1 Μαρ 2021

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Ανοίγει η δεύτερη φάση


Γιώργος Αλεξάκης

«Η δεύτερη φάση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6, προκειμένου να γίνουν καταβολές χρηματικών ποσών μέσα στην εβδομάδα, θα ανοίξει σήμερα - αύριο. Είναι...

Σημείο καμπής: Τι λένε οι δημοσκοπήσεις σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου


Μαρίνα Αλεξανδρή

Οι δύο δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου, της Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών» και της Palmos Analysis για την «Αυγή», συγκλίνουν σε τέσσερα βασικά συμπεράσματα:

Εκλογές ακόμη και τον Ιούνιο


Θοδωρής Καραγιαννίδης

Από την έξαρση των κρουσμάτων στην έξαρση της ύφεσης. Και από την υπόθεση Λιγνάδη στην υπόθεση Κουφοντίνα. Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σταθερά αρνητική ατζέντα, την οποία δεν μπορεί να...

Η δημοκρατία των «εχθρών» και οι φιλελεύθερες αξίες του Φουκουγιάμα


Γιάννης Σιώτος*

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι ένα ευαίσθητο σύστημα διακυβέρνησης. Οι πολιτικοί διαχειριστές της αναζητούν συνεχώς ισορροπίες αλλά και άλλοθι, για να εμφανίσουν μία απατηλή αίσθηση ισότητας, ισονομίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και λογοδοσίας. Η αλήθεια είναι, ότι τις περισσότερες φορές τα καταφέρνουν. Σε αυτό συντελεί η...

Έκκληση Πιτσάκη για πιστή εφαρμογή των μέτρων από επιχειρηματίες και καταναλωτές

 

Για τα  νέα δεδομένα που δημιουργεί η αυξημένη επιτήρηση που  έχει μπει η Κορινθία, μίλησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου  Κορινθίας Π. Πιτσάκης σε σημερινή συνέντευξή του.  Ο κ. Πιτσάκης απευθύνθηκε σε επιχειρηματίες και καταναλωτές κι έκανε έκκληση για την πιστή τήρηση των μέτρων.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου..

Ο Μητσοτάκης προλειαίνει το έδαφος για παράταση του lockdown


Παράθυρο για αυστηρά περιοριστικά μέτρα μέχρι και την 15η Μαρτίου αφήνει ο πρωθυπουργός, την ίδια ώρα που πληθαίνουν οι φωνές στην επιστημονική κοινότητα για παράταση των μέτρων κατά μία εβδομάδα.

Κορωνοϊός: Στα 1.176 τα νέα κρούσματα, 30 θάνατοι / Κορινθία - Αργολίδα - Αρκαδία σταθερά σε διψήφιο νούμερο


 Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 259 - Στην Αττική εντοπίστηκαν 553 κρούσματα εκ των οποίων τα 159 στο κέντρο της Αθήνας - 111 στη Θεσσαλονίκη, 92 στον Πειραιά - Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή..

Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου: Παράταση των εκπτώσεων - Αυτά είναι τα μέτρα από 1η έως 8η Μαρτίου


Παρατείνονται οι τακτικές χειμερινές εκπτώσεις 2021 μέχρι την Τετάρτη, 31 Μαρτίου . 
Το Υπουργείο Ανάπτυξης έλαβε αυτήν την απόφαση αποκλειστικά και μόνο για φέτος, στην δικαιολογητική βάση στήριξης της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς..


Άγιοι Θεόδωροι: Διαμαρτυρία μεταναστών έξω από παλαιό Δημαρχείο

 


40 μετανάστες πραγματοποίησαν  συγκέντρωση διαμαρτυρίας επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου , ακριβώς έξω από το κτήριο του παλαιού  Δημαρχείου στους Αγίους Θεοδώρους.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος της διαμαρτυρίας τους είναι η..

Σχολεία: Σενάριο για παράταση δύο εβδομάδων στο διδακτικό έτος - Χωρίς μαθήματα το Πάσχα - Τι θα γίνει με τις Πανελλαδικές


 Επιμήκυνση του διδακτικού έτους, χωρίς μαθήματα την περίοδο του Πάσχα και χωρίς να αλλάξουν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι το σενάριο που εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να καλυφθεί πληρέστερα η διδακτέα ύλη. Κρίσιμη..

Διενέργεια δωρεάν Rapid Test την Τρίτη 2 Μαρτίου στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων

 


Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ έχει προγραμματίσει τη διενέργεια δωρεάν ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) του κορωνοϊού, σε όποιον επιθυμεί. Η λήψη θα πραγματοποιηθεί από κινητό συνεργείο του ΕΟΔΥ, την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021 και ώρες από τις..

Προσωρινή αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Ερμιονίδας ζητάει ο Δήμαρχος


 Επιστολή στους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας απέστειλε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος με αίτημα την αναστολή προσωρινά της λειτουργίας δια ζώσης των σχολικών μονάδων στον Δήμο..

Δέκα απ-οριακά ερωτήματα - Του Γιάννη Πανούση

 


Το χέρι μου έγινε ρόπτρο

στην πόρτα του μέλλοντος

Σπ.Ζαχαράτος,Ανασκαφές

Η εποχή δύσκολη. Άλλοτε μουγγή, άλλοτε κραυγαλέα.

Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας: Aρωγός στους αρμόδιους φορείς για την επίλυση των προβλημάτων ρύπανσης απο την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού


Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε με ανησυχία τις μετρήσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Άργους-Ναυπλίου. Από τις μετρήσεις αυτές φαίνεται ότι υπάρχει σημαντική επιβάρυνση του Αργολικού κόλπου..

Μπαράζ συλλήψεων για εμπρησμούς από αμέλεια σε Κορινθία, Ηλεία, Μεσσηνία και Αρκαδία


 Συνελήφθη χθες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπάλληλους της Π.Υ Κιάτου, ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, στην Τ.Κ. Σουλίου, του δήμου Σικυωνίων Κορινθίας και του επιβλήθηκε Διοικητικό..

Ασφυξία στα νοσοκομεία της Αττικής: Σχέδιο για μεταφορά ασθενών σε Χαλκίδα, Κόρινθο, Βοιωτία


Τα νοσοκομεία της Αττικής δέχθηκαν δύο "δόσεις" αύξησης σε μονάδες εντατικής θεραπείας
για ασθενείς με κορονοϊό, όμως η κατάσταση παραμένει στο κόκκινο, με τις πληρότητες να εκτινάσσονται και πάλι σε ποσοστά κοντά στο 95%.