14 Μαΐ 2021

Βιοεξουσία και νεκροπολιτική


Τάσος Τσακίρογλου

 «Στο δοκίμιο αυτό διατυπώνεται η υπόθεση, ότι η κυριαρχία στην έσχατη έκφρασή της έγκειται, σε μεγάλο βαθμό, στην εξουσία και στη δικαιοδοσία της να ορίζει, ποιος μπορεί να ζήσει και ποιος πρέπει να πεθάνει».

Εργασιακό περιβάλλον


Θανάσης Καραμπάτσος 

«Πόλεμο στην εργατική τάξη» κήρυξε η κυβέρνηση, όπως διαβάζουμε στον «Ριζοσπάστη». Θα έλεγαν κάποιοι, ότι είναι υπερβολές, που προσπαθούν να κρατήσουν συνδικαλιστές και ψηφοφόρους σε εγρήγορση, σε μια κατάσταση «επαναστατικής...

Από πού πάνε για τις Πρέσπες (και για την Χάγη);


Νικόλ Λειβαδάρη

To τηλεφώνημα του Αδωνι Γεωργιάδη στον Νίκο Καρανίκα ήταν το έμπρακτο mea culpa της κυβέρνησης (ή τουλάχιστον του συγκεκριμένου υπουργού) για την εξέγερση της ΝΔ κατά των... μπάφων, όταν η...

Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου: Τα κριτήρια επιλογής της κάθε δράσης τίθενται από την Αναθέτουσα Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας και όχι από τα Επιμελητήρια

 



Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (ΠΕΣΠ), με σκοπό την διευκρίνιση απόψεων και θέσεων που έχουν δει τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας και κάνουν λόγο για ανάμειξη των Επιμελητηρίων στην διαδικασία επιλογής των κριτηρίων της πρόσκλησης της δράσης «Ενίσχυσης κεφαλαίου κίνησης μικρών και πολύ..

Θα δουλεύουμε για να μας δουλεύουν ψιλό γαζί


Πέτρος Κατσάκος

Θα γίνεται μακελειό στην αγορά εργασίας και οι καταγγελίες θα πέφτουν βροχή

Δεν φτάνει που θα μας βάλουν να δουλεύουμε σαν τους είλωτες, μας δουλεύουν κι από πάνω. Δεν φτάνει, βλέπεις, που δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους, θέλουν...

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας ελπίζει για όσα γίνονται στις ΗΠΑ και ανησυχεί για την Ευρώπη


Γεράσιμος Λιβιτσάνος

Δείγματα σύγχρονων απαντήσεων πέρα από τον Ατλαντικό «βλέπει» ο Αλέξης Τσίπρας, την ίδια στιγμή που είναι ανήσυχος, για την συντηρητική ματιά με την οποία αντιμετωπίζει τις σύγχρονες προκλήσεις η Ευρώπη, ιδίως όταν στην Ελλάδα υπάρχει μια κυβέρνηση, που κινείται «με τους όρους του χθές», όπως αυτή του...

Κορωνοϊός: 2.188 κρούσματα – 56 θάνατοι / Συγκρατημένη αισιοδοξία στην Πελοπόννησο


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.188, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε..

Ν. Σταυρέλης: Δηλώνω υπεύθυνα, πως θα είμαι δήμαρχος και μόνον ! Πιστεύω στην αποκέντρωση και στους συνεργάτες μου

 


Το να συγκεντρώνεις όλες τις αρμοδιότητες πάνω σου σημαίνει ότι δεν πιστεύεις στους συνεργάτες σου ή δεν πιστεύεις στην αποκέντρωση αρμοδιοτήτων για ταχύτερη και καλύτερη απόδοση δημοτικών υπηρεσιών με αποτέλεσμα να μην παράγεται έργο..

Β. Γιαννακούρας: Αγαπητέ συνάδελφε Γιάννη Μπουντρούκα λάθος πόρτες χτυπάς!

