17 Νοε 2016

«Ήτανε νύχτα και τώρα είναι πρωί»


Του Κωνσταντίνου Πουλή
Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης σχολίασε τις απόψεις που έχει εκφράσει στο παρελθόν για το παράλληλο νόμισμα λέγοντας: «Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν ακαδημαϊκός. Οι ακαδημαϊκοί μπορούν να λένε...

Τα τέρατα

                                            Φωτο: Ο Ντόναλντ Σάδερλαντ
Κι αφού τους τσάκισαν, τους εξαθλίωσαν, τους πήραν τις δουλειές και τα σπίτια, τους ταπείνωσαν συμβολικά με κάθε μέσο και τελικά τους πάτησαν και το κεφάλι μες στη λάσπη μπροστά στον...

Οriana Fallaci: Γράμμα σ’ένα παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ


Tης Μανταλένας Μαρίας Διαμαντή

Στην επέτειο του Πολυτεχνείου, ας θυμηθούμε την Οριάνα Φαλάτσι και τον άντρα που αγάπησε, το εμβληματικό πρόσωπο του αγώνα κατά της δικτατορίας, τον Αλέκο Παναγούλη. Και το παιδί τους που δεν γεννήθηκε ποτέ. 

Ο Ανδρέας Παπανδρέου και η γενιά του Πολυτεχνείου


Μετά την χρεοκοπία της χώρας, είναι πολύ διαδεδομένη η άποψη, πως για τη σημερινή κατάντια της Ελλάδας φταίει ο Ανδρέας Παπανδρέου (ο οποίος πέθανε το 1996). Πριν από την χρεοκοπία της χώρας, ήταν πολύ διαδεδομένη η άποψη, πως για όλα τα άσχημα στην Ελλάδα έφταιγε η γενιά του Πολυτεχνείου.

Τα πράγματα μπερδεύονται λίγο, όταν...

Οι καλύτερες ταινίες της νέας εβδομάδας


Γιώργος Ρούσσος  
Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα μας υποδέχεται, με πέντε νέες ταινίες να πραγματοποιούν την εμφάνισή τους στις Αίθουσες. Ξεχωρίζει «Το Μέλλον» της Μία Χάνσεν Λαβ, με την υπέροχη Ιζαμπέλ Ιπέρ. Αξιόλογες προτάσεις αποτελούν επίσης, τα φιλμ «Η Τρελή Χαρά» με την Βαλέρια...

«Έτσι ζήσαμε το Πολυτεχνείο…» (video)

Δείτε το αφιέρωμα στο Πολυτεχνείο, στις μέρες του 1973, το οποίο παρουσιάζει στην πρεμιέρα της η νέα εκπομπή της Rap Media  "Στη Γη του Πέλοπα» με την Χριστίνα Τσιορωτά. Η εκπομπή παρουσιάζει Πελοποννησίους που έζησαν τα γεγονότα και μιλούν πρώτη φορά δημόσια γι αυτά!

Συγκλονιστική η ομιλία Ομπάμα στο ίδρυμα Ελλάδα


Συγκλονιστική ήταν η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με αποτέλεσμα να έχει σκάσει από τη ζήλια του το ίδρυμα Ωνάση. 
Ο Μπαράκ Ομπάμα είπε, πως επέλεξε να μιλήσει από ένα ίδρυμα, για να δώσει έμφαση στο γεγονός ότι ζούμε στην εποχή των ιδρυμάτων, οπότε έχει ιδρυματοποιηθεί η Δημοκρατία, όπως έχει ιδρυματοποιηθεί και η Ελλάδα.

Οδηγός… σωστού φιλιού από το 1940!


Με τον τίτλο: "Πώς να φιλήσετε σωστά" το περιοδικό "LIFE" έδειχνε στους αναγνώστες του το 1940 τον ενδεδειγμένο τρόπο φιλιού!

Μέσα από ασπρόμαυρες εικόνες και επεξηγήσεις, παρουσιάζοντας το σωστό και το λάθος σε κάθε φωτογραφία, ο συντάκτης πέτυχε να δώσει τις πληροφορίες του και τα φώτα του στους απανταχού ερωτευμένους, για να γνωρίζουν, πως πρέπει να φιλάνε την σύντροφό τους. 
Όρθιοι ή πάνω σε έναν καναπέ, πάντα υπάρχει ο κατάλληλος τρόπος για...

"Εδω Πολυτεχνείο!" Η ιστορία μέσα απο σπάνια βίντεο

Η λήθη είναι ο αντίπαλος της Ιστορίας. Ένας τρόπος υπάρχει για να αντιμετωπιστεί κι αυτός είναι να γνωρίζουμε, να μαθαίνουμε και να μην ξεχνάμε...