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ:Η τελευταία πράξη ενός προσχεδιασμένου εγκλήματος

  
Η πλήρης ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της Ηλεκτρικής Ενέργειας (Η/Ε) μπαίνει στο τελικό της στάδιο μετά και τη δημοσιοποίηση από την κυβέρνηση (Πράξεις Υπουργικού Συμβουλίου 24.7.2013) του χρονοδιαγράμματος της διάλυσης και του ξεπουλήματος της μεγαλύτερης κρατικής επιχείρησης της χώρας!

Ευτυχείτε!


 Του Πιτσιρίκου
Σύμφωνα με την Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας για την περίοδο 2010-2012, η Ελλάδα παρουσιάζει μεγάλη μείωση ευτυχίας. 
Δηλαδή, η Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση της δυστυχίας, αλλά δεν θέλουν να μας το πουν κατάμουτρα, για να μην δυστυχήσουμε ακόμα περισσότερο.

Μια βόλτα στην αγορά της Κορίνθου ...


Πεσμένη είναι η αγοραστική κίνηση στο κέντρο της Κορίνθου....

Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία -Από Δευτέρα οι εκπαιδευτικοί βάζουν «λουκέτο» / Και η Α ΕΛΜΕ Κορινθίας στις κινητοποιήσεις (βίντεο)


Με τους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις, χιλιάδες μαθητές θα ακούσουν σήμερα το πρώτο σχολικό κουδούνι που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Πάντως οι περίπου ένα εκατομμύριο μαθητές που θα καθίσουν στα θρανία, θα «διδαχτούν» ότι από την ερχόμενη...

Πρόβληματα στο κέντρο της Κορίνθου απο την έλλειψη δημοτικής αστυνομίας(βίντεο)





Aπό τη μία η εκτεταμένη πεζοδρόμηση στο κέντρο της πόλης...

Το πιο ρετρό σπίτι του κόσμου - Ο ένοικός του δεν έχει αλλάξει αντικείμενα και συσκευές από το... '30 [βίντεο]


«Μουσειακό» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το σπίτι του 79χρονου Τζον Κόλιγουντ, αφού από τότε που γεννήθηκε δεν έχει αλλάξει σε αυτό τίποτα απολύτως. Ο ηλικιωμένος αρνείται τις ανέσεις που προσφέρουν οι σύγχρονες συσκευές και εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τα αντικείμενα που είχαν πάρει...

Τράπεζα Ελλάδος και Σταϊκούρας διαφωνούν για το αν έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα ή έλλειμμα


Ένα ακόμα ελληνικό παράδοξο: Πρωτογενές πλεόνασμα 3 δισ ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό παρουσίασε το υπουργείο οικονομικών και λίγο αργότερα η Τράπεζα της Ελλάδος παρουσίασε έλλειμμα 3,2 δισ. ευρώ.
Λίγους μήνες πριν κλείσει το έτος  με το στόχο της κυβέρνησης να επιδείξει πρωτογενές πλεόνασμα...

Οι παντρεμένες πίνουν περισσότερο αλκοόλ!


Ο γάμος αλλάζει πολλά πράγματα στη ζωή ενός ανθρώπου. Ανάμεσα σε αυτά είναι για τις γυναίκες και το ποτό. Σύμφωνα με τα στοιχεία, που παρουσιάστηκαν στην ετήσια συνάντηση της Ένωσης Αμερικανών Κοινωνιολόγων, οι παντρεμένες γυναίκες πίνουν περισσότερο από εκείνες που είναι ελεύθερες, διαζευγμένες ή χήρες.