 


Διαβάζοντας την επιστολή που έστειλες προς τους επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, που κοινοποιήθηκε σε εμάς, τους φτωχούς περιφερειακούς συμβούλους, λες και δεν είμαστε ισότιμα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως και οι επικεφαλής, περί υποβάθμισης του συγκεκριμένου..

Γ. Γκιώνης: Είναι δύσκολο να ανοίξει το SPA

 


Στην επαναλειτουργία του υδροθεραπευτηρίου μας, αναφέρθηκε, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου, ο Δήμαρχος, Γ. Γκιώνης:

“Έχουμε κάνει μια συζήτηση με τα συνεργεία για τις πισίνες , για να μπορέσει να ξεκινήσει η λειτουργία του, μόλις δοθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.  Δεν είναι εύκολο, διότι, και αύριο το πρωί να ξεκινήσει να λειτουργεί, ποιον κόσμο θα έχουμε, όταν ακόμα ο τουρισμός δεν έχει ξεκινήσει.  Και να δούμε..

Κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος: Μοναδικές προσφορές με ποιότητα και αξία!

 

Μοναδικές προσφορές με ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΑ .Μόνο στα Κοτόπουλα Ναυπάκτου αυτός ο..

Προσοχή: «Απελευθέρωση» από σήμερα αλλά… το 300άρι παραμένει


 Έτσι, από σήμερα μπορούν όλοι να ταξιδέψουν ελεύθερα, από νομό σε νομό, χωρίς άδειες και περιορισμούς, από τις 05.00 μέχρι και τις 00:30.

Όμως αυτό μπορεί να γίνει τηρώντας τα μέτρα προστασία εντός του οχήματος, ενώ ισχύει κανονικά το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας.

Πότε έρχονται στη Βουλή τα μνημόνια για τη Συμφωνία των Πρεσπών - Τι θα κάνει ο Σαμαράς


H  ενταξιακή πορεία των Βαλκανίων και ιδιαίτερα της Βόρειας Μακεδονίας
βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη - Ζάεφ στο Μαξίμου αλλά και στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, το ελληνικό Νταβός, που διεξάγεται στο Ζάππειο, υπό την αιγίδα της Προέδρου Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Πανελλήνιες: 25.000 μαθητές εκτός ΑΕΙ λόγω Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

 


Από τη μελέτη, που εκπόνησε το κλαδικό Ινστιτούτο της ΟΙΕΛΕ (ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί) προκύπτει ότι τουλάχιστον 25.000 μαθητές θα βρεθούν εκτός πανεπιστημιακής εκπαίδευσης φέτος. Ταυτόχρονα, περίπου 17..

Συνάντηση της HENGAS με επιχειρηματίες και φορείς για το δίκτυο φυσικού αερίου στο δημαρχειο Κορίνθου

 


 Συνάντηση  με εκπροσώπους της εταιρίας HENGAS είχε χθες ο δήμαρχος  Β. Νανόπουλος για την  έλευση του φυσικού αερίου στην Κόρινθο. Η συγκεκριμένη εταιρία  έχει αναλάβει το έργο εξασφαλίζοντας τις άδειες διανομής. Στην συνάντηση..

Τα έβαψαν... "μαύρα" οι μεγάλοι εργοδότες λόγω του... "φιλεργατικού" Ν/Σ της Κυβέρνησης!


του Νίκου Φλαούνα

Ζούμε εποχές παράλογες και ειναι προφανές πως οι πολίτες μετα την 10ετή μνημονιακή περίοδο και την 15μηνη "μητσοτακική" καραντίνα λογω πανδημίας, εχουν πάθει μεγάλη... ζημιά!

Φέρνει ενα σχέδιο νόμου η Κυβέρνηση δια του γνωστού φιλεργατικού και εξπερ στο ξεπούλημα της δημόσιας..

Επανεκκίνηση εστίασης: «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για προμήθεια Α΄ Υλών»


Δικαιούχοι της Δράσης είναι επιχειρήσεις εστίασης, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε τουλάχιστον έναν από τους ακόλουθους ΚΑΔ (περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας):

- 56.10: Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης.

