15 Οκτ 2013

Η ευρωπαϊκή ελίτ στραγγάλισε την ανάπτυξη


Του Wolfgang Münchau
Η μόνιμη λιτότητα και η πιστωτική αποστράγγιση έκαναν τεράστια διαρθρωτική ζημιά, από την οποία η ευρωζώνη δεν θα συνέλθει ποτέ πλήρως, γράφει ο W. Munchau. Πώς «χάθηκε» ανάπτυξη 12%. Μόνη λύση η επιδιόρθωση του τραπεζικού συστήματος.
Tο ερώτημα που βασανίζει συχνότερα τον σημερινό αναγνώστη, είναι το εξής:

Μαρφίν



Του Νίκου Μπογιόπουλου
Εκτός από τη βία της Χρυσή Αυγής υπάρχει και η βία του άλλου άλλου «άκρου» επανέλαβε την Παρασκευή ο κ.Σαμαράς. Κι από πού αποδεικνύεται αυτό; Μα από την Μαρφίν! Κάπως έτσι τα είπε ο κ.Σαμαράς. Και κάπως έτσι τα αναμηρυκάζουν οι παπαγάλοι του.
Ας θυμηθούμε,  λοιπόν, τι έγινε στη Μαρφίν:

58 κατασκευαστές συνιστούν... μνημονιακό, «κεντροαριστερό» πλυντήριο.


Του Θ. Τζήμα
Δύσκολο συναίσθημα η ενοχή. Σε φθείρει και σταδιακά σε διαλύει εσωτερικά. 
Επίσης, δύσκολο να πρέπει να πλασάρεις ένα κατεστημένο τόσο βαθιά διαβρωμένο και χρεοκοπημένο με καινούριο περιτύλιγμα, να του στήσεις δεκανίκια, να το μασκαρέψεις. Κι ακόμα χειρότερη η αίσθηση του...

Τσίπρας: Δεν θα υπάρχει Μνημόνιο το βράδυ των εκλογών


Το βράδυ των εκλογών, που ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει πρώτο κόμμα, δεν θα υπάρχει Μνημόνιο, ξεκαθάρισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο Star, σημειώνοντας ότι, εφόσον το κόμμα του κερδίσει τις εκλογές, θα προχωρήσει σε επαναδιαπράγματευση της...

Τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης


Επιδότηση κατά 0,35 €/λίτρο, προκαταβολή ύψους 25% επί του συνολικού ποσού και διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, μία ημέρα πριν τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και μετά την αρνητική απάντηση της τρόικας για μείωση κατά 15% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Ολυμπιακός: Πολύ σκληρός για να πεθάνει τόσο νωρίς


Λόγω της αφαίρεσης 2 βαθμών (εξαιτίας των περσινών επεισοδίων στον τρίτο τελικό των πλέϊ οφ), ο Ολυμπιακός απειλήθηκε να βγει εκτός διεκδίκησης της πρώτης θέσης του φετινού πρωταθλήματος από το ξεκίνημά του, ωστόσο πέτυχε να κερδίσει τον Παναθηναϊκό με 55-45 και να βρεθεί σε απόσταση βολής από τους πράσινους.

Τα ομορφότερα αυστριακά χωριά!


Η Αυστρία είναι γνωστή για τα πανέμορφα και γραφικά χωριά της, τα οποία είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα, άλλα διάσημα και άλλα άγνωστα στο ευρύ κοινό.  
Στο κέντρο της Ευρώπης, με περίπου το 60% της συνολικής της έκτασης να καλύπτεται από τις Άλπεις, η Αυστρία είναι μια πανέμορφη ηπειρωτική χώρα, που...