20 Δεκ 2010

Mα τι λέει ο Πάπας;


Φυσιολογική η παιδική πορνογραφία;
Άνοιξε το στόμα του ο Πάπας και δικαιολόγησε την Εκκλησία όσο δεν πάει, μετά τη δημοσίευση σκανδάλων που ενέπλεκαν ιερείς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με κακοποίηση παιδιών τη δεκαετία του '70, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα στο 2010....


Παρά το γεγονός ότι αποδέχεται την ευθύνη για το σκάνδαλο και καλεί τους αρχιεπισκόπους να δουν το λάθος στα μηνύματα τους που το προκάλεσαν, συμπλήρωσε ότι το σκάνδαλο αυτό πήρε "ασύλληπτες διαστάσεις" και εξευτέλισε την Εκκλησία.

Ο Βενέδικτος δήλωσε επίσης ότι το '70 η παιδοφιλία δεν εθεωρείτο ανάθεμα και, επομένως, τα τότε εγκλήματα των ιερέων πρέπει να ειδωθούν με τα δεδομένα που κυριαρχούσαν στη δεκαετία του '70, κατά τη διάρκεια της οποίας η παιδική πορνογραφία, η χρήση ναρκωτικών και το τράφικινγκ θεωρούνταν ως έναν βαθμό φυσιολογικά.

Τα λόγια του Πάπα βέβαια ακούγονται ιδιαίτερα προκλητικά, ειδικά αν λάβει κανείς υπ' όψιν του το τραύμα που προκαλεί στις παιδικές ψυχές η σεξουαλική κακοποίηση. Tίποτα λοιπόν δεν μπορεί να δικαιολογήσει την συγκεκριμένη πράξη, είτε θεωρείται από την Εκκλησία ανάθεμα είτε όχι, και ιδιαίτερα αν αυτή συμβαίνει από ιερείς, οι οποίοι χρησιμοποιούν το αξίωμα τους για να προβούν σε τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις. Θα έπρεπε να ντρέπεται ο Πάπας που, σχεδόν χυδαία,  προσπαθεί να δικαιολογήσει καταστάσεις που δεν δικαιολογούνται με τίποτα.

ΠΗΓΗ: typografikos.gr