Το lockdown είναι παρελθόν: Τι άλλαξε από το πρωί στις μετακινήσεις, το λιανεμπόριο και την καθημερινότητά μας



Μετά από σειρά μηνών εγκλεισμού και μάχης με την πανδημία ήρθε πλέον η ώρα να αφήσουμε πίσω μας τους περιορισμούς. Το σκληρό lockdown είναι από σήμερα παρελθόν με την ζωή μας να επιστρέφει όσο το επιτρέπουν οι επιδημιολογικές συνθήκες, στην κανονικότητα. Η καθημερινότητα και η αγορά επανεκκινούν, χωρίς ωστόσο να επιστρέφουν σε καθεστώς προ κορωνοϊού. Άλλωστε για να φτάσουμε εκεί… έχουμε δρόμο ακόμα. Όσο η εμβολιαστική διαδικασία προχωρά και χτίζεται ολοένα και ισχυρότερο τείχος ανοσίας, τόσο θα βλέπουμε να αίρονται και περιορισμοί στην κοινωνική ..

Είναι το φυσικό αέριο για τη θέρμανση κατοικιών η λύση για την Πελοπόννησο και την Κόρινθο; Του Βλάση Οικονόμου

  


Ας το συζητήσουμε λογικά και ρεαλιστικά...(https://energypress.gr/.../stohos-thermansis-katoikion-me...)  Το φυσικό αέριο για τη θέρμανση κτιρίων φαίνεται να απομακρύνεται όλο και πιο πολύ από τους νέους Ευρωπαϊκούς κλιματικούς και ενεργειακούς στόχους. Στην Ελλάδα ακόμα θεωρούμε ότι θα προσφέρει λύση, όταν τελικά η διάρκεια ζωής του θα μικραίνει και οι καταναλωτές θα αναγκαστούν να πληρώσουν τελικά πολύ ακριβότερα τη μετάβαση μετά το 2030.

Πού είναι οι μάσκες;


Διαβάζω πω ς χθες το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Σχοινοχωρίτης επισκέφθηκε το ίδρυμα Μ. Ράδου, ζητώντας να ενημερωθεί από τον πρόεδρο κ. Χρήστο Ζέρβα για τις προκλήσεις που καλούμαστε να διαχειριστούμε.

Χρ. Δήμας: Η δημιουργία ενός νέου χώρου έρευνας είναι απαραίτητη (βίντεο)


 «Η δημιουργία ενός ενιαίου χώρου έρευνας, στον οποίον συμπεριλαμβάνονται τα ερευνητικά κέντρα (ακόμα και αυτά που δεν εποπτεύονται από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας), τα πανεπιστήμια, οι τεχνοβλαστοί, οι επιχειρήσεις που επενδύουν στην έρευνα και ανάπτυξη, οι νεοφυείς επιχειρήσεις και το οικοσύστημα καινοτομίας είναι..

Με διαδικτυακή εκδήλωση πάει να αποκαταστήσει τις περιοχές που ξεχάστηκαν στον τουριστικό οδηγό η Περιφέρεια


Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:  Η Περιφέρεια Πελοποννήσου καλωσορίζει το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν και βάζει τη δική της σφραγίδα με μια ξεχωριστή δράση. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 15 Μαΐου, στις 10 το πρωί, συνεισφέροντας στην όλη προσπάθεια για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, η Περιφέρεια οργανώνει μια ποικιλόμορφη εκδήλωση, βάζοντας ορισμένα σημεία αναφοράς..

Συνάντηση του Νίκα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Υπερταμείου για Ισθμό, λίμνη Τάκα και αεροδρόμιο Καλαμάτας


 Το θέμα των παρεμβάσεων και της ανάδειξης του Ισθμού της Κορίνθου, η ιδιωτικοποίηση του διεθνούς αερολιμένα Καλαμάτας και οι παρεμβάσεις στην λίμνη Τάκα -όπου θα λειτουργήσει υδατοδρόμιο-, αποτέλεσαν αντικείμενα συζήτησης στη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε στην Αθήνα με τον Γρηγόρη Δημητριάδη διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΕΣΥΠ Α.Ε...