20 Δεκ 2010

Την Τετάρτη ορκίζεται ο Πέτρος Τατούλης πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Πελοποννήσου


Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου στις  7:00 μμ, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης, έδρα της νέας Περιφέρειας, θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του εκλεγμένου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, των Αντιπεριφερειαρχών και του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Είναι μια τελέτη,που σίγουρα εμπεριέχει ιστορικό χαρακτήρα και περιεχόμενο...

για την πορεία κι εξέλιξη της αυτοδιοίκης ,αλλά και τις προοπτικές της ίδιας μας της πατρίδας.
Η αιρετή Περιφέρεια,μεγάλο ζητούμενο εδώ και δεκαετίες και όραμα εκείνων που ήθελαν μια διαφορετική δομή και διοίκηση του κράτους,σε λίγες ημέρες θα είναι πλέον πραγματικότητα. Η αποκέντρωση απο το υδροκέφαλο κράτος των Αθηνών,το αυτοδιοίκητο της Περιφέρειας και η ενεργοποίηση των πολιτών,εξακολουθούν να είναι τα μεγάλα στοιχήματα,αυτής της μεγάλης μεταρρυθμισης.
Κι επειδή οι θεσμοί παίρνουν σάρκα και οστά απο τα πρόσωπα που τους υπηρετούν,η Πελοπόννησος αισιοδοξεί,πως ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης της,ο Πέτρος Τατούλης,θα καταφέρει να την εντάξει στην νέα εποχή ,θέτοντας ισχυρά τα θεμέλια των αναπτυξιακών προοπτικών της !Η Πελοπόννησος ,σ' αυτην την δύσκολη συγκυρία που έχει διέλθει η χώρα μας, επικεντρώνει τις ελπίδες της σε έναν πολιτικό, που οραματίστηκε και πιστεύει απόλυτα στην νέα διοικητική μεταρρύθμιση.Σ΄έναν πολιτικό φιλόδοξο,που βλέπει ως μονόδρομο την επιτυχία του εγχειρήματος!