3 Μαΐ 2016

H Pax Americana και το Μεταναστευτικό

  
Του Γρ. Σουλτάνη
Οι μεταναστευτικές ροές δε μπορούν να ειδωθούν ανεξάρτητα από τη νεοφιλελεύθερη ιδέα της κινητικότητας του εργατικού δυναμικού, δηλαδή το βιοπολιτικό έλεγχο και την πειθάρχηση των εργαζομένων.
Αναμφισβήτητα, οι καπιταλιστικές μητροπόλεις χρειάζονται...

Η κυβέρνηση συναντά τον ηθικό και ιστορικό της ρόλο: τη θεσμοθέτηση της υπερλιτότητας

  
Του Πέτρου Σταύρου
H κυβέρνηση υποστηρίζει, πως το δικό της, το τρίτο Μνημόνιο, ή αλλιώς «συμφωνία», είναι καλύτερο σε ποσοτικούς όρους από το μνημόνιο των «Βενιζέλων και Σαμαράδων». Το 2016, σύμφωνα με την κυβερνητική επιχειρηματολογία, το μνημόνιο των «άλλων» προέβλεπε

Η ματαίωση μιας ελπίδας. Ορισμένες σκέψεις για την τροχιά του ΣΥΡΙΖΑ


Του Ρούντι Ρινάλντι*
Όσο απομακρυνόμαστε από τα γεγονότα του 2015 βλέπουμε πιο καθαρά την πραγματική εικόνα και μας εμφανίζεται πλέον ένας ΣΥΡΙΖΑ εντελώς «αγνώριστος», αλλά και εμείς νιώθουμε πολύ μακριά, από αυτό το μόρφωμα που αποτέλεσε μιαν ελπίδα σε μια συγκεκριμένη στιγμή της πρόσφατης περιό­δου. Κι όσο πιέζει η ανάγκη, να ασχοληθούμε ουσιαστικά με τα...

Ευθύνες


Φίλε Πιτσιρίκο,
Διάβασα την συνέντευξη του Καστοριάδη, ενός ανθρώπου που έχει μιλήσει εξαιρετικά εύστοχα, για την ουσία του μοναδικού Δημοκρατικού πολιτεύματος που γνώρισε η ανθρωπότητα και εξήγησε, επίσης, τις διαφορές εκείνου του πολιτεύματος της Αρχαίας Αθήνας με αυτό που μας πλασάρουν σήμερα ως το «σύγχρονο» ανάλογο του.

Δεν θα μπορούσα φυσικά να διαφωνήσω με την γενική διαπίστωση, ότι...

Μήνυσε την πρώην εταιρεία του και ζητά 360.000 ευρώ, γιατί η δουλειά του ήταν… βαρετή


Ο 44χρονος Φρεντερίκ Ντενάρ, κάτοικος Παρισιού πριν από 18 μήνες απολύθηκε από την εταιρεία αρωμάτων, στην οποία δούλευε. 
Αμέσως μετά κατέθεσε μήνυση στην εταιρεία του. 
Όχι, όμως για αυτή καθ' αυτή την απόλυση…