26 Νοε 2010

Τα νόμιμα και τα ηθικά της εβδομάδας -οι παραιτήσεις και τα πάθη της Παθολογικής !



Ολοκληρώνεται μια ταραγμένη εβδομάδα για τα Κορινθιακά μας πράγματα..

Μια εβδομάδα που ξεκίνησε βέβαια το Σάββατο , με τις καταγγελίες περί σκανδαλου στον  προαστιακό ,με  τις υπερτιμολογήσεις στις απαλλοτριώσεις ,ρίχνοντας μια γκρίζα σκια ...στους κύκλους των δικηγόρων,συμβολαιογράφων ,μεσιτών και εφοριακών ...Ο πρόεδρος του δικηγορικου συλλόγου μίλησε περί της νομιμότητας που προέρχεται απο δικαστικές αποφάσεις κι όχι απο εκτιμήσεις της εφορίας ..Ερώτημα ωστόσο παραμένει πόσο ηθικό είναι ,παρ οτι νόμιμο ,να βλέπουμε τιμές στο δεκαπλάσιο και να αυξάνεται ο προυπολογισμός δημόσιων έργων τόσο ,που αυτά να σταματούν ακαριαία..

Η εβδομάδα κύλησε με την τηλεοπτική Ζούγκλα και την υπόθεση του βουλευτή Κώστα Κόλλια και τις υπερωρίες που ζήτησε η σύζυγος του ,που όπως κατήγγειλε ο δήμαρχος κι ασπάστηκε η εκπομπή ,ήταν επίσης μέχρι και τις 22-11 -10 ανταποκρίτρια του ΟΓΑ..Σάλος ξέσπασε στα Κορινθιακά εδάφη και σίγουρα στα κομματικά λημέρια.Η δήλωση Κόλλια "Εαν αποκαλυφθεί πως η συζυγός μου πήρε έστω κι ένα ευρώ ,θα παραιτηθώ" ,άνοιξε την όρεξη των πολιτικών εχθρών...Οι φίλοι του Κόλλια χρέωσαν τον Πνευματικό με εμπάθεια ..Όλα αυτά όμως η κοινωνία κι ο κοινός νους τα απομονώνει τούτη την ώρα ..Κάνει αποστράγγιση των μηνυμάτων και καταλήγει στα εξής :Είναι νόμιμο να διεκδικεί η σύζυγος υπερωρίες ..είναι ηθικό όμως στην παρούσα χρονική συγκυρία να το ζητά ,όταν χιλιάδες ψηφοφόροι του βουλευτού ,έχουν ήδη βιώσει τις περικοπές μισθών ,συντάξεων κι επιδομάτων; Για την υπόθεση του ΟΓΑ ,δεν θα αναφερθώ ,περιμένουμε να διαλευκανθεί η υπόθεση..Απο την άλλη, όμως ,δεν  μπορώ  τούτη την ώρα να χρεώσω μόνο την εμπάθεια στον Πνευματικό...Η δήλωση του κυρίου Κόλλια "πως είναι ο νικητής των εκλογών και θα έπρεπε να είναι γαλαντόμος " ,δεν καλύπτει.Ο νικητής θα πρέπει να είναι μεγαλόκαρδος στον ηττημένο ,όχι όμως και να παραβλέπει ..Δεν είναι νόμιμο ,ούτε ηθικό. Η υπόθεση πάντως φαίνεται να μην έχει άλλες αποκαλύψεις ..Πρέπει να έληξε χθες, στο δεύτερο μέρος της τηλεοπτικής Ζούγκλας ,υπενθυμιζοντας μας το μπάχαλο που εξακολουθούμε να ζούμε.

Και μετά ήρθε η παραίτηση Μήλιου. ..Και τα όσα διεμηφθησαν στην συνεδρίαση της ΝΟΔΕ για τον απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος. Εκκρεμεί η αποδοχή ή όχι της παραιτησης αυτής απο το σώμα ..Γιατί εχω την αίσθηση ,πως οι χειρισμοί θα πρέπει να είναι ευελικτοι ,αλλιώς θα πάρει φωτιά το "Κορινθιακό γαλάζιο κορδελιό";

Και κάπου στην μέση έγινε "της κακομοίρας " στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Της Παθολογικής τα πάθη!Τρεις γιατροί με αναρρωτική άδεια κι επιστράτευση εφέδρων για την αντιμετώπιση των περιστατικών. Καταγγελίες απο τον προεδρο των εργαζομένων ,αν και δεν του πέφτει λόγος για τους γιατρους , καταγγελίες κι απο τον πρ.του Ιατρικού συλλόγου για υπερκόπωση των ιατρων μετά τα εξαντλητικά ωράρια. Αλήθεια λέει ο κύριος Παπαπαναγιώτου .Αλλά εκείνο που δεν είπε είναι πως επι 7 χρόνια η ίδια κατάσταση επικρατεί. Και επι δικής του παρουσίας και θητείας αυτές ήταν οι συνθήκες της Παθολογικής ,χωρίς λιποθυμίες βέβαια!Η καταληξη της υπόθεσης υπήρξε επιτυχής..Ερχεται νέος διευθυντής της Παθολογικής κι άλλοι 3 γιατροί ..Καλορίζικοι !