28 Ιαν 2016

Νίκη του Τζόκοβιτς επί του Φέντερερ στον ημιτελικό του Australian Open....(βίντεο)


Προφανώς και απογοητευμένος από το αποτέλεσμα και την εικόνα στα δύο πρώτα σετ, ο Ρότζερ Φέντερερ δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά, από το να παραδεχθεί την ανωτερότητα του Νόβακ Τζόκοβιτς και την άξια πρόκριση του Σέρβου στον...

 τελικό του Australian Open.

Σε ένα ακόμη Grand Slam τουρνουά, ο Ρότζερ Φέντερερ επιβεβαίωσε, το πόσο δύσκολο είναι, να προκαλέσει και να ανταγωνιστεί τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Ελβετός, δήλωσε, ότι δεν έχει πρόβλημα να παίξει μεγάλα ράλι και να αγωνιστεί κόντρα στους κορυφαίους σε παιχνίδια best of five, όμως παραδέχθηκε, ότι η αποστολή του έγινε εξαιρετικά δύσκολη, από τη στιγμή που ο Τζόκοβιτς πήρε το προβάδισμα στο σκορ.

Μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για την αξία του αντιπάλου του, ο Φέντερερ τόνισε, ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιστρέψεις σε ένα ματς έχοντας απέναντί σου έναν τέτοιο Τζόκοβιτς, που παίζει με φοβερή αυτοπεποίθηση.

"Έχω αντιμετωπίσει κι άλλες φορές τον Νόβακ και έχει παίξει εξίσου καλά και σε προηγούμενα παιχνίδια μας. Είναι δύσκολο, όταν ξεκινάει δυνατά. Λόγω των πολύ καλών επιστροφών του, όπως ο Άντρε Αγκάσι. Μπορεί να σου πάρει ένα-δύο σετ πολύ γρήγορα, ξαφνικά. Αυτά τα δύο σετ έφυγαν πολύ γρήγορα. Μετά βρήκα τρόπο, ξεκίνησα να παίζω καλύτερα. Κατάφερα να το κάνω και πάλι ντέρμπι.

Όμως, είναι απογοητευτικό, καθώς δεν μπόρεσα κάτι καλύτερο σήμερα. Δεν με νοιάζει, αν χάσω ένα σετ 6-1 ή 7-6. Ξέρω, πόσο σημαντικό ήταν το 1ο σετ, όταν παίζεις με τον Νόβακ, ειδικά από τότε που είναι το Νο1 του κόσμου και όταν ρολάρει είναι δύσκολο να τον σταματήσεις. Ο Νόβακ σήμερα ήταν πάρα πολύ καλός, δεν υπάρχει αμφιβολία γι'αυτό"
είπε χαρακτηριστικά ο Φέντερερ στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα με 6-1, 6-2, 3-6, 6-3 στον 1ο ημιτελικό της Μελβούρνης.

"Πάντα παίζει καλά, όταν είναι μπροστά στο σκορ. Ειδικά τώρα που η αυτοπεποίθησή του είναι ψηλά. Ήθελα να τα πάω καλά, είχα μια στρατηγική στο μυαλό μου, είχα κάποιες ιδέες σχετικά με το πως θα μπορούσα να παίξω. Δεν κατάφερα να τις εφαρμόσω. Ίσως, κάποια στοιχεία του παιχνιδιού μου με κάποια στοιχεία του παιχνιδιού του Νόβακ δεν ταιριάζουν καλά και το 1ο σετ έφυγε πολύ γρήγορα.

"Ξέρω, ότι εσείς πιστεύετε, ότι είμαι μεγάλος και δεν μπορώ να παίξω σε best of five ή να πάω σε μεγάλα ράλι. Δεν είναι έτσι. Είναι απογοητευτικό σήμερα, όμως έκανα άλλη μια μεγάλη πορεία σε Grand Slam. Έχω σπουδαίες πορείες στα μεγάλα τουρνουά. Είχα δύσκολη κλήρωση εδώ, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος με το επίπεδο του παιχνιδιού μου στο ξεκίνημα της σεζόν"
πρόσθεσε ο Βασιλιάς.